tjejer, Hälsa

Bästa mellis - mina vanor

Är det någon mer än mig som typ direkt vill äta när man kommer innanför dörren hemma? Ett intressant fenomen egentligen. Känslan kommer starkt galopperande även om jag nyss varit på stan och käkat en lunch. Just suget och den mysiga känslan att ta sig något litet, slå sig ned och njuta en stund.
Tror beteendet hänger i från barndomen om jag ska vara ärlig. Åt alltid så fort jag kom hem från skola eller kompisar. Det kunde vara allt ifrån frukostmat till fikabröd till vällagade matlådor. Oavsett slår suget till (läs sug - inte nödvändigtvis hunger)
Givetvis skulle man, om man upplever betydandet som ett problem, kunna dra på diverse kbt och andra samtalsbehandlingar om detta men jag tycker snarare att det är just mysigt. Ger mig känsla av välbehag, trygghet och omvårdnad. Att jag rår om mig själv.
Det jag snarare lägger fokus på är vad jag väljer att äta. Här finns det ju faktiskt avgörande vinster att göra om man äter smart.
Ett favoritmål som både går snabbt och lätt men som mättar på ett nyttigt sätt är stekta ägg med grönsaker, salt och peppar. Mums mums. Nuvarande favorit hemma hos mig, gärna med cashewnötter eller paranötter till också.

The perfect mellanmål! ;)

Gillar

Kommentarer

Fanny
Fanny,
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Emma
Emma,
En fråga! Hur är det med all sötningsmedel och sånt som är så vanligt idag, t.ex dagligen dricka nocco / celcius, barbells bars osvosv.. Vad är din åsikt och relation till det? kram
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Min åsikt är att jag hellre väljer prdukter som innehåller mindre socker och mer sötningsmedel för att det är lättare att hålla energiintaget på en bra nivå. Socker i sig är inget giftigt men för stora mängder kan både bidra till en högre vikt, midjeomfång, ökade blodfetter osv. Känns onödigt att dricka och äta massa socker. Sötningsmedel innehåller inte den mängden energi varpå jag föredrar det 😊 nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229