Setting goals is the first step in turning the invisible to the visible. - Tony Robbins

Jag insåg tidigare att jag inte har varit tydlig med vad det är jag vill åstadkomma. Jag berörde varför jag vill göra detta i mitt första inlägg men jag tänkte att allt detta förtjänar sitt eget inlägg.

Mitt mål är att nå ett stadie där jag mår bra med mig själv, infifrån och ut. Där jag känner att jag är stark och har en bra kondition. Jag vill äta bättre, träna regelbundet och må bra i min egen kropp. Jag har ett kontorsjobb där jag dagligen sitter ner i 7-8h och jag har börjat känna hur det tär på min rygg och hur det påverkar mitt humör. Det är så himla lätt att bara låta tiden rinna iväg, att äta det jag är sugen på, komma hem och bara lägga mig i soffan och helt enkelt inte göra någonting som min kropp är menad för. Jag vet att jag aldrig kommer bli den person som tränar 7 pass i veckan, äter sallad var och varannan måltid och föredrar grönkålschips framför vanliga chip. Det är inte heller dit jag vill komma. Jag vill hitta en balans där jag trivs både fysiskt och mentalt. För mig så mår jag mentalt bra av att inte alltid behöva bry mig om vad jag stoppar i mig, utan att det är okej att ta en pizza med en cola till middag. Jag vill inte låta mig gå till en överdriven gräns, för jag vet att detinte kommer vara hållbart i längden. Sen är jag även medveten om att jag behöver sätta upp väldigt tydliga mål till en början för att faktiskt bryta mina dåliga vanor.

Så, för att åstadkomma allt detta så har jag insett att jag behöver hitta ett bra sätt för mig att komma igång med träningen. För mig har det alltid varit ett fungerande koncept att börja med träningen och sedan addera på bättre mat, istället för att göra tvärt om. Anledningen till detta är säkert för att jag vet vad jag kan äta till frukost, lunch, middag och mellanmål för att komma vidare. Däremot har jag större svårighet med att få igång träningen.

Jag såg att en bekant på Facebook hade startat igång en "100 pass på 100 dagar" challenge och jag tänkte att det skulle vara utmärkt för mig att också göra det. För mig så kan det vara alltifrån en rask promenad till ett maratonlopp. Nejmen, så länge jag gör någontingi syfte av att träna så räknas det som ett pass.

Så nu är första passet avklarat! Bara 99 till!


Likes

Comments

​Stay focused, go after your dreams and keep moving towards your goals. - LL Cool J

Godmorgon! För att verkligen kicka igång denna resa så hade jag och min sambo bokat in oss på ett spinningpass 06.15. När klockan ringde så var jag verkligen helt slut, men samtidigt så körde N på och jag ville inte vara sämre. Det känns alltid som en sån klyscha att säga att det värsta är att ta sig dit, men när man väl är på plats så flyter det på. Jag av alla människor vet att det inte alls behöver vara fallet. För mig så har det alltid fungerat allra bäst när jag tänker den tanken efter eller under passet och inte har en förväntning på att det ska bli bra bara för att jag är där. Då fokuserar jag alltid på fel saker. Denna gång var det dock precis så jag kände mig vilket var skönt.

Alla som känner mig vet att jag spenderar mycket tid på mitt utseende varje morgon. Sånna här mornar när jag ska träna så sabbar det verkligen mina rutiner och får mig på ganska dåligt humör. Jag är en vaneperson och så länge allt är som det "ska" så finns det ingenting att klaga på och humöret är på topp. Tyvärr så påverkar rubbningar i mina vanor ganska mycket, vilket jag inte alls gillar. Det handlar ju bara om att hänga i lite så att jag lär mig att addera ett träningspass och samtidigt vara bekväm med att sminka mig mm. där på plats.

Nu är det bara att tuta och köra helt enkelt! Varje gång jag tar beslutet att göra någonting mer än vad jag gjorde innan jag började så ser jag det som en vinst. Oavsett om detta blev en trött start på min resa så gjorde jag det, och det tänker jag vara väldigt stolt över!

Likes

Comments

​You control your future, your destiny. What you think about comes about. By recording your dreams and goals on paper, you set in motion the process of becoming the person you most want to be. Put your future in good hands - your own. 

- Mark Victor Hansen

Nu får det vara nog. Jag är trött på att känna mig trött och seg när jag kommer hem från jobbet. Att inte orka göra allting som jag vill göra för att energin inte finns där. Att skämmas över mig själv och inte känna igen mitt beteende...

Mitt namn är Madeleine och jag har aldrig tagit detta med bloggande eller skrivande seriöst tidigare. Min dagbok har alltid funnits bredvid mig i nattduksbordet, och jag har skrivit i den sporadiskt under hela mitt liv, men denna gång vill jag göra någonting annat. Jag vill skriva på ett kontrakt med mig själv att verkligen vill ta denna fitnessresa på allvar. Även om ingen någonsin läser detta så vet jag att det finns där ute för vem som helst att läsa.

Jag har gått på alla sorters dieter och haft alla sorters olika resultat med min hälsa. Jag har alltid sett mig själv som en extremist. Jag är ALL IN på allt jag gör. Det är allt eller inget, varesig det gäller jobb, skola, eller träning. Det innebär också att jag är all in på att leva onyttigt och ohälsosamt. Hela denna resan handlar inte om att gå ner supermycket i vikt, få den perfekta drömkroppen eller försöka uppnå en idealisk bild som jag vet att jag aldrig kommer att uppnå. Allt detta handlar bara om att jag vill må bra inifrån och ut. Jag vill uppnå en vardag där jag mår bra inifrån och ut, känner mig stark och är stolt över mig själv.

Jag hade ett ganska rejält nyårslöfte till i år för att gå ner X antal KG i vikt innan en utlandsresa i mitten på maj. Det gick ganska bra under två veckors tid, men därefter har jag fallit tillbaka i gamla mönster. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag har känt mig väldigt besviken på mig själv för att jag inte har nått upp till mina orealistiska mål. Jag gör mitt allra bästa för att inte tankarna ska vandra dit igen, men det är svårt. Jag tycker i allmänhet att det är svårt att inte känna mig besviken över mitt liv pga bloggar och andra sorters sociala medier. Jag vill vara tydlig med att mitt syfte inte är att få någon annan att må dåligt eller bli avundsjuk. Jag gör detta för att jag tror att det kan vara steg 1 för mig i att lyckas bryta gamla, dåliga vanor.

Så här är det. Mitt försök till att ta ett steg i rätt riktining. Mitt sätt att våga börja

Likes

Comments