tjejer, Graviditet

Dagens chock

Hej finisar!

Jag är ganska nyss hemkommen från akademin och har precis ätit lite middag (hop-plock av vad vi hade hemma) och nu gosat ner mig bredvid Jonas som precis slumrat till. Planen är att vi om en stund ska bege oss till gymmet för ytterligare ett pass, ett extrapass faktiskt för vi båda hade egentligen tänkt vila från styrketräningen i dag men jag känner inget direkt behov av det i kroppen så lika bra att köra när jag känner så! :)

Dagen har varit bra och vi har fått många administrativa saker gjorda uppe på Institutionen för kliniska vetenskaper vilket är skönt. Jag älskar att bocka av saker; check-check-check. Morgonen startade med sovmorgon vilket jag tog tillvara på genom att ta en morgonpromenad på 30 minuter.

Riktigt härligt att starta dagen med sol i ansiktet och uppfriskande, kylig (!) luft. Stod minus -1 i morse enligt mobilen men jag pälsade på mig så pass att jag slapp frysa. Klär man sig bara rätt är tidiga hösten helt underbar.

Dock var det ishalt på vägarna och var nära på att halka två ggr under promenaden. Blev plötsligt rädd inför vintern med stora magen, vill verkligen inte ramla.

_____________

En annan sak som hände i morse väckte mig också ordentligt haha. Efter att jag sminkat mig och var i färd att förbereda matlådor passerade jag vår våg i förbifarten. Jag tänkte för mig själv att det var rätt länge sedan jag vägde mig och att jag lika gärna kunde göra det nu på en gång. Vi ska på rutinultraljudet nu på torsdag och barnmorskan vill ju gärna veta ungefärlig dagsfärsk vikt osv. Jag hade druckit några 100 ml vatten innan jag vägde mig, och inte gått på toaletten på några dagar (magen har blivit lite trög igen suck, dessa hormoner) MEN allt jag säger är också ursäktande förklaringar ;)

Jag fick titta två gånger för var inte beredd på siffran. Sist jag vägde mig stod det 65 kg - nu visade vågen 67 kg. Jag menar inte att 67 kg nödvändigtvis är mycket men jag har inte vägt det på några år och för mig är det plus 6 kg sedan graviditetens start på 61 kg. Min reaktion var därför: "Har jag gått upp två kilo sedan jag vägde mig sist?! what?!"Jag tyckte själv det kändes helt fel haha. Jag har haft bättre matrutiner och betydligt mer träning de senaste veckorna än de första veckorna under graviditeten så tror jag själv var inställd på att ligga mer viktstabil nu och plana ut lite efter de första veckornas ganska hastiga viktuppgång... Jaja så är det :) Försöker äta bra och vara aktiv, behöver min kropp väga mer för att skapa en liten mini-människa och ge den näring och mat framöver så får den väl väga mer. (Men lite chockad blev jag allt hehe)

Någon annan med liknande träningsbakgrund som mig som upplevt samma ganska snabba viktuppgång första delen av graviditeten? Typ att kroppen nästan fyller på sig? Planar det ut? Tacksam för svar :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229