Hej hjärtan! Ninni heter jag och är den andra personen bakom denna blogg. Jag ska försöka så gott jag kan med att berätta lite om mig själv och jag börjar med att säga att jag är 22 år gammal och bor en bit utanför Norrköping.

Under tiden jag växte upp har jag alltid varit väldigt liten. Både kort och smal. Människor runt omkring mig har kommenterat hur jag ser ut och jag har aldrig trivts med mig själv. Fram till att jag var någonstans mellan 17 och 18 var jag "outvecklad" och man hade lätt kunnat ta mig för att gå på mellanstadiet. Det var någonstans mot slutet av gymnasiet som jag började få en "vuxnare" kropp. Och med det menar jag att gå från bh-storlek 65aa till 70a, samt att faktiskt kläder på damavdelningen började passa. Från att väga 43 kilo till att helt plötsligt vara tio kilo tyngre.

Nu låter det kanske som att jag tycker att jag var tjock, men tro mig, jag vet att det var jag fortfarande inte. Men eftersom jag aldrig har varit direkt aktiv eller hållit på med någon sport så var dessa kilo inte muskler, utan fett. Och det tyckte jag inte om. Jag ville vara vältränad och trivas.

Så egentligen kan man väl säga att hela min "fitnessresa", om man nu kan kalla det så, började någonstans i mitten av sommaren 2016. Då bärjade jag utesluta snabba kolhydrater, ta mycket promenader och träna något pass på youtube någon gång i veckan. Och det funkade. Jag mådde mycket bättre och jag såg resultat. Siffran på vågen har varit som en jojo. Den har gått upp och ner och sen upp igen. Därför har jag nu försökt att inte fokusera på siffran utan på hur jag ser ut när jag tittar mig i spegeln. För som ni säkert har hört förr, muskler väger mer än fett, och det är det jag försöker bygga.

Just nu försöker jag testa olika dieter och se vad som funkar bäst för min känsliga mage och vad som händer med kroppen när jag äter olika saker. Jag försöker träna minst tre gånger i veckan, gärna mer. Både på gym och hemma. Jag testar helt enkelt olika saker för att se hur jag bäst kommer nå mina mål. Och därför nappade jag på idén att starta en blogg ihop med Freja.

Jag är i denna blogg TEST DUMMIE 2 och kommer representera den personen som alltid har varit liten men nu vill vara mer hälsosam och bygga muskler. Hoppas att några av er känner igen er i det jag skriver och fortsätter läsa. Kram!

Likes

Comments

Hej älskade läsare, jag heter Freja och är en av dom två tjejerna som driver denna blog ♥︎

Det är alltid jätte svårt att introducera sig själv, men jag ska göra mitt allra bästa. Jag är en 21årig tjej som just nu bor i Norrköping. Jag har spenderat majoriteten av mitt liv utomlands, då jag flyttade mellan olika länder, och har därför kämpat med att känna mig hemma. Mat blev min bästa vän. Under dom senaste 3 åren har jag gått igenom en jobbig, rolig och utmattande resa för att gå ner i vikt. Men det viktigaste jag fick från resan var inte min nuvarande vikt utan ett hälsosammare mående och ett positivt syn på vikt: det handlar inte om hur mycket man väger utan hur bra man mår!

När jag väl nådde min optimal vikt trodde jag att jag skulle vara lycklig, men snarare började jag bli mer kritisk. Ibland tyckte jag att jag var super snygg medans andra dagar kände jag mig stor. Ibland vägde jag 5kg mer och ibland vägde jag 1kg mindre än min ideal vikt och jag störde mig på det och överanalyserade allt jag hade gjort den dagen. Tillslut bestämde jag mig: jag tänker inte väga mig längre.

Idag tränar jag fortfarande, och äter fortfarande mycket nyttigare men är inte lika vikt besatt som jag brukade vara. Och precis därför ville jag börja denna blog!

När jag träffade Ninni 1 år sen träffade jag en människa som har gått igenom samma problem som jag fast på ett helt annat sätt (hennes historia kan du också läsa på bloggen). Vi började experimentera med roliga gym pass och konstiga diets och märkte att vi klickade på grund av det!

Jag är därför TEST DUMMIE 1:

och representerar den personen som har lätt för att gå upp i vikt! Så ni som har extremt lätt att gå upp i vikt eller har en dålig metabolism eller extrem kärlek för mat - NI ÄR SOM MIG och mina resultat på dieterna och träningen lär bli relativt lik eran.


Vill påminna att vi är alla vackra oavsett storlek- och dom här dieterna och galna träningsmetoder handlar inte om att bli en vis storlek utan det handlar om att må bra. Alla galna diets är inte dåliga för en och ibland vill man gå ner 2 kg snabbt innan ett bröllop eller bli av med vattenvikt innan en dejt. Det är okej!

Från och med nu blir det mindre seriösa inlägg och mer om dieter, träning, resor och skoj. Jag är en människa som kan skratta om mig själv och bjuda på mig själv och det är precis vad jag kommer göra på denna blog!

Puss på er


//


Hi lovely readers, my name is Freja and I am one of the girls running this blog.

It is always difficult to introduce yourself, but I'm going to try my very best. I am a 21 year old girl who currently lives in Norrköping. I have spent the majority of my life abroad, moving from country to country, and have therefore fought to find a place to call home. Food became my best friend. During the last 3 years I have gone though an incredible difficult, fun and demanding journey to lose weight. But the most important thing that I got from that journey was not my current weight but a more healthy and positive view on weight: its not about how much you weigh but how well you feel.

When i reached my ideal weight I thought that I would be happy, but instead I became more critical. Some days I found myself attractive whilst other days i felt fat. Some days I weighed 5kg more than my ideal weight and some days I weighed 1kg less than my ideal weight and I became obsessed with over analysing everything I had done that day and week to give me those results. In the end I started to stop weighing myself.

Today I still train and eat healthy, but I'm much less weight obsessed. And that is exactly why I wanted to start this blog.

When I met Ninni one year ago I met a person who hade gone through the same problems as I had but in a completely different way (you can also read her story on the blog). We started experimenting with fun gym workouts and strange diets and realized that it made us click as friends.

Therefore i am TEST DUMMIE 1:

I represent the people that easily gain weight! So the people that easily gain weight, have a slow metabolism or an extreme love for food - YOU ARE LIKE ME and my results on the diets och workouts will most olikely be the closest to the results you personally would get.

I want to remind you that everyone is beautiful despite size - and that these diets and workouts are not about achieving a certain size but rather about feeling good. All these diets are not bad for you and sometimes we want to lose 2 kg before a wedding or lose some water weight before a date. Its okay!

From now on im going to become less serious and be more about the diets, training, trips and fun. I am a person who loves to laugh at myself and that is exactly what Im going to be doing on this blog.

Kisses


Likes

Comments

Det här blir din guide till galna diets och annorlunda träningstekniker!

Vi är två tjejer som vet allt om att inte trivas i sina egna kroppar- vi har blivit kallade för “tjocka” och för “smala” - för otränade och för övertränade - matvrak och anorektiker… Visst blir man aldrig nöjd? Vi tänker därför experimentera med all denna “fitness insanity” som finns i världen idag. Vi ska testa galna diets som ska göra en smalare, nyttigare, tjockare eller mindre uppblåst. Konstiga träningstekniker som bland annat kan göra rumpan större, ge tydligare nyckelben eller ta bort dubbelhakan. Vi är era test dummies och här på bloggen kommer ni se våra resultat- bra som dåliga! Vi kommer göra challanges och straff när vi inte klarar av diets! Kom in och skratta med oss om dagens galna samhälle!

OBS! Freja är personlig tränare och har kontakt med specialister och har därför full koll på våran hälsa under våra diets och träningar. Vi rekommenderar inte att man ska göra detta hemma - utan testar bara dom olika dieterna och träningsteknikerna!

Likes

Comments