God tirsdagskveld! Dagene mine går for det meste i skolearbeid og jobb, men innimellom har jeg tid til å lage et av mine favorittretter som er bananpannekaker. De er syykt gode, og kan spises både til frokost, lunch, kvelds eller eventuelt til dessert. Pannekakene er veldig enkle å lage og man kan varieres i det uendelige med hva man vil ha som tilbehør. Vanligvis topper jeg dem med enten nøtter, bær, frukt eller yoghurt, men idag lagde jeg en annen blanding:

Det du trenger er:
1 moden banan
1 egg
1 dl havremel/havregryn
0,5 dl valgfri melk
0,5 ts bakepulver
0,5 ts Kardemomme og kanel

Mos sammen bananen med enten en gaffel eller stavmikser og bland deretter resten av ingrediensene sammen i en bolle. Stekes på middels varme. Pleier å få rundt 7-8 pannekaker.

Toppingen på pannekakene er cottage cheese blandet med tinte bringebær.

Håper dere ellers får en flott kveld videre!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hei, og god søndags morgen! Denne uken har vært relativ slitsom, med mye skole og trening, så jeg har ikke fått noe tid til å blogge. Skole og trening sliter kroppen ut, og med lite søvn hele uken i tillegg, er man ganske død når helgen kommer. Prøvde å våkne litt tidlig idag slik at eg får gjennomgjort en utholdenhetsøkt før jeg skal på jobb og i familieselskap. Noen ganger er det bare enormt vanskelig å finne motivasjonen til det, ettersom at jeg hater utholdenhetstrening og kondisen min suger.

Til tross for all klagingen, har jeg en oppskrift på noen usedvanlig gode matpakkemuffins som jeg fikk av en god venninne. De er perfekte til lunch eller som en liten snacks i hverdagen. Muffinsene kan fint lages uten sukrin, men jeg valgte å bruke det i og med at det ga en litt mer søt smak. Kan også eventuelt bruke stevia vaniljedråper. NBNB, er fullt mulig å tilsette blåbær istedenfor bringebær, det smaker også utrolig godt!!

Det du trenger er (til 8-10 små muffins):
4 dl havremel (eller havregryn som males til mel med foodprocessor)
2 egg
1 banan
1 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts rapsolje
1 dl frosne bringebær
En liten desj med salt
2 ts sukrin (kan sløyfes)
3 dråper stevia vaniljedråper (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen på 200 grader
Bland sammen egg, melk og banan.
Rør det sammen med mel, bakepulver, salt og sukrin.
Til slutt tilsetter du bringebærene.
Smør litt olje i muffinsformene, slik at muffinsene blir lettere å få ut. --> fyll røren i muffinsformene

Stekes i 20 min.

De holder seg i noen dager, men kan fint fryses ned.

Ønsker alle en flott søndag videre, anbefaler alle å bare slappe av og koble ut. Skulle ønske jeg hadde muligheten, men min søndag blir igjen hektisk. Nå skal jeg lage meg litt frokost, for så å prøve å komme meg på trening. Ha en flott dag!


Har noen tips til utholdenhetsøkter jeg burde prøve?

Likes

Comments

God lørdags morgen! Idag kom jeg meg opp klokka 9, noe som er ganske tidlig til å være helg, men det kan være greit å holde litt på døgnrymen slik at hverdagene ellers ikke blir så tunge.

Idag har jeg igjen et godt frokosttips til dere. Jeg har alltid vært av typen som ikke liker omelett, ganske enkelt fordi smaken gjorde meg kvalm og det var så mye forskjellig inni omeletten. Til tross for dette, så synes jeg omlett smaker sykt godt nå🍳. Det som er så greit med omelett er at den kan varieres så mye, med tanke på hva vi putter i den. Idag har jeg brukt mye grønnsaker, noe som jeg liker best! Ost, kyllingpålegg osv, blir ofte for mye for meg.

Det du trenger er som følgende:
2 egg, blandes sammen
Salt og pepper
Det du måtte ønske av grønnsaker, idag har jeg brukt:
Purreløk
Sjalottløk
Vårløk
Mais

Stek omeletten på pannen på middels varme og tilsett de kuttede grønnsakene mens omeletten ligger på panna. Den er ferdig på minutter.


Med det ønsker jeg alle en super lørdag! Nå skal jeg komme meg på trening💪🏻.

Likes

Comments

Er det noe jeg er ekstremt glad i, så er det frokost. Jeg klarer meg rett og slett ikke uten, og jeg elsker de dagene hvor jeg har litt ekstra god tid, slik at jeg kan lage en supergod frokost!🍳. Idag derimot, lagde jeg meg noe enkelt, men fremdeles supergodt. Jeg vil si meg ganske kreativ når det kommer til matlagingen, men en klar gjenganger er denne enkle og raske frokostskålen her, eller havregrøt med masse digg på🙏🏻

Det er mye du kan blande, men det jeg vanligvis bruker er:
Mellom 100g cottage cheese
50g Vaniljeyoghurt/skyr/gresk yoghurt
Toppes med müsli eller granola, og fyr løs med det det måtte være av bær eller frukt. Kanel og kardemomme er også godt å toppe med, samt honning.


Ellers håper jeg dere får en super tirsdagskveld videre!! Noen andre som har noen supre frokosttips?🍴

Likes

Comments

Hei og god morgen! Stod opp halv 6 idag, og nå har jeg fått unnagjort både en god lunch og frokost🍴. Dagens mellommåltid/snack er en utrolig næringsrik grønn smoothie, som består av bl.a grønnkål og kiwi. Grønnkål er rik på vitamin A, E, C og kostfiber. Den er også en kilde til vitamin B6, folat og kalsium. Mye vitaminer og mineraler som er supert for kroppen! Den er også veldig enkel å lage.

Du trenger:
1 neve grønnkål
1 dl eplejuice
2 ss gresk yoghurt
1 hel kiwi
Evt noen dråper lime

Bland alle ingrediensene i en blender og nyt!😋

Etter å ha vært syk i over to uker skal jeg idag prøve å komme meg på trening, er så utrolig lei av å sitte inne nå, til tross for at det er iskaldt ute. Ha en fin mandag!!

Likes

Comments

Hei og god søndags morgen! Dette er altså mitt første blogginnlegg, spennende. Jeg kommer hovedsaklig til å legge ut oppskrifter av mat, muligens oppdatere litt om trening også. Og ettersom jeg har tenkt meg til Bali (neste år) for å studere til å bli PT så er det jo viktig å få dokumentert det også🌴

Dagens frokost ble en rikelig god omelett med fetaost, ruccola og rødløk. Utrolig enkel å lage!
Du trenger:
2 egg
30g fetaost i terninger
Ruccola
Rødløk
Salt, pepper og gressløk

Bland sammen eggene, salt, pepper og gressøk og stek på pannen med middels varme. Strø på med ruccola, fetaost og rødløk når den er ferdig og brett sammen. Smakte nydelig 🍳.

Ellers ønsker jeg alle en super dag videre. Nå skal jeg jobbe litt med skole, og forhåpentligvis ta meg en liten tur etterpå.

Likes

Comments