Skrevet i : Hverdagslig

Hei! Jeg har funnet ut at jeg har lyst til å begynne og skrive litt igjen her og der, eneste problemet jeg har er at jeg er så usikker på HVA jeg skal skrive om, men det får jeg bare ta som det kommer. Derfor starter jeg egentlig bare rett på!

Jeg føler meg egentlig litt teit iblant, og har prøvd mange ganger å skrive innlegg tidligere, men har slettet det fordi jeg har følt at det bare ble for dumt. Men jeg har en sånn lyst inni meg til å skrive og dele ting angående trening og alt det her, så jeg må vel egentlig bare ta mot til meg å gjøre det! Har jo også en fitness bruker på instagram, @fitmarga, hvor jeg deler ting omtrent daglig.

Idag er det søndag, og jeg har tilbrakt helgen med skolearbeid og trening, spising og avslapning. Vanligvis så drar jeg hjem i helgene, men denne helgen ble jeg igjen i Lakselv for å jobbe med enkelte fag som jeg sliter med, og for å kunne trene. Enkelt og greit bare gjøre litt ting for meg selv etter en påskeferie med litt mye godteri og grillmat, i tillegg til null trening!

Hadde en super fin påskeferie, og den trengtes absolutt! I tillegg så merket jeg at jeg klarte å la være og føle meg helt forferdelig uten trening og med litt dårligere kosthold. Jeg var masse på tur, satt på med skuter og klatret litt i snøen, så det er vel litt trening i seg selv det. Jeg hadde også to dager hvor kostholdet var bra, haha, og det var de dagene Sebastian hadde jobb og jeg var for meg selv, så da hadde jeg "orken" og tiden til å lage ordentlig frokost og lunsj! Jeg elsker påsken, og skulle ønske den varte enda lengre... hehe!

Jeg har vanligvis aldri planer på søndager, men idag har jeg TRE planlagte planer, og det er egentlig ganske fint. Da får man tiden til og gå, og dagen blir godt utnytta!

Tanja og jeg skal trene rumpe og bein klokken 15:00, til ca. 18:00, så skal vi hjem til henne å lage kyllingkjøttdeig i pitabrød, før vi skal opp igjen en time senere for og dra på kino! Jeg gleder meg veldig til å trene med henne, da det er gøy å kunne trene sammen med noen iblant, hvertfall når det er tunge treningsøkter, så kan man pushe hverandre gjennom øvelsene. I tillegg får jeg startet uken min idag isteden for imorgen, så da får jeg alle treningsøktene inn denne uken, og det er skikkelig digg!

Denne uken blir hvertfall innledet med en heftig rumpeøkt og en tur på kino med litt godis, så ser jeg fram til en ny uke, til tross for tentamen og slikt! En ting jeg har å se fram til er at jeg får en ny treningstights som jeg er utrolig spent på, også får jeg se kjæresten min og familien igjen i løpet av uken eller til helgen! Selv om jeg så dem for en uke siden, så lengter jeg alltid etter dem allerede etter en dag borte, hehe!

Ha en fin søndag!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

... og alt på samme dag.

Nå ligger jeg flatt på rumpa i senga, mens kjæresten min spiller. Slapper godt av, og venter på at han skal steike en pizza. Du vet de dagene hvor du bare "vil ha mat hele tiden", og bare MÅ ha? En sånn dag har jeg idag. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg har spist veldig sunt denne uken, men det har vært balansert med sunne middager og litt frukt. Idag var jeg på besøk hos bestemor, og hun serverte både is, kringle og bolle, og jeg måtte selvfølgelig spise av alle tre, for hvem vil gå glipp av bestemors bakst som ikke skjer så ofte uansett?

Kan trygt og godt si at denne uka har vært en litt "ut av rutinen"-uke, men jeg har ikke så mye i mot det. Har fått inn korte og gode treningsøkter, og føler at det går fint å spise litt som jeg gjør nå. Kommer mest sannsynlig til å ha det sånn i vinterferien også da det blir sånn når jeg er hjemme og skal nyte tiden jeg har med familien og kjæresten min.

På grunn av at jeg spiser litt mer "crappy food" nå, så forberedte jeg frokosten til i morgen, og også lunsjen til imorgen på forhånd. Til frokost skal jeg lage meg en eller to proteinpannekaker, som skal toppes med sjokolade Protein Créme, kiwi, banan og appelsin. Jeg vurderer også å drikke ett glass med sitronvann før frokosten for å rense kroppen litt. Sitronvann skal visstnok hjelpe mot oppblåsthet og til å rense dritt ut av kroppen. Jeg mener selv at det hjelper på oppblåsthet, da jeg bruker å drikke det i perioder hvor jeg er spesielt oppblåst, og siden jeg spiser en del dritt så fyller jeg jo på med litt av hvert, hehe.

Til lunsjen skal jeg ha en laks og fullkornmakaroni-salat av rester fra dagens middag, og som man kanskje kan forstå så skal jeg jo prøve å være sunnere resten av uka, og ha mine faste måltid, slik at jeg kan føle meg skikkelig supeeer!

Det er jo en selvfølge at man ikke føler seg helt på topp når man spiser utenfor sin normale rutine, men jeg bryr meg ikke så mye om det og lar det gå som det går liksom, også prøver jeg å spise litt bedre når jeg føler for det. Dersom jeg stresser over at jeg må spise sunt da jeg er hjemme, så ender det lettere opp med at jeg spiser noe usunt enn om jeg bare lar det bli som det blir. Balanse er det man ser under her, hehehe!

Imorgen drar jeg til Lakselv igjen. Rart og bare få en skoledag denne uken... føles som om at jeg gjør noe utrolig galt, haha! :-( Men det er ikke stort jeg kunne gjort med det.. Gleder meg til å få en ordentlig rygg og skulder økt imorgen på studioet, og på fredag skal jeg ta en cardio og mage økt før vi drar hjem igjen!

Noen syntes at jeg er "drøy" som drar hjem så mye, men jeg gjør heller det enn å sitte igjen alene i Lakselv, for jeg er en litt sky person som ikke liker og gå ut å finne på ting med mange andre. Jeg har heller ikke en hel flokk med venner, noe jeg kan være ærlig med å si, så derfor foretrekker jeg å få meg hjem så mye jeg kan. Hatt en veldig fin uke hjemme, og gleder meg til både helg og ferien! Alltid like godt å være hjemme og tilbringe tid med familien og kjæresten.

Jeg tror egentlig ikke at noen er så interessert i det jeg skriver, men jeg gjør det uansett, hehe! Tar meg selv i å føle meg litt rar i det jeg skriver, men det er som en slags dagbok for meg, hvor jeg kan skrive om dagene mine og det jeg vil ellers.

  • 437 Lesere

Likes

Comments

Jeg er så sinnsykt stolt over hvordan jeg har utviklet meg. Jeg er så stolt over hvor hardt jeg har jobbet, og at jeg ikke har gitt opp når det har vært tungt. Jeg er så stolt over meg selv, og det er lov.

Min mentale helse har utviklet seg så utrolig mye. Det er ikke bare kroppen min som har utviklet seg til en bedre kropp, men også tankene mine. Måten jeg ser på meg selv og andre ting, og for å være ærlig, så er det noe av det beste av all framgangen. Jeg sendte nesten akkurat en melding til mamma hvor jeg skrev "Det vil ikke ha noe å si om 1 år, så det er ikke vits å bekymre seg så mye nå.". Det er ingen vits i å bekymre seg eller stresse så mye over en ting at du blir mentalt sliten, dersom du VET at det ikke vil ha så mye å si om en stund framover. Selvfølgelig stresser jeg, men det er som oftest ting som at jeg må handle, gjøre skolearbeid, har en prøve eller noe sånt, og det er jo naturlig. Men spiser jeg en sjokolade, eller noe usunt, så er det ingen vits i å stresse over det, for det vil ikke ha så mye å si i framtiden.

Jeg er så flink til å gjøre som jeg selv vil. Jeg er så flink til og ikke bry meg noe om hva andre mener om det jeg gjør eller hvordan jeg velger å gjøre noe. Jeg kan selvfølgelig føle meg litt nedtrykt eller dårlig på grunn av andres holdninger og måter å behandle meg på, og jeg vet at ALLE opplever at andre kan få deg til å føle deg dårligere, men jeg er så god på å fortelle meg selv at jeg skal drite i det, gå videre å gjøre mitt. Det er ikke framgangen og forandringen i kroppen jeg er mest glad og stolt over. Jeg er mest glad for den mentale utviklingen min. Jeg er så stolt og glad over at jeg kan være 16 år, og så glad i meg selv, så flink til å være bestemt og så komfortabel.

Jeg er så målbevisst og så selvdisiplinert. Jeg klarer det jeg vil, selv om det er tungt. Jeg fortsetter når det føles meningsløst, og gir egentlig aldri opp. Motivasjon er bare noe jeg har, noe jeg har utviklet og noe som har kommet med tiden. Mange spør noen ganger hvordan jeg holder motivasjonen oppe, hvordan jeg klarer det, og jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Det eneste jeg har gjort er å fortsette selv om ting blir tungt og føles meningsløst. Når jeg til slutt ser framgang i kropp, blir det mer og mer motivasjon og mer og mer framgang i den mentale helsa. Dersom du vet hva du vil, så fortsett, ikke gi opp.

Jeg er også så stolt over alt jeg kan den dag i dag. Jeg kan selv si at jeg kan mye om trening og kosthold, men jeg kan selvsagt ikke alt, og jeg har mye jeg kan lære meg. Jeg kan jo derimot mye om hvordan du kan få framgang, hvilken mat som er bra, hvilken treningsform som er bra, hvordan øvelsene skal utføres korrekt, og mye mye mer. Det er bra både for min egen del og for de nær meg som tør å komme bort og spørre om tips og triks, for da vet jeg hva jeg skal gjøre for å oppnå det jeg vil, og jeg kan gi tips til hvordan andre kan oppnå det dem vil.

Jeg er så stolt over at jeg tør å skrive på denne bloggen, og at jeg tør å publisere ting på instagram. Jeg er stolt over at jeg tør å skrive denne teksten, hvor jeg skryter av meg selv. Å skryte av seg selv er kanskje rart, men det er lov i blant. Det er bra å kunne se hva du selv gjør bra. Det er bra å kunne fortelle andre hva du har fått til, så de kanskje kan spørre deg om tips og triks til å oppnå det samme. Når du jobber så hardt for en ting, så er det lov å skryte av det. Hvis jeg vil, så kan jeg legge ut et bilde hvor jeg poserer slik at rumpa mi ser ut på sitt beste, fordi jeg har jobbet for det. Jeg er stolt over den lille sprett rumpa jeg har.

Bloggen skriver jeg fordi jeg vet at enkelte er interessert i hva jeg gjør og hvordan jeg gjør ting, men jeg skriver også fordi jeg virkelig elsker det. Det er så fint å kunne skrive, og å kunne dele med andre mine erfaringer og meninger. Jeg liker det, og derfor gjør jeg det. Selv så må jeg noen ganger "manne meg opp" til å blogge eller legge ut noe på instagram, men jeg gjør det fordi jeg vil og fordi det føles bra. Jeg vet at noen syntes at det er teit, men det vil alltid være noen som mener at det du gjør, er teit. Det vil alltid være NOEN som vil dra deg ned å se bort ifra din lykke og at det er dine valg.

Finn små ting du kan være stolt over, og vær stolt. Det er lov. Gjør det du selv vil og følg magefølelsen. Finn motivasjon, gjør ditt, og bli stolt over deg selv.

  • 474 Lesere

Likes

Comments

Contains affiliate links

Siden fredag har det gått i hjemmetrening hos store søstera mi fordi jeg er stuck hjemme til imorgen, og har derfor bare måtte trent litt med det jeg hadde tilgjengelig. Vi trente litt på lørdagen, også trente vi igjen igår, og idag prøvde jeg meg på en liten, men ikke SÅ vellykket arm økt. De andre to øktene våre var nokså vellykket derimot!

Imorgen drar jeg tilbake til Lakselv, og får endelig trent på studioet igjen i noen få dager før jeg drar hjem igjen, hehe! Det har ikke gjort meg noe å være stuck her. Får jo nyte ekstra med tid med de jeg elsker å være sammen med, men det går selvfølgelig utover skolen og at jeg går glipp av timer jeg egentlig trenger, men det er ikke noe jeg kan gjøre med det, så sånn er det.

På fredag fikk jeg to pakker i posten som jeg bestilte fra MyProtein og Women's Best. Fra MyProtein bestilte jeg pannekake miks i smaken Golden Syrup, BCAA i smaken Orange, Protein Cookie i Double Chocolate Chip, Protein Brownie i White Chocolate Chip og en Skinny Protein Cookie i Sitron og Tranebær smak. Fra Women's best kjøpte jeg Protein Cremé i Sjokolade.

Pannekake mix'en var helt grei. De var super mektige, så jeg klarte ikke å spise opp en hel porsjon. De ble ganske kompakte og litt tørre egentlig, men skal prøve å finne en egen vri på dem slik at de blir litt bedre. Jeg vurderer også å bestille en ny smak, kanskje sjokolade.

BCAA'en i Orange var god, smakte ganske likt som saft og jeg tror den blir ekstra god om man får ordentlig iskaldt vann og kanskje til og med isbiter oppi! Jeg har ikke prøvd Protein Cookie i sjokolade eller Protein Brownien, men jeg prøvde Skinny Cookien og den var ikke spesielt god... lukta veldig godt og man kan helt sikkert finne en måte å bruke den på, men helt plain så var det veldig ekkel konsistens på den :-( Satser på at de andre to er litt bedre!

Protein Cremén var kjempe god! Minnet om vanlig sjokoladepålegg, så den kommer jeg definitivt til å spise opp ganske raskt som tilbehør både til havregrynsgrøt, frukt og pannekaker.

(Hvis du klikker på link på bildet vil det gå gjennom meg tror jeg, har prøvd sånn tagging av produkter!)

Denne uken blir det jo veldig lite skole på meg, og i tillegg så har vi vinterferie neste tirsdag, så jeg kan jo egentlig si jeg var heldig, men samtidig så er jeg jo ganske uheldig som blir stuck her og går glipp av skoletimer, men jeg orker ikke og gå å bekymre meg over det. Jeg jobber det skolearbeidet jeg har mulighet til å gjøre uten bøker, og mer kan jeg ikke gjøre da det ikke er min egen feil at jeg ble igjen her.

Jeg føler meg veldig glad og veldig bra nå i det siste. Jeg ser fram til den lille vinterferien, jeg ser fram til helga som kommer, og jeg føler at jeg har det ganske bra generelt! Denne uken har jeg spist ganske variert egentlig og føler meg bra med kroppen også. Fått trent litt og er fornøyd med det! Skal hjem til mamma og pappa idag å farge og KANSKJE klippe håret igjen, og å spise kveldsmat! Gjør meg klar til de neste to dagene i Lakselv, før jeg skal hjem igjen i helgen, haha! :-)

  • 429 Lesere

Likes

Comments

Kropp. Kroppen vi lever i idag, vil vi leve i om 20 år, og om 30 år. Kroppen vi har vil alltid være her og den vil alltid være "den samme". Du vil alltid ha din egen, spesielle kropp. Du vil alltid være annerledes enn alle andre. INGEN vil være like. Alle vil ha forskjellig form på puppene, forskjellig størrelse på rumpa og forskjellig mengde fett og muskler på magen og armene. Alt vil være forskjellig. Ingenting vil noen gang bli likt. Vi har én unik kropp, vi alle er unike. Verden trenger mer kroppspositivitet. Ungdommer må lære seg å være glade i kroppene sine, og vi må slutte med å stille krav og mene at en kropp skal se ut en bestemt måte eller at en kropp er finere enn en annen.

Jeg syntes at alle burde sette seg mål om å oppnå:

- Et sunt forhold til mat.

- Å bli glad i kroppen sin.

- Ikke la kropp komme foran helse.

All type kropp er pent. Noen syntes at jeg er kjempe fin, noen syntes at jeg er for tynn, noen liker ikke min kroppsfasong, noen elsker den, og sånn er det. Alle liker forskjellig, men selv om DU liker en ting, betyr det ikke at den andre er styggere eller dårligere.

Store pupper er vakker, små pupper er vakkert. Tynn og stram mage er vakkert, fyldigere mage er vakkert. Mindre rumpe er vakkert, større rumpe er vakkert. Mye muskler er vakkert, og mindre muskler er vakkert. Alt er vakkert.

Det er så utrolig synd at det skal være så mye kroppspress om hvordan man bør se ut og hva som er "sexy" eller vakkert. Hvorfor er det sånn? Hvorfor har vi dannet et bilde av en måte kroppen skal se ut på? Hvorfor er det "rart" eller mobbeverdig å være fyldigere, og hvorfor har vi måtte danne et miljø og samfunn hvor mange hater rumpa si om den ikke er så spretten? På 1950-tallet var Marilyn Monroe et sex-ikon, og var vel kåret til en ut av de vakreste kvinnene i verden. Det var en sånn kropp som var det "sexy" utseendet, og hun hadde absolutt ikke en stram og flat mage, stramme og tynne lår og en spretten rumpe, eller lår og rumpe uten strekkmerker og cellulitter, nei! Hun var fyldigere, og hun var vakker.

All type kropp er vakkert. Alle kropper er forskjellige, alle har forskjellig kroppsfasong. Selv så deler jeg bilder av meg selv hvor jeg poserer med rumpa mi etter en leg day, ganske ofte, og JEG vil ha en trent og "strammere" kropp, men også litt fyldigere mage fordi det gjør meg glad å se litt fett på magen. Jeg bryr meg ikke om jeg har litt ekstra fett på magen eller om den er stram. Selv om jeg trener mye og vil ha en spretten rumpe, betyr det ikke at jeg vil presse andre til å måtte gjøre det samme. Jeg vil at alle andre skal føle seg vakker, at alle skal føle seg god nok som de er og ikke bruke tiden sin på å være usikker på kroppen sin. Jeg vil se ut en måte, men jeg mener at alle andre er fine nok som de er!

Dersom å hate kroppen din ville gjort deg glad, ville du mest sannsynlig vært lykkelig nå, så siden det ikke fungerer, prøv noe annet! Vær glad i deg selv. Ikke se etter alle feil på kroppen, for det har ALLE. Jeg har kviser på ryggen og brystet, jeg har SMÅ pupper, jeg har brede hofter og ikke noe særlig smal midje. Jeg prøver å elske kroppen min som den er, og det vil jeg at alle andre jenter og gutter skal gjøre.

Selv så tror jeg at presset er større på jenter enn gutter, eller det virker sånn ihvertfall. Vi konkurrerer så fælt med andre jenter om å se best ut, isteden for å løfte hverandre opp å heie på hverandre. I det ene øyeblikket er vi venner, så snakker vi dritt om hverandre bak ryggen. Jeg har selv VÆRT en sånn person, og jeg kan helt sikkert ta meg selv i å gjøre det i blant, men jeg har bestemt meg for at jeg har lyst til å prøve så godt JEG kan klare for å skape mer kroppspositivitet og jobbe med å føle meg bra i min egen kropp, samtidig som jeg kan heie på andre jenter og gutter til å gjøre det samme!

Jeg har selv funnet god hjelp ved å lese slikt fra andre mennesker som skriver om kroppspositivitet, og som viser sine "feil". Jeg har faktisk vokst så utrolig mye mentalt siden starten av året, og jeg anbefaler alle sammen å jobbe godt med å få et sunt forhold til kroppen sin! Selvfølgelig så er det super positivt å trene og spise sunt, men selv om du ikke gjør det, så er du god nok og vakker nok uansett; Jeg anbefaler jo alle å være litt i aktivitet og spise variert, fordi det er veldig viktig for helsa og kroppen, men det er ikke noe jeg har lyst til at folk skal føle seg presset til.

Jeg tror at en god del av oss, SPESIELT aktive trenere, er utrolig harde på seg selv og stiller veldig høye krav. Jeg kjenner meg igjen i det, og som jeg har nevnt, så lærer jeg meg sakte men sikkert å være mindre kravstor og forvente mindre av meg selv. Noen ganger står jeg foran speilet å tenker "Åh.. jeg kunne virkelig vært bedre enn dette..", eller "Hvorfor blir jeg aldri bra nok? Hvorfor har jeg enda dette fettet på magen?". Da er jeg alt for kravstor, og jeg forventer for mye, isteden for å være fornøyd med det jeg har og hvordan jeg ser ut. Hva mer kan jeg gjøre enn å gjøre mitt beste? Ingenting. Være positiv og tålmodig er det eneste.

Det som er viktig er at DU er fornøyd. At DU er glad. Det er ikke viktig at alle rundt deg syntes at du ser best ut, men at du liker deg selv og er komfortabel. Fyldig eller tynn; ingen av delene er bedre enn en annen. Man trenger ikke å være trent for å være bra, og det gjelder gutter også! Du er vakker. Alle er vakker og alle burde jobbe mer med å prøve og få andre til å føle seg bedre, isteden for å dra de ned, for det har vi alt for mye av idag!

  • 431 Lesere

Likes

Comments

Skrevet i : Trening

Jeg ELSKER å svare på spørsmål og å skrive om mine egne meninger og erfaringer. Jeg elsker å kunne uttrykke meg og å kunne bare si hva jeg vil uten at NOEN kan si at det er feil fordi det er MIN mening. På grunn av det så søkte jeg litt rundt og fant noen sånne "bloggspørsmål", og jeg tenkte at siden min livsstil og min hobby er trening så kunne jeg ta en slik en bare med treningsspørsmål. Da kan jeg jo svare kort og enkelt, isteden for å skrive det ned i et lengre innlegg som kanskje ikke alle orker å lese, men kanskje noen lurer på eller vil vite uansett.

Hva trener du? Fokuset mitt er styrketrening. Jeg trener med vekter og fokuserer på å bygge muskler.

Hvor ofte trener du? I ukedagene prøver jeg å få meg på trening hver dag, 5 dager i uken. Dersom jeg ikke drar hjem så trener jeg også i helgene eller hvertfall på søndagene for det meste.

Kan du vise oss treningsplanen din? Før jul hadde jeg delt inn for eksempel forside av lår + rumpe til en dag, og bakside av lår + rumpe til en dag, og det funket fint, men nå så trener jeg blandet under hver økt. Min treningsplan ser ca. slik ut nå:

Mandag; Bein (fokuserer både på bakside av lår, forside av lår og rumpe)

Tirsdag: Armer og bryst.

Onsdag: Bein (fokuserer både på bakside av lår, forside av lår og rumpe)

Torsdag: Rygg og skuldre.

Fredag: enten bein, eller cardio og mage. Eller dersom jeg for eksempel har gått glipp av en overkropps-økt så vil jeg selvfølgelig ta den da.

Søndag hvis jeg trener da: Da ser jeg bare ann hva jeg vil trene egentlig. Blir enten cardio og mage eller bein, bare at da drar jeg jo treningsplanen litt tilbake, for da trener jeg ikke bein på mandagen. Søndagen er på en måte bare en dag hvor jeg går å gjør hva enn jeg føler for.

Er oppvarming viktig? Jeg anbefaler alle å varme opp, hvertfall 10-15 min oppvarming da man trener bein og noen oppvarmings-sett ved overkroppstrening. Det er veldig viktig å varme opp før du tar tyngre vekter, fordi når musklene er kalde er det større sjanse for å skade deg, noe som ville vært veldig kjedelig da det ville tatt enda lengere tid for deg å få de resultatene du vil ha. Oppvarming er uansett viktig for å få til å utføre øvelsene ordentlig og for å få en god økt.

Hvilke øvelser trener du som du liker spesielt godt?

Jeg har en god del øvelser jeg liker veldig godt til alle de forskjellige kroppsdelene jeg trener! Jeg nevner bare de øvelsene jeg virkelig liker, så kan jeg skrive et annet innlegg med gode forklaringer! Hvis noen vil prøve de ut men ikke forstår helt hva jeg mener, så kan du enten bare spørre meg på facebook eller hvor enn du kan få tak i meg, eller søke på Google. Jeg skriver øvelsene på engelsk da det er lettere å Google seg fram til de.

For bein og rumpe: - Leg press med begge beina og leg press med ett bein. - Kabel kickbacks. - Hip Thrust og Raised Glute Bridge. - One legged deadlift. - Cable Pull throughs. - Sumo squats With bench.

For rygg: - Bent over rows med Smith Machine eller vanlig stang. - Single arm rows. - Kabel nedpress bare uten å bøye armene, som går på triceps, så derfor holdes armene strak for å gå på rygg. (fant ikke ut hva det heter på engelsk eller norsk... spør bare!) OG Pull ups.

For skuldre + bryst: - Lateral raises + Front raises (Skuldre) - Shoulder press (Skuldre) - Barbell front raise (Skuldre) - Bench press With dumbbells, enten med helt strak benk eller litt hevet benk (Bryst) - Cable chest press, stående (Bryst)

For armer: - Bicep curls + Hammer curls - Barbell bicep curls - Tricep cable press - Bicep cable curl - Push ups on bench, med armene ganske nært hverandre så det går på tricepsene

For mage: - Hanging leg raise, med et stativ for det - Weight ball Leg raises, ballen skal holdes i hendene og du skal både ta armene bak hodet og senke beina. - Ball crunches


Hvor mye veier du?

Jeg veier 55 Kg nå, og jeg er SÅ glad for det fordi da jeg kom til Lakselv i August veide jeg mellom 50-51 kg, som betyr at jeg har lagt på meg en GOD DEL! :) Vekten går jo selvfølgelig litt opp og ned mellom 54-55 kg da.

Gått opp eller ned i vekt? Jeg har selvsagt gått opp i vekt, ca. 5 kg. For nybegynnere på trening så vil man kanskje oppleve at man går ned i vekt fordi man mister fett, men etterhvert vil man legge på seg på grunn av muskler. Jeg har også fått mye mindre pupper, men det plager ikke meg noe særlig uansett! :)

Trener du alene eller sammen med noen? Jeg trener alene. Trening blir nesten en sånn liten boble for meg selv haha!

Hva er målet med treningen din? Viktigst av alt så er det å bli glad i meg selv, og å være fornøyd både hvordan jeg har det mentalt og med kroppen min. Men det er også at jeg har lyst på mer muskler, større rumpe, mer definerte armer og en litt mer definert mage. Jeg vil ikke bli sånn at jeg ser VELDIG sterk ut, men jeg vil ha en flott og definert kropp, med en godt bygd rumpe! ;) Det er mange som liker å se veldig sterk og "bøs" ut, og det er fint det også, men jeg vil ha den "jentesterke"-looken, haha. Og ved siden av alt dette, så motiverer jeg meg selv med å tenke på sommeren og hvordan jeg vil føle meg da.

Hvor store muskler vil du ha? Jeg svarte vel på det over her, men jeg vil ikke ha STORE muskler, men definerte og så klart så store som jeg selv er komfortabel med. Jeg vil fortsatt se "helt" feminin ut og ikke føle at jeg ser veldig bøs og stor ut, men jeg liker å kunne flexe musklene å se en god del muskler der da, hehe! Jeg vil selvsagt være sterk men målet mitt er ikke å være sterkest mulig akkurat, men føle meg fornøyd både psykisk og fysisk.

Er du fornøyd med kroppen din?

Både ja og nei. Jeg har områder på kroppen som jeg virkelig ikke liker, men det er heldigvis ikke mange. Og jeg er heller ikke sånn "wow, jeg ser SÅ bra ut!", men jeg har blitt mye bedre på å like meg selv uansett. Jeg får ofte sånne "vrange syn", hvor jeg en dag kan være kjempe fornøyd med rumpa mi, og senere så syntes jeg at den er super flat eller ikke bra NOK, og det samme med magen min som er det området på kroppen som jeg liker aller minst, hehe! - Man blir jo litt sånn, spesielt når man vet hva man vil ha, men man må vel huske på at man kommer aldri til å syntes at det er bra NOK, så da må man jo være fornøyd under prosessen og slik som man er! :)

Syntes du selv at du trener mye?

Jeg syntes at jeg trener NOK, og så mye som jeg mener er passelig for meg selv, og ikke for mye heller! :)

Hvor lenge har du drevet med seriøs trening? Seriøs vekt- og styrketrening har jeg drevet med ca. 1 år og sånn aktiv hjemmetrening og annen aktivitet før det ca. 1,5-2 år, så jeg har vel vært trenings-interessert i omtrent 3 år.

Hvor lang tid tok det før du la merke til ordentlig resultater?

Hm... vanskelig å huske egentlig. Kanskje etter noen måneder, ca. 3-4, før jeg så at treningen gjorde noe med kroppen, og ca. i sommerferien 2016, som vil si etter ca. 6-7 måneder med styrke og vekttrening la jeg godt merke til muskler og sånt. Resultater tar tid og man må være tålmodig! Ikke slutt når det føles meningsløst og når det ser ut som om at resultatene ikke kommer, for de kommer! Jeg har ofte dager hvor jeg ser meg selv i speilet og blir litt små skuffa av en eller annen grunn, selv om jeg har fått gode resultater, og når det skjer så tenker jeg "Fortsett. Gjennomfør det og føl deg bra senere!", så minner jeg meg selv på hvorfor jeg trener og hva jeg vil, så går det som oftest over!

(Bildet under er fra en stund tilbake, i hvertfall en god stund over ett år siden, så man kan se at jeg alltid har vært slank og sånt.)

Trener du mye kondisjon? Nei jeg gjør ikke det. Jeg har én dag i uken hvor jeg trener mage og litt kondisjon, i tillegg til at vi ofte har aktive løpeaktiviteter på skolen i gymtimene, også går jeg en del når jeg må opp og ned fra skolen eller på butikken, og det ser jeg på som ekstra kondisjonstrening. De øktene jeg trener mage og kondisjon hopper jeg som oftest tau.

Hvor mye fokuserer du på kosthold? Jeg fokuserer ganske mye på kosthold da det har en god del å si for både resultatene og helsen. I ukedagene er jeg ganske så sunn, mens i helgene er jeg ofte mer fleksibel, da det er mer mentalt sunt for meg enn å tvinge meg selv til å ikke spise det jeg har lyst på. I ukedager så har jeg som oftest ikke så lyst på usunne ting, da jeg føler at mye av det jeg spiser ikke er så "super clean" uansett, som for eksempel tortilla med tacokjøtt og mais med ost oppå, stekt i ovnen! Det er himmelsk forresten.

Hvordan holder du motivasjonen så godt?

Jeg gjør ingenting spesielt for å holde motivasjonen, men det er små ting som motiverer meg liksom, og også det å vite hvilke mål jeg har. Når jeg er umotivert så tenker jeg over hvorfor jeg trener, hvordan jeg har lyst til å føle meg i for eksempel sommer og hvordan jeg har lyst til å se ut. Jeg blir også motivert av ting som for eksempel at det blir lysere ute, eller at jeg føler meg bra etter treningen, og at jeg kan spise mye god mat da! Jeg er ganske heldig med motivasjonen min, og i tillegg til det så er jeg ganske selvdisiplinert, altså jeg vet hva jeg vil og jeg skal få det til eller klare det.

Tips til bedre motivasjon?

Ha selvtillit, ha troen på deg selv og husk at du kan klare alt du vil klare! Ikke sammenligne deg selv med andre, og tenk på at du skal jobbe mot en bedre versjon av DEG selv. Du kan ikke bli som andre, da alle sammen er forskjellig. Jobb med deg selv, og ha troen på at du kan klare det. Gjør også noe du trives med eller syntes er gøy, og ikke spis på en måte som gjør at du får mer lyst på usunn mat. Sett deg mål og jobb mot dem.

Likes

Comments

Skrevet i : Trening

(ALT JEG SKRIVER, SKRIVER JEG ETTER ERFARING OG TING JEG HAR LÆRT FRA FOLK JEG SER OPP TIL! IKKE ALLE TRENGER Å MENE DET SAMME... MEN DERE KAN JO SE PÅ RESULTATENE MINE OM JEG HAR FEIL ELLER RETT PÅ ENKELTE AV TINGENE JEG FORMIDLER VIDERE, SÅ KAN DERE BEDØMME SELV HVA DERE VIL HØRE PÅ OG IKKE).

Av en eller annen grunn så er det en god del folk som lurer på hvordan jeg holder motivasjonen oppe. Og egentlig, så gjør jeg ingenting, det er ingen hemmelighet eller noe triks. Jeg tror at motivasjonen min bare har blitt bedre og bedre opp i gjennom tiden med trening. Motivasjonen går jo opp når du ser resultater, og det har min gjort. Jeg fikk lyst til å skrive litt om min "historie" fra jeg begynte å trene til nå, selv om jeg enda har mye å lære og gå på!

Jeg startet med trening da jeg var 13 år, altså for ca. 3-4 år siden. Jeg husker ikke hvorfor, men det var mest sannsynlig på grunn av alt som gikk rundt på nettet om hvordan man skulle se bra ut, og også at jeg ville ha noe å drive med. Jeg husker veldig godt hva jeg begynte med. Det var trening på gulvet inne på rommet mitt eller i stua, noe som er ganske normalt egentlig, eller det var i hvertfall det.

Jeg hadde printet ut en "trenings plakat" som jeg fant på nettet av en treningsrutine som jeg fulgte en stund. Jeg brukte også Youtube. Trente på gulvet mens jeg fulgte en video med instruksjoner eller noen som forklarte øvelsen. Jeg trente ute på verandaen, eller på trappa når det var fint vær. Jeg løp intervaller opp og ned i bakker bortfor huset, eller fram og tilbake utenfor huset.

Jeg husker veldig godt alle gangene jeg ville gråte mens jeg holdte på med treningen fordi det var så tungt. Jeg la ikke merke til noen resultater, og jeg følte meg ikke god nok. Jeg følte at uansett hva jeg gjorde så var det feil, eller så funket det bare ikke. Men av en eller annen grunn så ga jeg ikke opp, og det har virkelig vært verdt det!

Som på bildene over så kan man jo se at jeg alltid har vært en slank og tynn jente. Jeg har jo ikke sett fæl ut, i det hele tatt. Jeg var veldig opptatt av mye kondisjonstrening før. Jeg løp på tredemølla nesten hver dag. Sprintet i hvertfall en halvtime, og jeg gikk veldig gjerne lange turer. Ved siden av mye løping og kondisjonstrening, så trente jeg styrketrening også, men det var ikke slik som jeg gjør nå. Jeg trente som sakt hjemme på gulvet, med det jeg hadde, og jeg trivdes jo med det. I dag trener jeg med vekter, og det utgjør jo egentlig en ganske stor forskjell, og igjen så kommer det jo ann på hvilke resultater man vil ha, om man trener med passelig vekter, mye vekt eller uten. Og alle måter er BRA!

I dag trener jeg ikke kondisjonstrening på samme måte som før. Det er ikke i nærheten like viktig som det var for meg da. Nå fokuserer jeg jo på å bygge muskler fordi jeg blant annet vil ha en "større" og sterkere rumpe (jeg tar nesten bare utgangspunkt i rumpa, haha), og jeg mener og tror at med mye kondisjonstrening og lite/mindre styrketrening så vil man heller miste fett og rumpa vil ikke vokse på samme måte som med mer styrketrening og mindre kondisjonstrening. Jo, kondisjonstrening er veldig viktig for helsa i seg selv, og man kan få en trent og fin rumpe av det spleiset med styrketrening, men jeg gjorde det jo fordi jeg ville bli "tynnere". I dag gjør jeg det ca. bare en gang i uka på treningsstudioet, også får det å gå hjem fra skolen eller å ha trening i gymmen på skolen være nok.

Jeg prøvde ut mye forskjellig mat. En periode var jeg kanskje sykelig opptatt av at maten skulle være sunn. En gang prøvde jeg å være vegetarianer eller veganer. Jeg prøvde i to uker så ble jeg bare slapp og dårligere form, og jeg hadde jo ingen erfaring med det uansett. Jeg prøvde også noe som heter Fit Tea som var en 14 dagers detox som skulle rense kroppen og man skulle visst nok få flatere mage av den.. Det smakte absolutt ikke godt, men jeg tvang det ned hver morgen... Og DET, er noe jeg ikke har troa på i dag. At man skal sitte om morgenen, eller til noen andre måltider, å spise eller drikke noe man IKKE syntes er godt selv om det liksom skal være "noe av det beste du kan spise". Mat skal nytes og mat skal være godt, og du kan få de samme og om ikke bedre resultater uten ting som Fit Tea's, selv om man er sunn!

Før så følte jeg meg helt forferdelig om jeg skeiet ut, om jeg spiste for mye av noe usunt osv. Jeg føler meg jo enda litt dårlig dersom jeg spiser mye av for eksempel smågodt, og det er noe alle gjør, men jeg prøver å lære meg og heller nyte isteden for å kverulere det oppe i hodet, for livet er jo litt for kort til å holde seg unna noe av det beste man vet å spise, spesielt hvis det ikke er noen spesiell grunn for at du skal eller må det.

Mat har blitt min "bestevenn". Jeg har et supert forhold til mat, og nå har jeg litt annen erfaring enn det jeg hadde før. Jeg vet godt hvilke næringsstoffer jeg trenger, og jeg vil selv si at jeg vet hva et riktig kosthold er, for meg. Jeg var flink til å lage meg sunn mat og å prøve så hardt jeg kunne for at det skulle være det, men jeg hadde vel kanskje ikke et så sunt forhold til det mentalt. Det er ikke mentalt sunt å føle seg helt for jævlig om man spiser noe usunt, eller om man skeier ut i helgen.

Prøv å tenk på det sånn her: Om du spiser litt for mye smågodt og i tillegg nesten bare usunne måltid en helg du er sammen med venner, kjæreste eller familie, er det det du vil huske da du ser tilbake på minnene? At du ikke spiste en salat eller kylling med grønnsaker til middag? Det tror ikke jeg, for det er ikke det viktigste.

Er du sunn ellers, så vil det ikke påvirke deg så mye om du skeier ut. Selv så skeier jeg kanskje ut ganske ofte, men jeg skjemmes ikke over det og jeg ser ikke at resultatene mine blir dårligere. Jeg mener at jeg skeier ut i helgene ganske ofte, spesielt når kjæresten min er her, haha! Men heldigvis for det, så har jeg et litt bedre forhold til det, og klarer å akseptere det, for det er bare sånn jeg er. Jeg liker å nyte MAT når jeg er med kjæresten min eller familie og det burde alle kunne få gjøre, for til syvende og sist, så er minner litt viktigere enn mat i et slikt tilfelle. Er du så flink til å kontrollere deg at du lager deg en salat over å spise pizza med familien, then DO IT, men jeg mener at det skal være lov å nyte annen mat også.

Det viktigste jeg har lært opp gjennom årene jeg har trent og prøvd å ha et sunt kosthold, er blant annet at mat er ikke fienden din og at hard trening gir resultatene du vil ha etter hvert. Jeg anbefaler ingen å kutte ut karbohydrater eller fett for eksempel, ikke helt hvertfall. Kroppen bruker karbohydrater som energi, som vil si at den trenger det.

For bare en kort stund tilbake, kanskje 5 måneder siden, så vurderte jeg å begynne og spise "low carb", og gud så glad jeg er for at jeg ikke gjorde det. Den siste måneden har jeg spist "high carb", om jeg kan kalle det så, og det er noe av det beste jeg har gjort. Jeg har trent hardt og spist mye karbohydrater og proteiner. Dette er selvfølgelig rettet mot mine mål, da jeg har lagt på meg og fått tydelig mer muskler.

Når jeg sier at jeg har lagt på meg mener jeg ikke på den dårlige måten, men en god måte. Dersom jeg hadde gått "low carb" ville jeg mest sannsynlig ikke fått like mye resultater på rumpa som jeg har fått, men det ville heller hjulpet på å få en mer markert mage OG markerte muskler andre steder på kroppen, men ikke noe særlig "større" rumpe.

Jeg anbefaler ingen å slutte og spise enkelte næringsstoffer fordi dere tror det er det som gjør at dere legger på dere eller ikke får de resultatene dere vil ha. Spis. Spis sunt, gjerne spis mindre brød og pasta, eller de matvarene som er "karbohydrat mat" om du vil, men IKKE kutt de så og si helt ut. Jeg mener ikke at det er feil å for eksempel bruke det å spise mindre karbohydrater eller fett som en slankemetode, men det vil uansett fungere å spise mer karbohydrater og proteiner om man trener hardt og nok. Har du noe "ekstra" fett du vil brenne av så ha ekstra kondisjonstrening i rutinene, så vil det nok gå fint.

Jeg vet det høres slitsomt ut å måtte trene hardt, men det er ikke det. Har man motivasjonen til det og vet hva man vil, og samtidig driver med en treningsmåte man selv syntes er gøy, så klarer man det. Har du en time hvor du ikke skal noe, bruk den til å trene. Personlig så prioriterer jeg treningen ganske høyt i ukedagene, og trener mellom en og en halv time til tre timer på det meste. Andre må ikke gjøre det samme, og jeg gjorde det ikke da jeg først begynte, men prøv å trene da du kan. Trening er IKKE et krav, og det er ikke det viktigste i livet, så har du ikke tid, ikke stress over det.

Likes

Comments

Nå er det på tide å dele oppskriften på chia grøten jeg har spist til frokost ganske lenge nå, da det er veldig enkelt og kjapt, spesielt dersom man skal på skolen og ikke vil bruke lang tid på frokosten. Konsistensen på grøten er litt spesiell. Den blir nesten litt slimete, men ikke ekkel. Man må vel prøve før man "ikke liker", og chiafrø er uansett verdt å kjøpe for det finnes flere bruksområder for dem, som for eksempel i smoothie eller til å stø over havregrøt.

På bildet over til venstre ser du alle ingrediensene jeg bruker, og det er ikke så veldig komplisert!

Du trenger:

Ca. 2.5 dl melk (jeg bruker lett melk. Du kan bruke havremel, soya melk, sjokolademelk fra Alpro (bare at den er litt tykk), osv)

Ca. 50 G Vanilje kesam, som blir ca. 3 spiseskjeer.

30 G lettkokte havregryn, ca. 3 spiseskjeer.

Ca. en teskje kakao. Jeg bruker rå økologisk kakaopulver, men om du ikke har noe annet kan du bruke vanlig kakao.

Bitte litt Sukrin gold. Du kan bruke honning eller en annen søtning, eller la vær å bruke noe.

Ca. 30 G Chiafrø. 3-4 fulle spiseskjeer.

Slik gjør du:

Putt melk og kesam i en glassmugge/kopp eller en skål, og bland det.

Putt så i havregryn, kakao, sukrin gold (eventuelt annen søtning eller ingenting) og chia frøene.

Bland dette GODT, og jeg anbefaler å bruke ett glass med lokk slik at du kan riste koppen, men det går fint å bare mikse det sammen med en skje i en skål, bare at du må mikse veldig godt fordi kakaoen er ikke så glad i å blandes med andre ting, som man ser på bildet under.

Pass på at alt er godt mikset, og sett det i kjøleskapet. Etter en stund kan du veldig gjerne gå å mikse det en gang til, for så og mikse det enda en gang etter en stund igjen, men du må ikke så lenge det er blandet godt sammen etter første miks! :-) La det stå over natten til du skal spise frokost, og topp det med det du vil av frukt eller noe annet om du er kreativ. Jeg bruker banan, blåbær, jordbær og mandariner.

Håper at oppskriften funker for noen og at dere gir den et forsøk! For noen trengs det kanskje litt tid for å bli vandt til konsistensen, men det er verdt å prøve. Konsistensen er ikke ekkel, men i og med at man spiser den kald og at den i tillegg er litt seig, så kan det nok være ekkelt for noen i første smak! :-D Jeg skal senere dele "oppskriften" på fiskepinnene jeg spiste her om dagen, da det var et veldig vellykket forsøk! Oppskriften er ikke min, slik som denne grøten er, da jeg fikk ideen for fiskepinnene fra kriweb.no.

Ha en god kveld!

  • 530 Lesere

Likes

Comments

I dag er det mandag og det var leg day som sto på treningsplan i dag! Det var en haaard men utrolig god økt, og jeg var veldig fornøyd da jeg var ferdig. Etter treningen satt jeg meg ned i garderoben, drakk en YT og forberedte meg på å måtte gå på butikken og bære varene mine hjem. Det er så tungt å bære hjem varer, hvert fall når jeg skal handle en del som skal vare en stund. Jeg har både sekk og pose med varer å bære, og ett lite stykke opp til leiligheten min; slitsomt! i tillegg til at det er vinter, hehe! Men det gikk helt greit, måtte bare ha rundt ti små pauser, hehehe.

Jeg handla blant annet fisk, kylling, karbonadedeig, riskaker, frukt, avokado, tomater, agurk og litt andre ting!

Lagde også lunsjen som skal være til i morgen ferdig; Kylling wraps med avokado, agurk, tomat, mais og kyllingfilet. Har også laget ferdig frokosten, som selvfølgelig blir chia-grøt med banan og jordbær. Er alt for lat til å finne på noe nytt nå, men om ca. en uke får jeg forhåpentligvis en pakke som jeg har bestilt fra My Protein med protein pannekakemiks, og i tillegg har jeg bestilt noe som heter Chocolate Protein Cremé fra et merke som heter Women's Best som skal være tilbehør til disse proteinpannekakene så da blir det annen frokost på meg etter hvert, og det ser jeg ganske mye fram til! :-)

Denne mandagen var helt grei. Fikk en super treningsøkt, fikk lagd ferdig både frokost og lunsj, og sitter nå i senga å bare slapper av som jeg vanligvis gjør ellers også! Jeg er super umotivert til å gjøre skolearbeid nå for tiden, og rart nok så får jeg dårlig samvittighet av det. Men så lenge jeg klarer det jeg skal gjøre så er det greit. Motivasjonen går nok oppover igjen etter hvert, håper jeg. Treningsmotivasjonen holder seg hvert fall oppe, selv om jeg noen ganger må pushe meg selv litt inn i treningsøktene mine før motivasjonen kicker inn!

Dette er slike ting jeg liker å kunne skrive ned ett sted. Andre trenger ikke å bry seg om det, men det er godt å få skrevet om ting man har på tankene sine. Det blir av en eller annen grunn bedre da! :-) Håper at alle fikk en fin mandag!

  • 554 Lesere

Likes

Comments

goood søndagskveld! <3

Jeg har nå sittet i sengen med en av Sheet maskene mine på - faktisk den med snegle.. - og skrevet ned matplan for uken! Jeg kjøpte en notatbok for litt over en uke siden og bruker den for å skrive ned treningsrutiner, matplaner, handlelister osv, for å holde mer orden på ting da jeg er en person som kan stresse mye.

Jeg vet at folk noen ganger er interesserte i hva jeg eller andre spiser, og at det kan være vanskelig å finne ut hva man vil spise, som også er sunt og godt! Men, for og si det sånn så er jeg ikke en person som spiser super fancy middager eller veldig mye forskjellig. Jeg spiser mat som er lett og raskt å lage og som smaker godt!

Ukas middager:

Mandag:

250 G Kyllingfilet (m/kylling krydder)

Halv pose med jasminris (boil-in-bag)

Brokkoli

Tirsdag:

100-150 G Grønnsakspasta (fås på matbutikkene) eller brun ris

Ca.. 175 G Laks

Wok grønnsaker (Elsker vannkastanjene i disse blandingene, hehe)

Onsdag: Stek karbonadedeigen, fyll det i wrapsene sammen med mais, strø eller legg over ost og stek i ovnen til osten er smeltet.

80 G (2 stk) små grove tortilla wraps

200 G Karbonadedeig (m/taco krydder)

Litt mais

Ost

Crispi salat + agurk på siden som en salat

Torsdag:

250 G Kyllingfilet/ (m/kylling krydder) eller laks

Brun ris/jasminris eller grønnsakspasta

Fredag:

Taco eller hjemmelaget pizza.

Ukas frokost- og lunsjplaner og andre måltider:

Jeg har fast spist chia-grøt nå i over en uke hver morgen. Det er en grøt som lages veldig enkelt! Man mikser ingredienser i ett glass/en skål, og her brukes det noe som heter chia-frø. Så setter man det i kjøleskapet over natten. Da vil chia-frøene tiltrekke seg væsken som brukes, og lage en god grøtkonsistens. Sammen med den har jeg enten blåbær og banan, eller mandarin. Super rask og god frokost! Jeg skal skrive ett eget innlegg på oppskrift på denne grøten da jeg virkelig anbefaler den!

Jeg skriver vanligvis ikke ned lunsjene jeg skal ha da de egentlig er litt verre å finne på, så da finner jeg ut av det dagen før lunsjene trengs. I morgen (mandag) har jeg egg og Go' og Mager pølse til skolen, altså ikke noe fancy fordi det ikke var så mange valg å velge mellom på kjøkkenet mitt i dag! Resten av uken må jeg bare finne ut av underveis, men har kylling wraps og salater i tankene nå.

Ellers fortiden spiser jeg 4 riskaker med ett sjokoladepålegg som visst nok skal være liiiitt bedre for deg, før jeg trener, altså i siste timen på skolen. Jeg liker også veldig godt å spise mager vanilje kesam med jordbær før jeg skal trene, men nå for tiden så er det så mye dårlige jordbær :-( Men man kan definitivt bruke blåbær, banan eller noe annen frukt til det! Etter treningen drikker jeg som oftest en YT før jeg går hjemover for å lage middag.

Til kveldsmat spiser jeg ofte fullkornsstykker med skinke og ost eller avokado og egg!

Håper dette var nyttig for noen, og at det hjalp på ideene for uken til noen av dere som er slik som meg; liker ikke å ha det super fancy eller vanskelig å lage, men vil ha det sunt og godt! ;-) Og som dere kan se, så har jeg ganske mye karbohydrater og proteiner i hva jeg spiser, men det er sånn det fungerer for meg da jeg vil gå opp i vekt og bygge muskler! :-) Karbohydrater som ris, pasta, brød osv er ikke en fiende, og det er ikke dårlig for deg. Det går godt med på å bygge rumpa for eksempel, og er super viktig for å gi energi til musklene. Dersom du vil være ekstra sunn, bruk fullkornsris og fullkornspasta! Jeg gjør det innimellom, for eksempel til laks! :-)

  • 579 Lesere

Likes

Comments