Jag är en sån person som gillar att ha liite för mycket att göra än för lite. Jag mår som bäst när allt under dagen bara byter av varandra utan att ha någon strötid emellan.

Därför blir det oftast så att jag inte säger nej utan tänker att, ja allt löser sig fast det blir stressigt. Men bara för att det inte ska bli för mycket så att man tillslut får panik så måste jag ha en dag i veckan där jag har 1 eftermiddag som jag inte gör nånting! Då gillar jag bara att ligga i soffan och köra maraton med serier.

Igår hade jag en sån där extremt stressig förmiddag där jag senare kände typ att man ville gråta men samtidigt skratta för att man hade ett sånt påslag av stress. Först var stallet, där blev jag klar 9 och sen var jag hemma 9.20, då var det om vartannat städa-byta tvätt-städa-byta tvätt. Sen hade jag tid för att byta däck 11.40 och då var inte all tvätt klar, så jag fick åka och byta däck och sen skulle jag ha klass på gymmet 12.15 till 12.45. Då skulle jag hinna komma hem och ta all tvätt innan kl 13...Svetten rann kan jag säga!! Där stod jag med alldeles för lite påsar till tvätten så att jag fick ta hälften av tvätten som var tvättad och inte hunnit ta ett varv i torktumlaren inlindat i handdukar!😂

På eftermiddagen hade jag tid för att ÄNTLIGEN byta min spiral som jag har varit alldeles försenad med, med tanke på min Endometrios. Fy i helvete VAD ONT det gjorde!! Första gången sövdes jag ned men nu skulle jag gå igenom det med bara bedövning. jag fick 5 omgångar med bedövning när det egentligen ska behövas 1 eller 2. Men det kändes helt fruktansvärt.

Aldrig mer.

Kul att behöva göra detta vartannat år istället för vart 5 år som det är på hormonspiral. Nu framöver när det ska bytas, söv mig tack.

Philip var helt underbar som var där för mig och bäddade ner mig när vi kom hem. Så åkte han och köpte Ben & Jerry´s glass. Sen körde jag ett GoT maraton hela kvällen så åkte Philip och köpte pizza till oss. Best boyfriend ever!❤

Ha en super härlig lördag allesammans! Själv ska jag jobba extra på F24S till 16 idag på Lilla-torg i Kristianstad. Imorgon blir det 2 gruppträningspass med mig, både CXWORX och GRIT!

You don´t want to miss it! 
Stay tuned for more! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har faktiskt tänkt hela veckan på detta inlägget. Hur jag ska vara som bloggare och som vissa bloggare kan vara, blogga med censur. Jag kan förstå varför man väljer att oftast bara skriva om roliga saker och bra saker medans man oftast lämnar ute saker som gör en mänsklig med rätta ord.

När jag går in och läser olika bloggar undrar jag ofta hur deras liv är bakom de fantastiska bilderna och den fantastiska bilden om deras liv. Det har jag funderat mycket på, ska jag göra likadant? Just look like super woman with my super horse? Valet är nej. Jag vill att alla ska kunna läsa om både våra framgångar, olika problem och alla dessa motgångar som alla får gå igenom.

Som nått inlägg tidigare så skrev jag om just ekonomi trav och hitta en budget gång i Trampe som han ska känna sig bekväm i utan att vilja segla iväg i sin stora gång. Det handlar mycket om att han ska kunna ha styrkan att trava mindre i balans. Mycket i hans träning just nu är att förbereda honom för att orka med mer samling i galopp inför piruetter och allmänt inför de högre klasserna i framtiden.

Men det är ett stort steg för en unghäst att bli vuxen. Då ett ännu större steg för någon som inte har ett budget läge i sin gång, framför allt med bakbenen. När man sätter under sig så mycket som Trampe gör så blir det oftast för mycket när man ska börja leka lite med de lite svårare konsterna när man redan från början sätter sig helt korrekt i piruett arbetet och när man leker lite med samlingen i traven.

När man inte har styrkan än i det arbetet är det lätt att bli frustrerad för att det blir jobbigt. Men eftersom detta är nytt för honom och för mig som ryttare på honom i detta arbetet så lär man sig hela tiden. Nu till våren så har har blivit lite trött i kroppen och tycker det är lite extra jobbigt med det vardagliga arbetet, så jag ringde min fantastiska veterinär Helena på Jägersro hästklinik och berättade om hur arbetet går och att han inte känns lika villig till arbete som han alltid är.

Jag har alltid haft en super kontakt med Helena och jag har kunnat ringa henne om råd eller bara checka av med henne om det är något som inte stämmer, enda sen jag hade Rafael. Så vi bestämde att vi skulle göra en koll på honom för att se om han har överansträngt sig eller något.

Efter att vi gått igenom hela honom så kom vi fram till att han överansträngt sig bak och att han behöver vila sina muskler lite för att komma tillbaka starkare. Så han ska få ha en lite vila nu, vilket känns jättetråkigt för just träningens skull och för att jag inte får rida på min prins, men samtidigt är jag glad över att han säger till när han behöver vila istället för att man hade ridit på som vanligt och hela tiden undrat vart min häst tog vägen.

Motgångar SUCKS!! Men förhoppningsvis kommer vi tillbaka starkare efter denna vila 🐴💪.

Alla får sina motgångar, men jag tror på att efter regn kommer solsken. Man får bara ha is i magen och fortsätta framåt.

Stay tuned for more!! 

Likes

Comments

Dagen kunde inte börja på ett bättre sätt! Jag är helt full av energi och har ett lyckorus i hela kroppen.
Idag fick jag med mig Philip ut i det helt fantastiska vädret. Så mysigt att ha sällskap med sig ut till stallet plus att han passade på att köra lite cardio träning ute i skogen och på stranden tillsammans med Trampe 😄.
Det blir mer en bild bomb i detta inlägget än text.

Stay tuned for more! 😆 

Likes

Comments

!Vill bara meddela att detta är ett lång men viktigt inlägg!

Det är mars mina vänner, när det är mars så tänker jag på färgen gul. Jag tänker på alla unga tjejer/kvinnor därute som är så fruktansvärt till sidosatta, som lider och kämpar för sitt liv när dem söker efter hjälp och inte tas på allvar. Ta två ipren så går det över...
Jag pratar såklart om sjukdomen ENDOMETRIOS!

Förra året så skrev jag mitt första inlägg om min resa, jag bifogar den nedan.

I somras åkte jag in till sjukhuset akut pga av helt sjuka smärtor på högersida äggstock. Jag kom in till gyn och kollades, hittade gjorde man en 9cm i diameter stor cysta på höger äggstock.
Fast än jag berättade till dem på sjukhuset att jag hade endometrios så skickades jag hem. "om det blir värre så får du komma tillbaka"...? Du jag kan garantera dig att det blir värre om ni inte gör något åt problemet!

Som väntat så fick jag åka in igen några timmar senare för att det gjorde så ont när det kom vågor av smärta att jag svimmade av gång på gång... Jag kunde inte gå, sitta eller stå.

Operation nummer 1: Det konstaterades efter en titthålsoperation att det var en gulkroppshormons cysta och att den satt på ett så dåligt ställe att dem hade 3 val.

1. Bränna bort cystan, med stor risk att den högra äggstocken dör.
2. Skära upp ett hål så att den så småningom krympnar och dör med risk att den kan komma tillbaka.
3. Låta den vara och hoppas att den spricker av sig själv. (vill poängtera att när den då självspricker så är det en outhärdlig smärta).

Första operationen gick de på val nr 3.
Ursäkta men hur otroligt dum är det när det gäller en tjej som rider dagligen? Tänk om den skulle spricka när jag satt på en häst? Det är ju fullständigt livsfarligt!

1 vecka senare sitter jag i ridhuset och kollar på när Einar rider på Trampe och han ser hur jag bara bleknar och ramlar ihop på bänken. Eva och Ebba på Mosslunda var snabbt framme vid mig. Eva kör fram bilen utanför ridhuset och får praktiskt taget bära ut mig till bilen för att mina ben inte kan hålla mig uppe.

Operation nummer 2: Jag blir akut opererad igen och denna gången bränner dem hål på cystan. Jag blir kvar på sjukhuset i 4 dagar för observation. De två första dagarna kom jag inte ens upp ur sängen själv, utan behövde hjälp av 2 sköterskor.

Jag mår helt okej för tillfället men väntar fortfarande på att jag ska få en tid till att byta ut min hormonspiral. Tydligen behövs den bytas ut redan efter 2 år för min del och inte efter 5 år..

Gul månad för FIGHT ENDO!

Jag tänker i detta inlägg prata om något som är väldigt personligt och jobbigt som står mig väldigt nära.

En sjukdom som jag själv har och lider av. Inte så mycket nu för tillfället när jag har fått den hjälp jag behöver, vilket jag är glad över eftersom sjukdomen har extrema konsekvenser.
Mars, den gula månaden. Det finns den rosa, blåa och andra sjukdomars färgmånader. Men mars är min månad! Min och alla andra kvinnor i världen som lider av sjukdomen Endometrios.

Endometrios är en sjukdom som drabbar kvinnor. Sjukdomen är inprincip att vår mens sprids ut i kroppen vid livmodern, äggstockar och så vidare. När det sedan blir gammalt bildas det inflammationer och blåsor samt cystor bildas på våra äggstockar. Sjukdomen kan tillslut drabba fler organ i kroppen som kan ge dödliga konsekvenser. Sjukdomen kan i svåra fall också utveckla gynekologisk cancer, som t ex äggstockscancer.
När jag var yngre och inte haft min mens så länge försökte jag stå ut med mina extrema smärtor. "Ta en alvedon, det är bara mensvärk och alla får mensvärk!". Jag kan redan säga här att om du har sjukdomen Endometrios vet du precis vad jag pratar om och jag vet precis vad du fått stå ut med. Och jag linder med alla kvinnor som idag lever med Endometrios och inte har fått det konstaterat och fått den HJÄLP ni behöver.

Jag vaknar 5.30 på morgonen, det är skoldag och jag kommer inte upp ur sängen. MensFAN! Jag försöker vara stark och inte mesig, alla klarar ju av mensvärk så varför ska jag vara så jäkla klen? Jag försöker sätta mig upp i sängen, känner att det svartnar för ögonen. Jag kommer tillslut upp på fötter och går 3 steg, lägger mig ner helt kallsvettig med ett hårt tag om magen och gråten kommer. Känslan av att hela mitt inre slits upp i tusen bitar. Lättnad... reser mig upp och tar mig enda till badrummet där allt blir svart och jag kollapsar framför toaletten av smärtor. 3 av 4 veckor i månaden såg ut såhär, är det normalt? När jag gick till läkare, ungdomsmottagingen, vårdcentralen and you name it så var svaret "- det är bara vanlig mensvärk, du kan dubbla alvedonen om det känns jobbigt".

Jag tror nog att jag aldrig har känns mig så liten. Ingen lyssnade på vad jag hade att säga, ingen brydde sig om mina smärtor, ingen brydde sig om att jag missade skolan och träningar pga smärta.

Fanny 16 år, läget förvärras och mina organ börjar att fumla...Jag tål inte längre gluten, laktos och ett flertal produkter. Vid 17 års ålder kollapsar min rygg och mina två diskar vid L4 och L5 förflyttar sig så att mina nerver kommer i tryck. Jag kan inte resa på mig ur sängen, inte ens sätta på mig mina egna strumpor. Mina ligament vid ryggslutet blir försvagade och jag kan inte längre gå utan mina kryckor med smärta i varje steg jag tar.

Mamma och pappa får åka ner akut till Skåne för att bära mig ut i en taxi där jag kan ligga ner, för att sedan hjälpa mig på natt tåget hem till Stockholm för att få hjälp. Mamma hade sökt och sökt på internet samt överallt och fått tag på Endometrioskliniken i Uppsala där jag fick en akut tid för en undersökning.

För första gången kände jag mig så lättad att jag grät, jag grät som en stucken gris på väg hem av lycka. Där satt en läkare som förklarade för mig att jag har sjukdomen Endometrios. En läkare som verkligen lyssnade på vad jag hade att säga och verkligen led med mig!

Jag kan inprincip checka av varenda symptom för Endometrios. Värst var det när smärtan var så olidlig att jag först behövde spy för att sedan svimma av... och det var inte ovanligt för mig. Tänk dig att ha konstant smärta så att dina ben bara viker sig om och om igen.

Det som stör mig allra mest är alla ovetande läkare som skickar hem kvinnor och unga tjejer med två alvedon och säger att det är normalt. Det är INTE normalt att ha mensvärk 3 av 4 veckor i månaden, att svimma av smärta, att smärtstillande tabletter som innehåller morfin INTE hjälper och det är inte normalt att behöva gråta sig till sömns för att man känner sig oförstådd och inte trodd på av så högt ansatta personer som läkare och lärare. Men också av sina vänner och nära.

Du är inte ensam, det här är vår månad och vi ska få igenom att Endometrios är en folksjukdom. Den går inte att bota, det är något som vi måste leva med i resten av vårat liv. På grund av min sjukdom är jag gluten och laktosintolerant, mitt inre lever sitt egna lilla liv, jag måste ta dubbla doser p-piller och måste ha en hormonspiral. Men det hjälper mig. Jag kan leva mitt liv nu, utan dödens smärta. Men Endometrios är den sjukdom jag har, förevigt. Idag är jag stark, jag känner mig stark och jag tar hand om mig själv för att vara så stark jag bara kan. Jag har slängt min stora dosett låda fulla med 5 olika mediciner 4 gånger om dagen och tar nu bara mina p-piller varje dag.
Så som avslut på denna extremt långa men viktiga inlägget så skriver jag inte FUCK ENDO, FIGHT ENDO! För det är det vi gör, vi brottas med denna sjukdomen! Så till alla er, Girlpower!

Likes

Comments

Jag älskar när man verkligen lägger ner all tid, tålamod och själ i något och så en vacker dag ser man det resultatet man längtat efter! "Ansträngning lönar sig bara om du vägrar att ge upp".

Som jag skrev i förra inlägget, har jag lagt ner otroligt mycket tid på att få Trampe att vara i harmoni när jag ska sitta upp. Han kom in i en period då han fick total panik när jag skulle sitta upp och när jag kom över med benet så sköt han rygg, sprang baklänges och gjorde inprincip allt förutom att stå still. Det gjorde att han alltid började i spänning vilket ledde till att han var i hysteri mode redan från början.
Men idag...idag satt jag upp direkt på halvlånga tyglar, han stod helt still och var helt lugn. Han skrittade fram helt harmoniskt och sedan provade jag att hoppa upp på långa tyglar, och han stod still!
Hur underbar var det inte att få kvitto på att man har gett honom tålamod och tid för att kunna känna sig lugn och kunna släppa de ovanorna bakom sig.

Filmade prinsen lite i boxen idag, hur underbart är det inte att få morgonmys med honom varje dag? Love him so much!!

Stay tuned for more! 😆 

Likes

Comments

"Cilla magi"

Idag har jag varit på Mosslunda och tränat med Trampe. Vi har kommit vidare i vår träning nu känns det som och vi håller på att både finslipa samt kämpa oss över ett trappsteg som är tufft för honom styrke och muskel mässigt.

Vi har tänkt om hur vi ska rida fram och det har verkligen fått honom att bli mer avslappnad från början och att han börjar andas mycket tidigare i passet, vilket har varit svårt att få till eftersom han är en väldigt nervig häst med mycket power. För att han har ett väldigt stort rörelsemönster och gärna själv vill gå i en stor trav, har vi tränat på att få en mer "ekonomisk" trav att börja i så att han känner sig lugn och bekväm.

Idag valde jag också att rida lite i mina nya stövlar, vilket resulterade i en svullen avskavd häl... Men vill man vara fin får man lida pin ellerhur?

Så jag börjar alltid med att träna på att han inte ska ladda till när jag sitter upp. Så då står jag länge på pallen tills han står på tygeln utan att hålla på att dra tygeln ur hand. sedan sätter jag i foten i stigbygeln och hänger mig på honom, lite som när man ska sitta in en unghäst. Det här är en väldigt viktig del i att få honom att bli avslappnad från början. sedan slänger jag över benet och låter honom stå still ett tag. Därefter slänger jag tillbaka benet, som om jag skulle sitta av och på utan att hoppa ner på marken.

I uppvärmningen har jag honom lång och låg samt att jag själv sitter ner i sadeln. Förut red jag alltid lätt när jag värmde upp men jag har märkt att det är som att börja om från början igen när jag först rider lätt och sedan sätter mig ner för att han är så känslig för hjälperna. Genom att jag börjar med att jogga fram i ekonomi trav nedsuttet resulterar det i att han blir mycket mer lugnare och till ro mycket snabbare.

Galopp arbetet var mycket bra idag, jag red mina medellinjer både med och utan byte i slutet. Det övningen är super bra för honom som måste lyssna på vilka hjälper jag egentligen ger utan att han ska gissa. Man kan träna små tempoväxlingar, förberedelse inför ett byte men att han måste lyssna efter om han verkligen ska byta eller fortsätta i samma varv.

En övning som jag använder mig av varje dag är också 10 meters volter i galopp ihopsatt med antingen tempoväxlingar eller slutor längsmed långsidorna. Det är en väldigt bra övning för att verkligen se att han är lösgjord nog samt att han bär sig på bakbenen. Ett plus är att man kan fortsätta i samma varv så länge man behöver.

Man kan variera den genom att sedan gå vidare och göra en sluta in till medellinjen, en 10 meters volt och sedan fortsätta vidare rakt fram på medellinjen i en öppna. Då får man koll på om han lyssnar på yttertygeln, tar han innerskänkeln eller halvhalten på inner tygeln och samtidigt får med sig ytterbak? Den övningen fungerar också att bara fortsätta i samma varv och när det känns bra så kan man byta galopp efter volten.

Snart kommer bilderna upp från Plantskoleträningarna som Catharina tog på Tullstorp! 😃

Nästa träning för Cilla är nästa lördag, då är mamma och pappa nere och hälsar på! Då kommer det komma upp lite mer ridbilder och förmodligen en film.

Stay Tuned!

Likes

Comments

Började måndagen på bästa sätt!
Super set cardio 😧
•10 min löpband powerwalk på 6.5 och 7 lutning.
•10 min aktiv rodd
•10 min crosstrainer på nivå 15
• 1 min burpees-1 min plate ark-1 min hopprep ×3

Jag gillar inte att bara göra 1 övning när det kommer till cardio, jag tröttnar väldigt fort på en och samma sak. Så därför passar det här upplägget mig mycket bättre.
Plus att jag får högre puls och förbränning 😁.
Avslutade med lite stretch med fokus på höfterna.

Stay tuned for more! 😆

Likes

Comments

Sitter här i soffan hemma med en varm kopp grönt rabarber te och njuter några minuter till innan jag ska ta cykeln in till jobbet. Jag brukar passa på att ta cykeln in till jobbet eller till gymmet inne i stan när det är lite finare väder då det känns som gratis cardio, plus att jag spar på bensinen eftersom jag måste ta bilen till och från Åhus varje morgon när jag är i stallet. 😊

Jag har haft en helt fantastisk helg full av träning, inspiration och haft underbart roligt med alla människor runt omkring mig! Det har varit Plantskoleträningar för Jan Brink på Tullstorp både lördag och söndag. Trampe har verkligen skött sig jätte bra, övningarna vi tränade på har verkligen stärkt honom mot de svårare uppdragen i framtiden. Vi tränade mycket stärkande övningar i den samlade galoppen och många övningar i galoppen som handlar om att han ska vänta på mig och mina signaler samt lära sig att inte förespå det nästa.

Det kommer ut lite bilder från söndagen här inom några dagar, jag hoppas Catharina Brink fick några fina 😃.

Jag kommer att lägga ut ett inlägg om hur vi jobbade under passets gång som är lite mer ingående om alla de olika övningarna samt varför vi just rider dessa och varför de just passar oss.

Stay tuned!!

Likes

Comments