Return of the cup

Yoghurtbägaren som jag fick, eller implicit köpte, på Coop för flera månader sedan har börjat användas igen. Jämfört mot tidigare gånger jag haft med den till jobbet använder jag den nu lite mer som den är tänkt att användas - yoghurt/kvarg i bägaren och müsli i toppen. Jag har inte enbart yoghurt i bägaren, men det är inte endast frukt heller. För ungefär två veckor sedan föll min frukostlåda bort. Jag skippade den en morgon och åt bara några hela frukter till min latte, och ni vet ju hur enkelt det är att tappa en bra vana man fått in. Skippar man det en dag, varför inte nästa? Och nästa? Men nu försöker jag på nytt.

Mitt ätmönster senaste tiden har mer eller mindre varit att försöka äta bara frukt på morgonen och dagen, hålla mig till åtta-nio på kvällen och lägga till kvarg, müsli och nötter. Och där har det nästan alltid tippat över i överätning, vilket inte är så konstigt egentligen, men som gör det svårare nästa dag och så är vi där i hamsterhjulet. Överätningsgrejerna går inte helt fantastiskt nu heller, både onsdag och igår slutade med en alldeles för proppfull mage och en önskan om att vilja tömma den, men inte kunna. En del av mig tänker argt "Men vafan, jag äter ju mer frukostlikt på morgonen nu, sluta fucka upp på kvällarna!", men den logiska sidan av mig vet att det inte går så snabbt. Tyvärr.

Hemsk otrivsel i kroppen, en rejäl dos av självförakt, men jag försöker orka försöka. Jag slungas mellan att tänka att okej, jag försöker äta något normalare, och en panik över hur mycket jag gått upp i vikt, som gör att jag både vill sluta äta helt och slänga i mig mat, på samma gång.

Shameful confessions: Jag åt upp en och halv stor kvargburk igårkväll, utöver annat, med extra müsli. Jag kräktes upp lite, men väldigt långt ifrån alls. Jag fick lite näsblod. När jag legat i sängen en stund smög jag upp och åt några skedar philadelphia med müsli.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229