Hälsa, Graviditet , Bebis2020

Återbesök hos barnmorskan

Som förstagångsföderska får man mycket uppmärksamhet inom mödravården. Hela graviditeten kantas med besök som börjar från första samtalet när man berättar om plusset på stickan. För mig var detta redan vecka 5 någonting ;)

Jag tycker att det är mysigt och roligt att träffa min barnmorska. Jag känner mig speciell. Graviditet är generellt väldigt speciellt och en unik situation att befinna sig i.. troligtvis har jag bara en (max två om ens det?) graviditeter till i livet om jag har tur). Vissa får aldrig den möjligheten.

Trots att mycket (också) är jobbigt med en gravid kropp är det verkligen en häftig grej! Jag är mycket stolt över min kropps kapacitet och tacksam varje dag över att få må såhär bra och fungera så väl som jag gör :) Visst att jag känner mig otymplig och väldigt stor vissa dagar.. med märken från kläder på ställen jag inte trodde man kunde få märken på haha (!) men i det stora hela är jag väldigt välmående, tack och lov.

Vecka 26!

I går var jag på återbesök hos barnmorskan för att väga mig, ta mina blodprover och mäta livmoderns storlek - och viktigast av allt; lyssna på min lilla guldklimps hjärtljud <3

Vi började med mina prover: järnstatus, blodsocker, sköldkörtelprov och blodtryck. Allt såg så fint ut! Jag har lågt blodtryck och riktigt bra blodsockervärde. Även järndepåerna har återhämtat sig väldigt bra sedan jag började supplementera 100 mg/dag från vecka 20. Nu ligger de på nivåer att gör att det räcker med en tablett varannan dag.

Vikten hos barnmorskan (med kläder) visade 71 kg.. alltså plus 7 kg från när hon vägde mig sist i vecka 12, och 10 kg från start hehehehe. Men kroppen mår ju bra som sagt! Mer än jag gör för min hälsa som goda vanor och regelbunden träning och mycket sömn kan jag nog inte :)

Slutligen mätte vi livmodern och jag låg precis i mitten av referensvärdet för min vecka - heeelt precis normal alltså, känns bra. Och bebis hjärtljud varierar kring 140 i puls vilket också är bra :) Sån skön känsla!

Nästa återbesök är inte förens i vecka 29 precis innan jul hihi.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229