Det var en lång dag igår. När Bella väckte oss öppnade vi en del av klappar hemma, sen lagade jag mat och vi gjorde oss fina och körde till Thomas familj för att börja firandet hos dem, Bella blev så glad över att hennes kusin var med, de busade för fullt tillsammans. En riktigt svenskt julbord, Kalle, tomte (som barnen först var rädda för men kramade i slutet :)) och massa klappar. Senare åkte vi tillbaka till Nynäs för att fira med mina föräldrar och syskon, polska rätter (så annorlunda än det svenska julbordet, vi har tex inte nåt kött på julbordet), mer klappar, massa skratt och lite sjungande av julsånger. Det var så mysigt och jag föredrar verkligen julafton utan alkohol. Sen kom vi hem och utmattad Bella somnade vid 21, och jag satt själv i soffan ett tag innan jag la mig. Bella vaknade några gånger av sin hosta som inte verkar bli bättre, vet inte vad jag ska göra åt det.

nu sitter jag själv i soffan igen, Thomas sover, Bella sover. Ensam. Jag har tröttnat på att känna mig ensam, det är tid för förändring. Måste bara klura ut/ta modet att inse vad som krävs för det.

Idag ska jag nog gå till mina föräldrar igen, slippa vara själv med tankarna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja, efter att ha städat och fixat hela förmiddagen och en del inpå eftermiddag så bestämde jag mig att Bella och jag behöver lite frisk luft och gick ut. Tanken var att köra powerwalk i30 min kanske, men det blev 60 minuter och några kortare sträckor där jag faktiskt joggade. Måste säga att det är första gången jag joggade med barnvagn och det kändes ganska töntigt, och jag kände mig fastlåst. Ingen favorit med andra ord. Men powerwalk går hur bra som helst. och eftersom vägen går hela tiden upp och ner så blev det naturliga intervaller, hade pulsklocka på mig och det blev en fin variation. Däremot som funderar jag över om det var pulsklockan som inte är det bästa eller om jag verkligen har så fruktansvärt dålig kondition att jag kom upp i 190 i puls vid några tillfällen.. Det är ju typ 97% av min maxpuls!! Haha, får verkligen lägga på mera kol. :)

Men nu blir det pizza och min lillebror kommer och ska sova över hos oss, mysigt. :) 

Likes

Comments

Åh, vad jag älskar träningsvärk och att känna varenda muskel jag har tränat :) Det roliga är att jag känner fortfarande gluteerna och hamstrings från i fredags, den träningsvärken var brutal :) Igår körde jag bara biceps, triceps och axlar, känns lite fuskigt på nåt sätt när jag tränar bara mindre muskelgrupper. Sen efter träningen träffade vi Thomas pappa, letade lite sista klappar och åt asiatisk buffé, gott var det. :) Jag passar på lite innan januari kickar igång, ett nytt år, ny chans, nya utmaningar (förhoppningsvist blir studierna klara) och en ny början. Jag har redan plan för hela januari, men det tänker jag skriva om närmare års slutet. Jag har iaf bestämt att träna minst 3 ggr/v från o med 19.12, för att få lite mer energi till årets början, det kommer vara en krävande termin. Jag ska inte utesluta nån mat under julfirandet, men jag ska äta med måtta och verkligen njuta av varje tugga, mindfull eating helt enkelt.

Idag blir det en städdag, Thomas tvättar, jag ska putsa fönster och städa köket. Det ska vara rent och fint innan julafton, vill inte tänka på smuts de dagar. Vi ska fira julafton först hos Thomas mamma med hans familj, och sedan hos min familj, blir så mysigt!! Jag ska laga en traditionell polsk maträtt och ta med, känns lite nervöst då jag aldrig lagat den tidigare, så vi får se hur det går. :) Nu ska jag sätta igång!Likes

Comments

Idag börjar vintern, förvisso med nån minusgrad, men med strålande sol. Snart är der Julafton! :)

Likes

Comments

Nu är de allra flesta klappar inköpta och inslagna. :) får se om de får ligga under granen för Bella. ;)Likes

Comments

Granen är färdigdekorerat och doftar så gott :) Älskar att sitta i min hörna i soffan och bara känna doftblandningen av barr, apelsin, pepparkakor och hyacinter. Det är dock inte lika lätt att fokusera på studier då. Sista 2 dagar, sen är det ledigt, blir så mysigt :) Spendera tiden med familj och vänner. 

  • 70 Readers

Likes

Comments

Idag blev det ändrade planer. Jag tänkte lämna Bella på förskolan vid 8 och skriva klart arbetet så att jag slipper tänka på det i helgen, men eftersom Bella hostade mycket fick hon stanna med mig och vila upp sig. Dock så får jag inte mycket gjort alls med en sjuk, men ändå väldigt pigg tjej hemma.

Ska börja nu medan hon sover och sen när hon vaknar ska vi städa lite tillsammans, det älskar hon. :)

I helgen händer det inte jättemycket, blir matinköp för hela veckan, baka pepparkakor, kanske redan köpa och klä julgranen och umgås med familjen. Jag vägrar plugg under Adventhelgerna, blir tillräckligt mycket att göra under julledigheten.

Ha en fin fredag alla!

Likes

Comments

Idag gjorde vi hälsotester och sen fick gå på undersökning till tandhygieniststudenterna, de var duktiga, och man fick en lång, noggrant tandundersökning gratis, man tackar. ;)

Sen tog jag och Thomas samma tåg, han hämtade Bella och jag gick hem direkt, har en envis huvudvärk idag. Vi beställde hem pizza, ingen av oss orkade laga mat, vi hade dock lite mat till Bella, så hon fick köttbullar med makaroner och avokado, hennes absoluta favorit just nu. :)

I alla fall, jag tänkte idag hur glad jag är över att 2014 är slut snart. Det har varit ett väldigt svårt och jobbigt år. Massa stress, familjeproblem, sjukdom, skador, onyttighet och inaktivitet samt arbetslöshet. Är så glad att 2015 börjar snart och man kan börja om, lägga det gamla året bakom sig och starta om. Det nya året kommer jag bli mitt hälsosammaste, mest vältränade jag hittills, jag kommer förbättra min självkänsla och jobba på mina nära relationer och lämna relationer som bara tar energi och ger massa negativt tillbaka. Det får bli mitt nyårslöfte i år. Jag ska skriva ut en ordentlig planering sen så att det blir enklare att följa. :)

Likes

Comments

Varje morgon är det lika svårt att komma upp och lämna mjuka, varma, sköna sängen. Men vissa dagar tar det emot lite extra. Som idag när man ligger fortfarande och hör vinden som försöker slita upp fönstren. Jag försöker gå upp innan första tanke vaknar i huvudet, då är det som lättast. Första jag gör är tända all adventbelysning och tänka på något positivt. Jag tränar mycket nu på mina tankemönster, vända negativt till positivt, släppa saker jag brukar älta (lättare sagt än gjort) och jobba på mitt självförtroende. Det har hjälpt att gå till psykoterapeut, att börja inse hur jag tänker och skaffa verktyg som kan hjälpa mig att göra förändring. två saker jag tycker fungerar bra är bön och mindfullness, som ofta går lite i ett likna meditation.

I alla fall, lyckades komma upp, komma till skolan och nu sitter jag med en väldigt tråkig uppgift, det positiva är att det är sista uppgiften att göra innan projektet i kursen, och sen är den slut och det är dags för roligare grejer. :) Har hög motivation för att avsluta den innan helgen, då slipper jag tänka på den då och kan fokusera på min familj. Vi tänker baka pepparkakor och kanske skaffa en julgran redan. :) Mysigt!

Likes

Comments