Hälsa, tjejer

Allergisk reaktion? Sova utomhus

Godmorgon hjärtan!

Såg ni min story på instagram i morse? Hehe.. kanske har ni inte hunnit de ännu. No problem I’ll tell ya ;)

Min story visar en tjej liggandes skönt på en utomhusmöbel, soffgrupp, på balkongen under klar himmel en tidig morgon. Väl instoppad i svalt och skönt täcke tillsammans med lilla bebisen själv. Videon publicerades vid halv fem i morse och då kunde jag helt enkelt inte stå emot det spirande dagsljuset längre som trängde igenom mina ögonlock. Det var nämligen så att jag, av fortsatt oklar anledning, fick svårare att andas i natt. Näsan täpptes igen och blev både svullen och rinnande. Så även ögonen, speciellt vänster öga, som också rann och rann. Sved och hade sig. Påminner lite om en allergisk reaktion men väldigt oklart i mot vad. Har nu i efterhand rannsakat mig själv och händelseförloppet innan läggdags: åt inget utöver det vanliga (ägg, kvarg, bönor, sallad, kokt potatis, funlight och vattenmelon) så gissar alltså ej på korsreaktion mot födoämne. Däremot använde jag en ansiktsrengöring som inte direkt är ny.. men som jag inte använt på länge. Mer troligt att det är denna som orsakat någon typ av reaktion - kanske tillsammans med limmet i de syntetiska fransarna? Jag tänker om jag av misstag fått lite av det där.. oklart som sagt. Who knows.

Hur som helst; vid tretiden vaknade jag av svårigheter att andas, vill inte gå så långt som andnöd för luftvägarna fungerade ju, grund av igentäppta näsborrar. Jag kände ett starkt behov av luft givetvis och fick den spontana idén att bokstavligen sova i friska luften. Sagt och gjort: jag tog mitt pick och pack, min kudde, mitt täcke, en kofta och sovbyxor att ha på kroppen, öronproppar och snytpapper, ut på balkongen och bädda ner mig själv där.

Ibland är frisk luft bästa medicinen. Otroligt härligt med sommar och värme igen!

Så på balkongen sov jag gott i 1,5 timme innan ljuset väckte mig på sitt härliga, naturliga sätt. Magiskt ändå, borträknat svullnaden som i och för sig minskat tills jag vaknade.

Nu har jag fria luftvägar men fortsatt rinnande näsa, oklart varför som sagt. Ögat är rött och irriterat men rinner inte längre i alla fall. Fick stå några minuter framför badrumsspegeln och försiktigt plocka bort sömn och stadigt höll ihop fransarna på vänster sida... mysigt.. tur det är patientbesök via telefon idag och mitt uppdrag att sitta i rådgivningstelefonen i eftermiddag :p

(Någon som varit med om liknande?)

  • Hälsa, tjejer
  • 1 822 visningar
  • Nära Landvetter

Gillar

Kommentarer

isabellajohansson
isabellajohansson,
hemskt å säga men det kan inte vara katten då?.... dock konstigt om du plötsligt skulle känna något, men kan känna igen besvären då jag själv är kattallergiker🤔😩❤️nouw.com/isabellajohansson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
nej det tror jag inte (och hoppas inte!) 😊 <3 nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229