tänkvärt

Avsnitt 55 podcast

Väldigt viktiga frågor som berörs i avsnitt 55 av Skäringer och Mannheimer podcast. Vill flagga för detta, in och lyssna!Mycket intressant och jag känner bara JA ÄNTLIGEN vi måste prata om detta mer.


De lyfter vår förvirrade samtid där vi liksom glömmer bort att vi lever tillsammans i samhällen. Att man nu snarare riktar allt fokus på den egna individen och hur man framställer sig själv inför andra, som att viktresor och smoothies är det viktigaste. Förr låg människan vaken om nätterna och oroade sig för att inte gjort tillräckligt goda gärningar lagom till kvällsbönen- men att vi idag ligger och har ångest över en extra bulle, eller tvärt om; att vi känner att YES idag har vi varit duktiga (och inte ätit bullen). Frågan är vad vi egentligen behöver för att må bra som människa och vad våra samhällen behöver. Säger inte att man inte ska bry sig om själv och eftersträva hälsosamma levnadsvanor men också viktigt att lyfta blicken lite.

Mycket tänkvärt avsnitt som sagt. Jag blir också lite ledsen när de pratar om att goda gärningar som sker i det tysta känns utdöende, att hjälpa någon annan och göra skillnad i någon individs liv nu ersätts med likes. Kanske är det lite så...Om det inte syns har det inte hänt. Hellre outa något häftigt offentligt än att stötta utsatta privat. Något vi idag  behöver göra tvärt om mer än någonsin förr, givet hur vår värld ser ut.


Pricken över i:et sätter dem i diskussionen om oss själva och våra hem. Precis som barnen sminkar och fixar håret på sina sminkdockor; så håller vi på med vår egen sminkdocka ”hur ska dockan se ut idag, vad tycker hon om, vad har hon för åsikter - till dockskåpen, inreda och dekorera, skylta våra hem.


Om människan inte har något annat än materiella ting - inte konstigt hon känner sig tom inuti och mån som sitt och sina. Förlorar hon sina ägodelar har hon ju inget kvar. 


Tänkvärt som sagt. Vi måste hjälpa och ta hand om varandra. Kanske blir vi då även rikare som människor.

  • tänkvärt
  • 2 263 visningar
  • Nära Mölnlycke

Gillar

Kommentarer

emmabergendahl
emmabergendahl,
Vilket bra inlägg!! Får ta och lyssna på den podden 🙂nouw.com/emmabergendahl
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229