Dietist, Hälsa, Recept

Den bästa salladen

Vi svenssons älskar väl på Tacos. I vårt hushåll gör vi i alla fall det och jag har inga besvär med sura uppstötningar eller liknande så äter på med min starka mat tills kroppen svarar annorlunda! Jag minns när jag var yngre och fortfarande bodde hemma; Vi hade på allvar tacos på mat-schemat en gång i veckan. Det var rutin. Det var tradition. På fredagar var det tacos hemma hos Eliassons, jäklar vilka mysiga tider det var.

Nu i mitt eget hem hade jag absolut kunnat äta tacos för jämnan. Jag tycker att det är en god mix av sallad, såser och goda starka smaker från proteinkällan. Dock försöker jag ändå vara både hälsomedveten och miljömedveten - vilket resulterar i att vi ibland justerar om lite bland råvarorna.

För att kunna äta tacos oftare brukar vi tillexempel använda vegetarisk färs som quorn eller soja, vi blandar dessutom gärna ut den med svarta bönor eller kidneybönor för att dryga ut. Detta knep är både nyttigt och gott samt miljösmart! Vill man hellre ha nötfärs kan man fortfarande blanda ut färsen med svarta bönor för både nyttigare och klimatvänligare alternativ! :)

Jag använder gärna vanlig naturell kvarg i min tacos (0.1% fett) och äter jag det till vardags kan jag oftast svänga ihop den utan bröd, mer som en taco-tallrik eller taco-sallad. Sjukt smarrigt!

I denna goda sallad hade vi bla paprika, tomat, gurka, avokado, banan och rödlök (Mestadels ekologiska varor givetvis)

SMARRIGT

Gillar

Kommentarer

Jsamuel90
Jsamuel90,
Mums 😍😍 tycker det är godare att göra tacosallad än att ha i bröd faktiskt 😊nouw.com/jsamuel90
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Jag kan nästan vara berädd att hålla med dig, vissa dagar i alla fall! 😊 nouw.com/fitnessjulia
enlitenbitavmig
enlitenbitavmig,
Men hur gott!!! 😍😍😍nouw.com/enlitenbitavmig
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
men SÅÅ gott 😃nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229