Att planera ett kök i ett hus som ännu inte finns och som aldrig har funnits är inte så lätt. Men vi tror och hoppas att de val vi har gjort kommer bli som vi har tänkt oss. Bilden i våra huvuden ser iallafall fantastisk ut... :)

Eftersom vardagsrummet och köket är ett enda stort öppet rum så kändes det ganska naturligt att välja ett mörkt kök så att köket får ett djup samt att det blir tydligt vad som är kök och vad som är vardagsrum.

Till en början valde vi en vit/marmorliknande bänkskiva "Bianco Arbescato" (som vi har i vårt kök idag) men efter några övervägande föll det istället på "Clamshell" (se bild nedan). Clamshell är lite mörkare och flyter ihop med köket bättre. Färgen på köket heter "Koksgrå" och luckan heter "Kvadrat", färg syns nedan.

Vi kommer även se till att det finns bra dimbar belysning i köket men vi kommer även ha några "smycken" i form av Gubi eller likande.

HTH gjorde en skiss på hur köket kommer se ut ungefär. Färgerna stämmer inte riktigt och inte heller köksfläkten eller handtagen. Man ser iallafall hur saker och ting kommer att vara placerade, blir riktigt bra det här... :)

Nu ska jag ta tag i den här lördagen som kantas av influensa, födelsedagsinköp och kanske lite mer husplanering (men det får bli framåt eftermiddagen) :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En platsbyggd garderob i hallen vore läckert. Jag är ute efter att få en äldre känsla i huset och då gör ju sig en platsbyggd garderob sig bra. Det går ju faktiskt att bygga ganska enkelt med garderober från Ikea och rama in dessa med tjocka lister och sen lite fina handtag/knoppar. Jag vill att garderoberna går ända upp till taket så vi inte får en "dammsamlarhylla" :)

Den här garderobslösningen gillar jag!

Hittade en hel del läckra knoppar hos BeslagDesign. Den i mässing har vi i vårt kök idag, gillar den skarpt. Hittade ytterligare två finingar, hmmm kan bli svårt att välja... :)


Ett sideboard ska vi nog även få plats med. Det här svarta från Åhléns är riktigt fint och bra pris på det var det också, endast 1 499kr.

Likes

Comments

Jag är riktigt nöjd med husets exteriör. Ska bli så spännande att se då det står där och puts, dörrar och fönster är på plats. 

Likes

Comments

Valet av fasad, dörrar och fönster har inte varit helt lätt. Vi var dock ganska klara med att huset skulle vara vitt och att dörrar och fönster och fönsterspröjs skulle vara gråa. De enda riktlinjerna som detaljplanen säger är att fasaden ska vara ljus, viket vi ändå hade valt. Jag hoppas dock att det dyker upp många olika färgval på vår nya gata, det är ju så vackert med lite färg och liv. Hmmmm och så väljer vi vitt och grått :)

Då det gäller fasad så har vi inte varit helt ense Markus och jag. Han har velat ha en vit liggande träpanel och jag ville ha puts. Puts är ju tyvärr dyrast men den träpanelen som vi isåfall hade valt hade inte varit så mycket billigare. Vi valde tillslut puts, det var ingen större dragkamp kring det, jag lovar :).

Dörren blev en pardörr från Swedoor, något liknande bilden nedan fast mörkare grå.

Vårt hus kommer inte vara så likt det nedan fast det påminner en del med de stora fönsterpartierna och putsen. Vi har ju dock valt mörkgråa spröjs och ljusgrått tak samt att vi inte kommer ha så mycket lutning på vårt tak då vi har förhöjt väggliv. Men känslan påminner en del.

Likes

Comments

Det finns ju en hel del husleverantörer att välja på och eftersom jag och Markus ganska snabbt hade en ganska tydlig bild över hur vi ville att planlösningen och exteriören skulle se ut så tog vi med oss våra tankar till 4 olika husleverantörer.

Vi trodde nog faktiskt att den leverantör som bygger med lösvirke skulle vara de som kunde matcha våra önskemål bäst men det var det inte. Myresjöhus var de som bäst levererade det vi ville ha. Det var typ spot-on direkt. Några justeringar innan vi var nöjda. Kök och vardagsrum blir ganska stort och det krävdes en stöttande pelare mitt vardagsrummet vilket vi inte gillade. Men efter några diskussioner så lyckades vi flytta en vägg en aningens och kunde därmed gömma den pelaren, mycket bra!

Som ni ser så är det ett ganska stort hus, totalt ca 250kvm. Vi har tagit i lite extra då det gäller tvättstuga och även ett dressingroom i anslutning till vårt sovrum på entréplan.

Vi bygger verkligen vårt drömhus, det känns helt overkligt. Ska bli så fantastiskt kul att få uppleva det här med min älskling våra barn och vår släkt. 

Likes

Comments

Att vi skulle bygga hus var inte så självklart. Vi bor som sagt redan i hus (sedan 11 år tillbaka) och trivs jättebra. Huset är ett 70-talshus i enplan med källare. Våren 2016 totalrenoverade vi hela entréplan - nytt golv, tak, rev väggar, nytt kök. Rubb och stubb helt enkelt! Det blev hur fint som helst!.

Vi har alltid haft en dröm om att bygga hus och har stått i kommunens tomtkö i över 10 år. Eftersom vi renoverade vårt hus så hade vi inte några tankar på att bygga nytt... inte nu iallafall. Men så dök det där mailet ner i inboxen om att de släppte tomter Sturefors. Jag tog mig en promenad och fastnade direkt för en tomt. Markus och jag kom överens om att vi söker den tomten, men med tanke på hur populärt det är i Sturefors så trodde vi inte att vi skulle få den. Men efter bara någon vecka fick vi ett mail om att tomten är vår om vi vill! Hoppsanhejsan, nu var det bara att tänka om! Den stora frågan var: Har vi ork och tid att planera ett hus? Våra liv är minst sagt hektiska, Markus reser och är borta nästan hela veckorna och jag jobbar mer än de 80% som jag är anställd på. Jag vill kunna hämta barnen vid klockan 16:30 så att vi i lugn och ro kan laga mat och åka iväg på aktiviteter (lugn och ro, ja det blir ett senare inlägg).

Efter att ha diskuterat för- och nackdelar så tog vi beslutet att: JA vi bygger! :) Bästa bästa beslutet.. Även att dagarna rullar på i ett rasande tempo så är vi (eller kanske mest jag) superintresserad av inredning och att då få bygga drömhuset är ju en energiboost utan dess like. Jag kan se att vår äldsta dotter Elvira delar mitt intresse, kul!

Här har vi tomten  sommarskrud.

Likes

Comments

Hej å hå! Tänkte börja blogga... Inget avancerat eller ofta och med superfina bilder utan mer en dokumentation kring vårt husbygge. Jag tror att hela familjen kommer att ha glädje av den här bloggen i framtiden och kanske även andra som går i husbyggartankar.

Nedan ser ni en bild av kommunens skiss på den nya vägen i Sturefors som heter "Bigarråvägen". Vår tomt är nr 20, en hörntomt där baksidan vätter mot ett fält med fornlämningar.

Jag och min man Markus har en romantisk bild av att vi ska kunna sitta i sängen och dricka vårt kaffe samtidigt som vi blickar ut över fältet på rådjuren som går och betar i morgondaggen :) Ärligt talat så tror jag att vi kommer se en hel del vildsvin istället... :)

Hur som haver så har vi hittat drömtomten i samhället där vi idag bor sedan 11 år tillbaka. Både jag och Markus och våra döttrar Elvira (6 år) och Alicia (5år) trivs mycket bra här.

Likes

Comments