Header

Vi har jo kjøpt huset til mine foreldre nå tidligere i sommer og i hagen der så står det både et massasjekar og en grillstue. Massasjekaret har vi allerede brukt masse, det er jo så deilig å hoppe oppi der å løse opp stive muskler etter man har vært ute å løpt en tur.

Men grillstua har vi enda ikke fått brukt, for siden det gikk så fryktelig unna når vi flytta så brukte vi grillstua som bod. Så der har bla den demontere trampolina ligget og masse annet rot, så det har nesten ikke gått an å kommet inn der.

Nå i helgen så var jeg og ei venninne på hytta på jentetur med mine 3 døtre og hennes datter. En veldig koselig tur der vi gikk lang tur på lørdagen, lekte masse ute å koste oss skikkelig.

Når vi kom hjem på søndagen så hadde pappa og gutta en overraskelse til oss, de hadde ryddet grillstua. Så deilig, så i dag etter barnehagen blei det middag i grillstua, vi lagde laksewok på bålet, og spiste middag og kveldsmat i grillstua. Jeg lagde til og med ferdig frokosten og 3 maten til barna her inne, mens barna lekte i hagen rett på utsiden.

Det blei en veldig heftig morgen for meg i dag og vi vag ikke i barnehagen før nærmere 9 tiden. Så Kenneth var så snill å sa at jeg kunne sitte i grillstua og slappe av å passe på bålet også skylle han legge barna. Så nå sitter jeg her å koser meg med boka mi og en boks Ramløsa(farris).

Man trenger sånne flotte, rolige dager innimellom alle hverdagsstress dagene.

Ha en flott kveld alle sammen, hilsen firlingmamma og utetrolla.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 3215 Lesere

Likes

Comments

Først og fremst, sorry at det tok litt tid å trekke og publisere vinneren. Men det var noen greier vi måtte ta litt tak i her på hjemmefronten, og da må bloggen bare komme i andre rekke,sånn er det bare og det regner jeg med at dere alle skjønner.


Det var 23 stykkker som meldte seg på giveawayen der dere kan vinne et valgfritt barneplagg blandt høstnyhetene til Me&i.

Jeg legger inn tallene fra 1-23 i random org og ber random org trekke vinner tallet. Den som kommenterte som nr 1 fikk tallet 1, nr 2 som kommenterte fikk tallet 2 og sånn fotsatte det til den siste som kommenterte fikk tallet 23. så alt er gjort helt rettferdig!


Random org bestemte at den heldige vinneren blei den med det nest siste loddet nemlig :
tammmtarratarrratarratam :
Elisabeth

​Gratulerer så masse. Jeg har allerede sendt deg en mail med detaljene rundt premien, 


Så vil jeg ønske alle dere andre en riktig god dag og en fin høstferie for de av dere som skal ha det. Hilsen firlingmamma og gjengen.

  • 3222 Lesere

Likes

Comments

Hver fjerde helg har vi avlastning til firlingene, så da har vi bare Maya hjemme. Noen helger låner vi bort Maya også og har helt totalt barnefri.

Denne helgen er Maya allerede lånt bort, hun dro på hytta sammen med mormor og bestefar allerede i går. Så derfor har vi hatt en meget rolig kosemorgen på morgenen i dag. Når det bare er fire barn er det mye mindre krangling og mindre for hu mor å styre med. Så etter en koselig og rolig start på dagen fikk jeg tilogmed tatt noen flotte bilder av firlingene før vi gikk i barnehagen.

Så trilla vi på i barnehagen. Jeg gikk hjem, spiste frokost, tok en tur til legen, en tur på polet og en tur på biblioteket. Så sendte venninna mi en mld å lurte på om jeg ville komme innom å skravle litt. Jeg kjøpte med lunsj og tok en tur innom henne. Alltid koselig med litt spontant skravlebesøk.


Jeg rakk ikke være altfor lenge hos henne, for jeg måtte hjem å pakke klærne til firlingene så de var klare for å dra avgårde i helgen.


Deretter var det å hente barna, gå en liten tur innom sjefen å prate litt med henne, hente barna/klær/sekker/matbokser. Så rakk vi akkurat hjem før førstemann blei henta.


Når alle barna var vel avgårde så dro mannen og jeg på kino og så "Bølgen" veldig bra til å være norsk katastrofefilm. Vi tok en middag på en Indisk restaurant før vi dro hjem. Nå sitter jeg i bilen å blogger på vei hjem. Nå skal jeg hjem å åpne en flaske med Prosecco og ta med meg vinglasset og boka mi og sette meg i massasjekaret og slappe av. Å ja for det trur jeg vi har glemt å si, det fulgte nemlig med et utendørs massasjekar i det nye huset vårt. Og det er ikke feil i grunn.

Ha en flott kveld alle sammen, hilsen firlingmamma.

  • 4043 Lesere

Likes

Comments

Hipp hurra, i dag er endelig nyhetene fra høstkolleksjonen til Me&i sluppet.

Link til alle nyhetene er her :

Nyheter fra Me&i sin høstkolleksjon 2015


Siden det har kommer så mye fint, så må vi jo feire med en giveaway, er dere ikke enige??


Hvis du har lyst til å vinne et valgfritt barneplagg fra nyhetene, så må du gjøre følgende.

Kommenter her på bloggen hvilket plagg du vil vinne. Konkurransen går nøyaktig en uke, så vinneren blir trukket onsdag 23/09/2015 etter klokken 21.00.

Husk at du må kommentere i kommentarfeltet her på bloggen, det er ikke så lett å finne dere igjen når dere kommenterer på Facebook dessverre.

Ha en flott dag, og masse lykke til, hilsen firlingmamma.

  • 3698 Lesere

Likes

Comments

Nå som alle 5 barna går i Bhg så tar det litt tid med klargjøring til barnehagedagen. Vi gjør så mye som mulig klart kvelden før, deriblant så smører vi matbokser, pakker med skift og legger frem klær. Så etter barna er lagt, så bruker vi ca 1 time på å ordne klart til dagen etter.


I barnehagen vår, så har barna med frokost og 3 mat, også får de lunsj i barnehagen.


Når man har 5 barn, så sier det seg selv at det blir litt sånn matpakkefabrikk følelse når man står der å smører.

Jeg har prøvd litt forskjellige varianter, først hadde jeg med 1 matboks med bare brødskiver til firlingene som de da delte på morgenen. Så hadde jeg frokost og 3 mat i samme matboksen, men det gikk ikke så bra, for den blei ofte tom til frokost. Så nå har vi 4 matbokser(altså hver sin matboks) til frokost også deler de på 2 matbokser der jeg smører og gjør klar 3 mat.


Maya er større og skjønner bedre at brødskiver er frokost og frukt/yoghurt er 3 mat så hun har heldigvis all maten til både frokost og 3 mat i 1 matboks.

Så da blir det "bare" 8 matbokser om dagen.

I denne matboksen puttet jeg :
1 brødskive med kaviar
1brødskive med leverpostei
Litt druer
Noen gulerotstaver
Pære
Rosiner
Litt falunkorv
En riskjeks
En yoghurt

Her er det et par dagers matpakke alternativer til :

3 matboksene til firlingene :
Litt yoghurt
Havregryn og rosiner(til å ha i yoghurten)
Druer
Pære
Riskjeks
Gulerot

tomme isbokser er kjekke å bruke til 3 mat for der får jeg plass til MME beger fra Avent, de bruker jeg ofte til å ha yoghurt i. Vi kjøper nemlig store yoghurtbegere og deler opp selv, det blir mye billigere enn å kjøpe små yoghurt begere til alle.


Også er MME begerne fra Avent tette, så yoghurten renner ikke ut av de.

1 brødskive med kaviar
1 brødskive med rekeost
Litt banan
Litt eple
druer
Rosiner
Speltkjeks
Speltlomper med ost og skinke
Også putta jeg oppi et par fiskepinner(men de er ikke m på bildet).

Maya sin matboks inneholdt det samme som firlingene sine over her.

+ en liten ost til å ha på kjeksa og en yoghurt.

For siden hun får frokost og 3 mat i samme boks så får hun med seg mer i matboksen sin.

Det hadde jo vært ålreit om alle måltider i løpet av dagen hadde vært inkludert, men siden det ikke er det, så må vi bare regne med matpakkesmøring inn i dagens tidsplan.


Jeg skal vise dere systemet med klærne, sekker og skift en annen dag. Så ser dere litt hvordan morgenen våre er.

Nå skal jeg hive meg på sykkelen å hente bilen, den er endelig ferdig på verkstedet og nå skal vinduet funke som normalt igjen.

Så skal jeg ta en tur ned til venninna mi, det er så lenge siden jeg har orket å dra avgårde å gjøre noe koselig på kvelden. Jeg kjenner at jeg egentlig ikke orker i dag heller, men det er viktig å finne på litt og ikke bare isolere seg hjemme. Dessuten veit jeg det blir koselig med en venninne/skravle/spille kort kveld med ei av de beste venninnene mine.


Ha en fin kveld alle sammen, hilsen firlingmammaen som drukner i matbokser, brødskiver, pålegg, frukt og grønt....

  • 3966 Lesere

Likes

Comments

Vi har heldigvis(bank i bordet) ikke hatt mye sykdom på barna våre. Vel, de har jo vært småforkjøla så å si i 2år, alltid noen med tett nese eller litt småhosting og selvfølgelig noen døgn innimellom med feber osv. Men vi har egentlig ikke hatt så mye skikkelig sykdom, sånn med tanke på at de er 5 stk.


Nå i det siste derimot, har Sophia vært mye syk, hun hoster, surkler, har feber, ofte hoster hun til hun kaster opp om hun spiser melk/melkeprodukter og ting med sukker(f.eks marsmellows eller sjokolade).

Hun er veldig mye urolig på nettene og har ikke sovet en hel natt sammenhengende siden før sommerferien.

Det er flere som har sagt at vi burde sjekke henne for astma, siden de har gjenkjent den surklinga og hostinga fra egne barn som har hatt astma.
Men hun har ikke vært så veldig plaget enda, i natt derimot, så sov hun så å si ingenting. Hun våknet hver 1/2time og harket og hosta og fikk ikke roen i det hele tatt.
Dessuten hadde hun feber på torsdag, så jeg hentet henne i Bhg og hun har vært pjuskete i helgen, litt feber av og på og hun har ikke spist noe særlig.

Så nå er legetime bestilt og vi skal øyeblikkelig ned til legen å se om vi kan bli noe klokere og finne ut hva som plager lille snuppa vår.

Jeg håper jo ikke hun har astma, men det hadde vært fint om det var det, for da kan hun kanskje få medisiner og få hjelp til å ha det litt bedre. Sånn at hun kunne blitt mer seg selv igjen, sovet bedre og ikke vært så plaget av det hun sliter med om dagen.

Ønsk oss lykke til, hilsen lille pjuska og mammaen.

  • 3789 Lesere

Likes

Comments

Jeg lovte dere en ny sneakpeak fra nyhetene til Me&i sin høst/vinter kolleksjonen som kommer den 16.09.

Så den kommer her :

Me&i har fargeglade og fine klær med god kvalitet.

Hjemmesiden deres er her :

Me&i


Jeg har hatt treff ihvertfall 3 sesonger på rad og skal også i høst ha et treff her hjemme hos oss. Da får man sett, kjent på og ikke minst prøvd klærne fra denne sesongens kolleksjon i sin egen stue.

Har du lyst til å ha et treff hjemme hos deg, kan du gå inn på linken her :

Book et Me&i treff


Ha en flott dag alle sammen, hilsen firlingmamma og gjengen.

Likes

Comments

Det er jo ikke noen hemmelighet at vi elsker klærne fra Me&i. Det er så mye kult, vi digger fargen, mønstrete og kvaliteten på klærne.

Det slippes en ny kolleksjon 2 ganger i året, en vår/sommer kolleksjon og en høst/vinter kolleksjon.


Høstens kolleksjon har vært ute en stund allerede, link til den er her :

Me&i høstkolleksjon 2015

I tillegg slippes det noen nyheter etter det har gått en stund, nå den 16.09 kommer endelig nyhetene ut for salg.

Her får dere en liten sneakpeak fra årets nyheter :

I morgen kommer det en ny sneakpeak, så kom innom i morgen for å se flere tøffe nyheter.

Vi har jo hatt et samarbeid gående med Me&i siden før vi kom hjem fra sykehuset. Denne sesongen har Me&i besluttet å ikke ha noen bloggvenner, så dette innlegget er ikke sponset.


Ha en flott dag alle sammen, hilsen firlingmamma og gjengen.

Likes

Comments

Forrige uke hadde vi bilen på service, skifta bremseskiver, bremseklosser og oljeskift osv. Det kom på rett oppunder 10.000,- da tenkte vi at det blir ihvertfall en stund til neste gang vi må ordne bilen.

Neida, på onsdag ettermiddag så var jeg ute å kjørte også ville plutselig vinduet på passasjersiden opp. Uansett hva jeg gjorde så funka det ikke, måtte tilslutt dra det opp og lukke det. I går begynte det å skli ned når jeg kjørte over humpler, å da gikk det heller ikke p dra det opp. Så i går kveld måtte vi teipe det med plastikk. Heldigvis kunne verkstedet se på det i dag og er skulle prøve å få lukket det midlertidig sånn at det kunne være lukket i helga. De fikk nok ikke fiksa det skikkelig før til uka, men det er helt klart greit å få lukka vinduet, i og med at det er meldt regn i helga.


Jaja, er det ikke det ene så er det noe annet.

Så derfor måtte Sophia og jeg kjøre opp bilen nå på morgenen. Sophia er hanglete og har bittelitt feber, så jeg hentet henne i Bhg i går ettermiddag og hun er hjemme i dag.

Ha en flott dag alle sammen, hilsen firlingmamma og gjengen.

  • 3928 Lesere

Likes

Comments