Dietist, Hälsa, Träning

Cardio queen

Jag måste säga följande: Jag älskar verkligen att röra på mig. Det är otroligt sant och det slog mig i morse att jag faktiskt VILL få tiden att räcka till träningen också. Det skulle kännas orättvist om mitt liv enbart kretsade kring arbete. Därför tar jag mig tiden.

Som ni vet vid det här laget startar jag 9.9 av 10 mornar med att just röra på mig. Promenera rättare sagt. 45-50 minuter för att starta min dag och jag upplever enbart positiva effekter av detta. Tycker det är skönt, avkopplande och bra för både huvud och kropp.

Vissa eftermiddagar är likadana. Jag kan känna ett starkt behov av att få "springa av mig" lite. Rensa huvudet. Rensa kroppen. Dagar då jag känner så kan jag faktiskt hoppa över styrketräningen och följa hjärtat i stället. Bokstavligen då. Göra mer hjärtaktivitet för att det faller mig i smaken just då.

Jag ser inte träningen helt svart eller vitt även om jag gärna har en struktur och rutin i den (se tidigare inlägg om min träningsvecka / träningssplit) Men jag vill även lyssna på mig själv.

Kalla mig Cardio Queen men helt ärligt, jag älskar det!


Gillar

Kommentarer

Ninna
Ninna,
har du tips hur motivera sig att göra ett pass om man känner sig trött eller har olust? lönar det sig då lämna träningen eller göra trots det med lite tvång? har du någonsin motivationsbrist? ingen lust att träna?
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Motivation brukar man få hitta inifrån men ett sätt att locka fram den (som fungerar för mig) kan vara att tänka på hur jag kommer känna efteråt, eller vad jag vill i det långa loppet kontra det akuta läget av olust. Dessutom kan det hjälpa att granska sig själv lite.. vad beror olusten på? finns det en förklaring och en lösning= nouw.com/fitnessjulia
Amanda
Amanda,
Låter Så härligt när du skriver om det så där! Här haft lite svårt att få ihop det praktiskt med cardio tidiga mornar av någon anledning. Brukar du ta med dig dagens packning och gå 45 min och sen direkt till bussen? Eller går du hem emellan och duschar osv? Ursäkta om frågan är konstig men jag älskar också tidiga promenader men har inte fått ihop det efter att jag började mitt sommarjobb med liknande tider som dig. Kram!instagram.com/thenewstrongme
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Det bero på vilken typ av cardio det är! Om jag promenerar brukar jag inte behöva duscha men om jag beslutar mig för löpning osv måste jag göra det först, sedan hem och duscha, fixa mig och till bussen. Så svaret är att det beror på! Men tränar jag mer intensivt, ex löpning, tar jag en kortare distans för att hinna duscha 😊 Hoppas du finner tiden snart! kramnouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229