tjejer, tänkvärt

Dinner with fantastic friends (Tänkvärt!)

Det är fint med äkta vänskap.
Har man upplevt äkta, genuin vänskap vet man det. Det känns i hela kroppen. Har man inte gjort det ännu kan livet när som helst överraska en och introducera nya, viktiga personer som först tycks vara där av en tillfällighet..men som sedan verkar omöjliga att överleva utan.
Jag valde inte min praktikplats på Dietistprogrammet. Vi drog lott. Lottades ut över Västra Götaland och vissa även utanför den gränsen. Det är intressant att tänka att om en endaste annan lapp kommit upp hade min placering kunnat bli annorlunda. Hela mitt senaste ÅR, med största sannolikhet, hade sett ut på ett helt annat sätt och innefattar annat jobb, erfarenheter och andra människor.
I tidig ålder träffade jag som ni vet min älskade barndomsvänner, som jag än idag tycker så mycket om. Vi träffades när vi var mellan 3-5 år och var bästa vänner, systrar och mer eller mindre livspartners upp tills 19-års ålder då jag abrupt flyttade hemifrån till Göteborg. Det blev svårare och svårare att umgås lika ofta och på samma villkor när jag hade egen lägenhet, sambo, vuxenansvar och heltidsstudier. Jag älskar verkligen dem av hela mitt hjärta och vi håller kontakten än i dag, om än på distans.
Det kan kännas svårt att tro att man som i vuxen ålder får möjligheten att träffa nya äkta vänner. För egen del kände jag mig mycket ledsen och ensam efter flytten till ny stad, nytt universitet och nya människor. Upplevde inte riktigt att det kändes på samma sätt som med mina barndomsvänner. Jag fick anstränga mig mycket, göra mig till och oroade mig för vad andra tyckte/tänkte om mig.
Inte kunde jag tro att jag senare, efter år av utbildning, skulle få jobb som dietist och där träffa likasinnade, unga, positiva och oerhört kloka, genuina och varma människor som snabbt blev några av mina närmaste vänner. Känner mig lyckligt lottad. Känner mig tacksam.
I går kväll myste vi tillsammans hemma hos Emmelie och lagade middag. Vi pratade hela kvällen, tog kvällspromenad och bokade även en weekend till Köpenhamn i sommar! Oerhört roligt kommer det bli!
Middagen bestod av ugnsbakade potatisklyftor, sötpotatis, olika grönsaker, falafel, stekt ägg och hemmagjord tzatziki!

Bästa kvällen på länge!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229