Det står still på vågen nu. Eller rättare sagt jag pendlar upp och ner på samma siffror hela tiden. Jätte tråkigt det har varit så ett par veckor nu. :/ men det blir tydligen så för alla. Kroppen måste ju återhämta sig lite efter tappat 20kg totalt på 11 veckor.

Rensade ur garderoben igår, vill inte göra mig av med något 🙈 det känns som alltpassar fortfarande även fast dom största kläderna är hängiga på mig. Hjärnan hänger inte med. Det blir lite känslosamt faktiskt jag har haft samma storlek i 10 år och det känns konstigt.

😰😰😰

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja imorgon har jag vart opererad i två månader. Känns skumt 😂 jag har gått ner totalt 20kg inkl flyt perioden. Det låter mycket men jag märker ingen större skillnad faktiskt. Hade det varit på någon annan hade jag tänk wow va grymt!!

Mått toppen hittills inga problem med mat eller dryck. Dumpat lite på för söt och fet mat och när jag varit för snabb på att äta. Det yttrar sig genom illamående och trötthet men de hjälper när jag tuggar tuggummi 👍 är ändå glad för den dumpnings reaktionen så man får en liten smäll på fingrarna när man väljer fel mat. Även märkt att det är lättare att dumpa när man väntar för länge mellan måltiderna för blodsockret blir i så obalans. Så regelbundet ca varannan timma ska jag äta.

Annars är allt bra och livet rullar på. Kläderna börjar bli förstora men får för mig att de suttit så hela tiden. Lever i en liten förnekelse period för hjärnan inte vill ta in dom kroppsliga förändringarna 😜

Det va en liten update från mig 😘


❄️❄️❄️

Likes

Comments

Min operations berättelse

På operations dagen var jag så nervös så jag mådde illa och ville åka hem igen typ. Skulle va där kl 7 och vänta i dagrummet men ingen kom förrens klockan va 7:30. Då sa dom att jag skulle opas kl 7:45!!!!!!

Paniken som uppstod då går inte beskriva. Fick ett rum och byta om på en gång sen vandra ner till pre op med min säng och hann sätta mig 1 min innan narkos sköterskan sa att vi ska gå in till op salen. Jag hade sån extrem panik ångest.

När vi kom in i op salen blev det ännu värre!! "Bordet" jag skulle ligga på såg ut som något slags tortyr redskap. Det var Lixom någon konstig grej med splittrade ben och armar. Jag la mig där och dom spände fast armar och ben och pratade med mig.

Väldigt bra personal faktiskt som lugnade ner mig lite. Men hemskt att ligga där inne ändå haha. Efter dom spänt fast mig så tiltade dom hela op bordet så jag lutades i stående position nästan. De va så jag skulle stå under själva open. Men nu va de bara test.

Efter lite frågor och förklaringar med mera sa narkosläkaren att nu får du en syrgas mask och detkommer bli trögt att andas . JO TACK!! Fick panik jag bara väntade på att han skulle söva mig för jag trodde jag skulle kvävas till döds. Men tillslut sa han nu får du sova så gott sen slocknade jag. Strax efter hörde jag en röst som sa "operationen är klar allt har gått jätte bra." Sen somnade jag igen.

Vaknar på post op av en röst igen som säger att jag måste komma upp å sätta mig i en stol. Jag mådde sååååå illa då jag knappt stod ut. Fick två insprutnings medel mot illa mående, då gick det över. Va även tvungen att blåsa i en pepp flaska. De va ett himla tjat där nere tyckte jag haha blev så irriterad. Jag fick inte ens något att dricka utan va tvungen att vänta lite haha jag blev så arg över de för jag va som en öken i munnen. Jag satt i den där jääääädra stolen i en timma sen fick jag lägga mig i sängen och fick skjuts upp till avdelningen.

På avdelningen var jag pigg direkt. Låg i sängen och höll på med mobilen. Skrev till anhöriga att allt gått bra osv. Efter en halvtimma på avdelningen gick jag upp helt själv och kissade och tog ett varv i korridoren. (Visste att personalen skulle komma och tjata på mig annars) man måste upp å gå för att minska risken för blodpropp. En annan bra sak var att smärtan jag hade släppte ju mer jag gick.

Jag stannade över natten och på morgonen fick jag äntligen äta igen! Fick 1 dl fil till frukost. Jag var så försiktig och rädd så de tog en timma att få i mig det haha. Sen fick jag det bästa jag nånsin druckit . Haha iaf efter tre veckor pulver diet. En päron Festis 😍 dagen rullade på bra snabbt kl 12 ungefär kom dietisten och fick igenom hur vi ska äta nu och i framtiden sen fick vi åka hem. 👍

Det var lite läskigt att lämna tryggheten på sjukhuset och klara sig själv hemma haha. Men allt har gått bra och jag är så nöjd och glad 😁

Likes

Comments

Oj nu har jag inte hunnit blogga på ett tag. Men nu är jag iaf i mini mage landet 👏😀 jag opererades den 9/11 och har mätt bra sedan dess. Jag har haft lite ont i magen men inget nämnvärt det var ju trots allt en operation.

Jag har sedan sen 17/10 gått ner 12kg vilket jag är sjukt stolt över. Kan knappt tro att de är sant haha.

Jag känner ingen skillnad nu när jag är gastric bypass opererad förutom att jag inte har någon hunger eller mättnads känsla. Jag märker att jag är mätt genom att jag tappar suget att äta och blir äcklad av maten. Brukar bli de efter jag ätit ungefär 1-2dl mat.❤️❤️❤️

Likes

Comments

Va segt det är att bara vänta in operationen nu. Vill bli klar med detta flyt och börja mitt nya liv nån gång! Längtar tills jag får äta igen har så mycket recept i huvudet just nu haha.

Men iallafall, jag har gått ner 6kg nu och det är en och en halv vecka kvar. Så jag behöver inte tänka mer på vikten utan bara göra klart min flyt tid. Kommer självklart inte fuska eller så ändå!! Livrädd att gå upp igen.

Jag känner mig ganska pigg och behöver inte kämpa för att stå emot mat längre.. blir sugen lite ibland bara. Min kropp har vant sig vid den här dieten nu och jag fryser inte längre och mår inte dåligt. Dock kan jag känna lite huvudvärk ibland men de går bort när jag dricker vatten så det är väl tecken på att det är dags att dricka haha.

Om jag är nervös då inför op än? Nej faktiskt inte jag känner mig lugn inför detta och tänker att de kommer bli jätte bra! Får se hur jag tänker på op dagen sen ;)


🍂🍂🍂

Likes

Comments

Nu är jag inne på min 4e flyt dag, dvs pulverdiet. Tycker att det går bra. Hungern försvann idag, innan har jag känt mig panik hungrig hela tiden ungefär.. haft huvudvärk och känt mig febrig mycket till och från men som sagt idag känns de bättre 👍

Jag tycker att de ändå går lättare denna gången för nu har jag ett datum att sikta mot och vet att detta pulverdietande har ett slut ;)

Det är sista gången jag bantar!!! :D

Gått ner 3,5kg på dom här fyra dagarna och jag behövde ju gå ner 6 så jag har kommit mer än halvvägs. Känns skönt i och med att jag har 20 dagar kvar. Känns som jag garanterat kommer hinna gå ner allt.


💕💕💕

Likes

Comments

Börjar bli riktigt nervös nu, börjar på mitt flyt på måndag (igentligen onsdag) men varför vänta tre dagar extra.. ska på bröllop i helgen annars hade jag nog börjat redan nu. Fick hem modifast idag så nu är jag iallafall laddad och redo.

Försöker ställa in mig mentalt på mitt nya liv och ta farväl till maten som är mitt "gift" och samtidigt min "bästa vän". Känns konstigt och otryggt att lämna mitt gamla liv bakom mig men det är ju det som har satt mig där jag är nu. Jag är redo att släppa taget den här gången och hoppas att mitt nya verktyg kan hjälpa mig en bit på vägen

🌸🌸🌸

Likes

Comments

Idag har jag varit på inskrivningen. Först fick jag träffa en sköterska som förklarade vad som kommer hända under dagen och under op dagen. Fick en plastficka med descutan som man ska tvätta sig med två gånger kvällen före operationen (bakteriedödande) och info om att jag ska vara fastande och mediciner som ska tas på morgonen. Bl.a. Illamående tabletter, smärtstillande och antibiotika i förebyggande syfte.

Sen gick vi ner till en konferens sal och lyssnade på när dietisten kirurgen och narkosläkaren gick igenom operations metoderna och deras uppgifter under operationen och stöttning för oss.

Efter infon fick alla enskilt samtal med narkosläkaren och kirurgen. För mig såg allt bra ut och det var inga problem. Kirurgen tyckte att jag borde göra en gastric bypass för det är den dom hållt på med längst och har mest forskning om på lång sikt. Deras "Golden standard" vi bestämde att vi planerar för en gastric bypass men att jag kan ångra mig å välja sleeve om jag vill. Men hon tyckte som sagt inte de eftersom jag har problem med halsbränna och sura uppstötningar ibland och det kan bli värre...

Men nu är iaf allt iordning och redo så nu är det bara att vänta och sedan den 17/10 ska jag börja på pulverdiet. Jag måste gå ner minst 6kg före operationen. Detta för att man måste minska fettet kring levern och krympa den så mycket som möjligt för att underlätta operationen :)

⭐️⭐️⭐️

Likes

Comments

Jag blir så förvirrad och får beslutsångest.
Det finns ju två metoder som används idag för fetmakirurgi.

Gastric bypass - kopplar förbi magsäcken så en liten ficka blir kvar och kopplar om tunntarmen så en bit av den försvinner och därmed sämre närings upptag och snabb viktreduktion.

Gastric sleeve - 75% av magsäcken tas bort och då försvinner den del där hunger hormon bildas även den mest elastiska delen av magsäcken. Kvar blir som ett rör. Man kan äta ungefär lika som efter en gastric bypass bara att närings upptaget är bättre och man går ner i vikt långsammare.

Lutar mest åt sleeve faktiskt men får se vad kirurgen säger med imorgon. Jag ska på inskrivning imorn då får jag nog lite mer klarhet

För/nackdelar som jag överväger med sleeve
+ med sleeve kopplar man inte om tarmarna och anatomin är intakt.
+ Inte lika stor risk för näring/vitaminbrist som hos gbp
+ med sleeve är risken för tarmvred inte lika stor
+ hjärnan hänger med när man inte rasar för snabbt plus skinnet drar ihop sig bättre

- rädd att inte gå ner tillräckligt med sleeve
- ökad reflux med sleeve
- ingen lång tids forskning

Likes

Comments

Idag fick jag ett samtal som jag väntat på sedan februari, jag har fått en tid för operation!!!!

Så den 9/11 ska jag opereras vet inte än om det blir gastric bypass eller sleeve men operation kommer det att bli!

Jag ska "flyta" i tre veckor innan op. Dvs pulver diet som nutrilett med mera. Hur många kilo jag behöver gå ner får jag veta den 4/10 då jag ska på inskrivnings möte med kirurgen och narkosläkaren.

Under samtalet så blev jag så rädd helt plötsligt för operationen, "herregud jag har ju aldrig blivit sövd förut ens hur ska detta gå" tankarna bara far runt i huvudet på mig nu men samtidigt är jag för förväntansfull :)

Likes

Comments