Nu tycker jag inte längre att mitt användarnamn stämmer så bra. Jag är inte längre en fitmamatobe utan jag är fitmama! Tycker man kan säga det när man nått den form som jag är i nu. Att blogga hjälpte mig en bit på vägen men nu kommer jag fortsätta bygga muskler. Behöver även lägga på mig lite fett även om jag trivs rätt bra med den form som jag är i nu! Jag kommer fortsätta träna och äta för att nå mina mål men det blir inte mer bloggande. Jag fortsätter på instagram under namnet health.by.roslund. Det kan säkert dyka upp både matbilder och träningsbilder där samt en del om målbilder och mentalt fokus.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag skrev här. Har inte tappat fokus men inte känt att jag haft så mycket att dela med mig av. Fullt upp med barn och träning. Idag klarade jag min hemläxa som jag fick av PT:n i måndags. Jag stod på händer och gick in mot väggen och lyckades klappa med ena handen i väggen. Trodde inte jag skulle våga/orka men det gick!


En liten uppdatering på kroppsmått när jag ändå är igång och skriver. 😊

Mått 2/6

Vikt:49,4kg

Fett::19,4%

Lår:49cm

Höfter:85cm

Midjemått:67cm

Vilopuls: 46 slag/min

Mått 13/4

Vikt:50,8kg

Fett:24,7%

Lår:50cm

Höfter:86cm

Midjemått:68cm

Vilopuls: 51 slag/min

Likes

Comments

Nu när lillkillen är nio månader så är det inte många lugna stunder här hemma. Trädgården börjar ta lite mer tid också och jag njuter av de soliga dagar som varit och ser fram emot de som kommer. Inte så kul att rensa ogräs i hagel men men. Träningen går framåt och kosten fungerar bra. Fick ändra min kostplan när man misstänkte mjölkallergi hos sonen. Räknar inte kalorier just nu utan går enligt schema och känsla. Vikten ligger stabilt, jag har bra energi och känner mig lugn med att jag får i mig det jag ska. Har varit sockerfri i 21 dagar och det har gjort att jag inte har något sug och längtar inte efter godis heller! Känner inte att jag saknar det. Det finns ju så mycket som är naturligt sött och gott! 

Likes

Comments

Idag har jag sån skön energi och känner mig glad. ☀ Solen skiner och livet känns härligt! Har hunnit med ett cirkelpass med styrkeövningar för främst överkroppen när lillkillen sov. Kände mig hyfsat stark! Fått en stund med stora killen i soffan och sett revanschen på TV. Man får njuta av de stunder som barnen vill umgås med en. Imorse var det de två små som sov på varsin sida om mig. 💗 Kommer inte ha någon brådska med att de ska sova hela nätterna i sina sängar. Det kommer de göra tids nog. På min temugg står det "The diem ain´t gonna carpe itself"! Så ut och fånga dagen! 😃

Likes

Comments

Gjorde idag egen müsli och skippade honung men tog lite torkad frukt i. Basen är havregryn och dinkelflingor som jag rostar i ugnen och sen har jag i havrekli, solrosfrön, linfrön, sesamfrön, kakaonibs, torkade rabarber, gojibär och tranbär. Har inte smakat den än men hoppas den kommer fungera bra till kefiren jag äter som mellis nästan dagligen.

Likes

Comments

Hade huvudvärk igår som gjorde att jag gick runt som i en dimma. För en gångs skull hjälpte Alvedon. Sen kom febern och i morse vaknade jag i en liten pöl av svett och hade ändå 38,9. Så trist att det ständigt kommer nya saker. Förkylningar, bihåleinflammation och nu influensa. Måste ju ta slut någon gång! Det jag kan göra är att sköta kosten och hoppas bli frisk fort. Hålla humör och motivation uppe. Går faktiskt ganska bra. Har inte haft något sötsug och fyra dagar sockerfri än så länge. Känns toppen och inte alls omöjligt att klara av.

​Är sugen på 👆. Fläskkotlett med stekt äpple och matvete. Tror vi ska grilla lite till helgen! 😊

Likes

Comments

Det här med triggers och sockerberoende... Jag trodde jag kunde hantera det ganska bra men har nu bestämt mig för att få bort sockret från min meny. Det tar 21 dagar att bli av med en ovana och 66 dagar för en ny vana att få riktigt fäste. Så idag börjar jag och på midsommar har det då blivit en befäst vana. Fint va? Jag ger min kropp hälsosam mat som jag kan fungera bra på och går aldrig hungrig. Bort med godis och snabba kolhydrater. Alltid proteiner till varje mål mat.

Likes

Comments

Mått 13/4

Vikt:50,8kg

Fett:24,7%

Lår:50cm

Höfter:86cm

Midjemått:68cm

Vilopuls: 51 slag/min

Mått 17/2

Vikt:52,3kg

Fett:22,7%

Lår:51cm

Höfter:87cm

Midjemått:70cm

Vilopuls: 47 slag/min

Har inte hänt så mycket de senaste två månaderna. Har inte kunnat träna senaste veckan på grund av förkylning och det var likadant i mars med förkylning men försökt hålla kosten bra ändå. Nu är jag frisk igen och känner att jag kan träna hårt igen och inte bara gå promenader. Har bestämt mig för att min målvikt kommer vara 53 kg. På den vikten känns det okej både att tappa 2kg och att gå upp 2kg. Är nöjd med den formen jag har nu men blir gärna starkare och kommer fortsätta med mitt träningsupplägg och följa Olgas bok. Har även införskaffat fortsättningsboken så någon gång i höst kommer jag gå över till den!

Likes

Comments

Inte kunnat träna ordentligt på ett tag pga halsont men promenerat dagligen. Igår var första passet på länge och det blev ett backträningspass. Kosten har jag följt enligt min plan lite till och från. Blev lite extra gott i helgen. Har börjat räkna kalorier igen eftersom jag nog åt för lite annars. Var för hungrig och det blev lite fel med matintaget så nu har jag styrt upp det igen. Trivs bäst så.

Likes

Comments

Idag hade jag ett härligt flow! Körde ett nytt program från mammaboken. Det blev tre cirklar idag. Orkade bara en igår av fyra. Det blev även 20 minuter kondition (joggade och gick med vagnen). Skönt väder gör ju en pigg och glad också! 😃

Har fyllt på ordentligt med energi under dagen. Det blev vegetarisk gryta med quinoa och keso till lunch och ikväll åt jag hemmagjord hamburgare med rågbröd, tacosås och en del grönt. Har ätit några extra goda mellanmål med idag. Blev bananglass i eftermiddags och en tallrik stekta äpplen i kanel med vaniljkasein och kakaonibs ikväll. Har ett par dagar gått ifrån att räkna kalorier och ätit sista målet efter kl 19. Har varit lite hungrig Går nu lite mer på känsla och tidigare kunskap. Flyttar fokuset från siffror till känsla ett tag och ser vart det tar mig! Vill inte bli alltför fixerad vid kosten och ska släppa kontrollen lite nu. Det var längesedan jag tog någon formbild nu så kanske dags för det på lördag.

Likes

Comments