Mindre än en vecka kvar till första tävlingen i år och första tävlingen för mig sedan våren 2017. Var tänkt att jag skulle tävlar DM under hösten men så fick jag ryggskott som tack och lov är bra nu.
Vill så gärna lyfta svintungt (helst igår hehe) men det kommer få vänta några månader. Bestämt med min coach att satsa på att vara hel till SM istället för att göra för lyfta för tungt på första tävlingen och riskera att skada sig. Ska istället satsa på att få 9/9 godkända lyft och behålla bra teknik i alla lyft.
Vill verkligen ta PB i ALLT men ska ta PB i att lyfta så fint och tekniskt rätt som möjligt istället för vet att min coach i denna fråga vet bättre än mig.

Var i början lite besviken då viljan att kriga upp tunga vikter växt sig så stark men tänkt efter lite och vet att det blir bäst såhär. Ska istället sakta men säkert gå ner till min viktklass och träna hårt. Målet jag har till SM (förutom att ta PB i allt) är att kvala till nästa års SM. För att göra det ska min total dvs. det tyngsta godkända lyftet i varje gren ligga på 320 kg. Jag har gjort det förr och jag vet att jag klarar av att göra det igen.

Börjat dieta lite för att få en kicka igång viktnedgången lite. Hittills har träningen gått bra och jag har känt mig pigg. Lite hungrig har jag varit, det ska jag erkänna. Men man vänjer sig vid den känslan, tror det handlar mycket om (åtminstone för mig) att inte ogilla den känslan och framförallt att bara acceptera den. Det hör liksom till lite för ligger ständigt på ett kaloriunderskott. Har även börjat köra lite extra cardio i form av PW, lätt jogging och cykel för att öka förbränningen lite. Motivationen nu är starkare än på längre och det är jag verkligen tacksam för, allt känns så mycket lättare då. Alla tre grenar känns bra, cardion är inte alltför jobbig och jag är på väg mot den jag vill bli. Små små steg i rätt riktning lönar sig verkligen!

Talk to you soon again men tills dess, ha det bäst!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Får börja med att be om ursäkt för extremt dålig uppdatering senaste veckorna. Har haft mycket på jobbet, med träningen och allt runt om kring det och helt enkelt behövt lite egentid för att rensa huvudet och ta ikapp. Men nu när allt börjar reda ut sig igen så ska jag uppdatera här kontinuerligt kring vad som pågår i mitt liv just nu.  

Träningen har känts väldigt bra, åtminstone majoriteten av de pass jag har kört. Känt mig stark och verkligen hittat muskelkontakt varje pass vilket även inneburit att jag konstant haft träningsvärk. Men no pain no gain som man säger :) 

Årets första tävling närmar sig med otrolig fart och jag är faktiskt riktigt taggad. Kommer dock inte att tävla i -72 som jag annars gör. Kommer istället att tävla i -84 vilket innebär att jag ska väga under 84 kg vilket jag reda gör så den biten är klar. Väger däremot ca 6 kg över min "vanliga" viktklass. Släppte tyglarna lite för lösa under december och januari så nu är det striktare kost som gäller för min del.
Ska bli så galet kul att få tävla och att få lyfta riktigt tungt, är taggad på att se hur jag ligger till styrkemässigt i alla tre grenar. Inte maxat i något av lyften på ett bra tag nu och känner hur kroppen nästan skriker efter det. 

Från en sak till en helt annan, gjorde min tredje tatuering i fredags. Var så galet nervös inför det, var inte ens så nervös när jag skulle göra min första tatuering. Vet inte varför, möjligtvis för att det är den största jag gjort hittills. Hade jordens bästa sällskap i drygt två timmar av totalt 3 1/2 som höll min hand och gjorde mig lugn. Finns nog inget bättre än att ha en så underbar människa vid sin sida, en man känner sig trygg med oavsett situation. Nu har jag då nästan en halv sleave på min vänstra arm och en sittning återstår, men inte förrän om ca 3 veckor då den måste hinna läka lite innan. 

Väldigt blandat inlägg det här men hoppas ni förstår att livet ibland kommer emellan, det handlar trots allt om prioriteringar och främst att kunna prioritera sig själv när det behövs.


Tack för mig!


Likes

Comments

Vaknade pigg 6.30 men somnade väldigt tidigt igår så fått sova mer än 9 timmar trots att jag vakande så tidigt. Jobbade 6/7 dagar förra veckan vilket resulterat i allt för lite sömn vilket jag trodde skulle kännas mer i kroppen under träningen än vad det faktiskt har gjort. Alla träningspass har gått över förväntan och det är jag jätteglad för. Istället har det varit huvudet som tagit stryk av allt för lite sömn, känt mig ofokuserad och lite virrig men nu känner jag mig äntligen utvilad och är mer än redo för en ny vecka (trots att det är måndag).

Fyllde 20 i fredags (19/1) och eftersom jobb stod på schemat fredag, lördag och söndag så blev det ett litet minifirande på lördagen och sedan ska det bli ett större lite senare när alla jag vill fira med är hemma och lediga.

Hur som helst gick jag upp ganska tidigt och har haft en väldigt produktiv morgon. Städade undan lite saker från igår, packade väskan inför träningen och bakade scones (nyttigare och mer proteinrika än vanliga) och självkart kommer recept på dem med.

Scones 6 st:

 • 200g naturell kvarg
 • 150 g havregryn
 • 2 tsk bakpulver
 • lite salt

Grädda mitt i ungen på 200 grader i ca 20-25 minuter

Näringsvärde/ scones (ungefärligt):

 • 140 kcal
 • 7 g protein
 • 16 g kolhydrater
 • 1 g fett

Som ni ser har de en ganska bra näringsprofil och jag måste faktiskt säga att de blev jättegoda J Är ledig idag så det firades med en antingen sen frukost eller en tidig brunch. Nu bär det strax av mot gymmet för ett köttigt bänk och böjpass.

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om ett stretching program jag nu kört tre gånger i veckan i drygt två veckor som verkligen gör skillnad. Det tar ca 15 minuter att köra igenom och redan efter första gången känner man sig mjukare.

En heads up är att du måste tåla lite smärta (okej i vissa övningar ganska mycket) men vill man bli bättre och utvecklas så är lite smärta nödvändigt. Ingen som tagit sig till toppen kommer säga att det var lätt och smärtfritt. Det är uppoffringar man måste göra.

Agile 8 är ett program som är konstruerat av Joe DeFranco som till en början bestod av 8 stycken olika stretch övningar. Det programmet ändrade han sedan till Limber 11 då han la till tre stycken stretch övningar. Man kan alltså säga att Limber 11 är en ”uppgraderad” version av Agile 8.

Ska så fort jag har möjlighet fota när jag gör alla dessa övningar då det är lättare att se en bild än att endast läsa en text. Men för er som vill kolla på videon så slänger jag in en länk till youtubevideon där han går igenom varje övning och förklarar vad och hur man ska göra. Slänger även in en länk till hans hemsida där man kan läsa om övningarna lite mer utförligt.

Youtube video:

https://www.youtube.com/watch?v=FSSDLDhbacc

Hemsida:

https://www.defrancostraining.com/joe-ds-qlimber-11q-flexibility-routine/

Övningar som ingår:

 • Foam roll IT band 10-15 ggr per ben (IT banden är de som sitter på utsida lår)
 • Foam roll adductors 10-15 ggr per ben (Adductors är insidan av låret)
 • SMR glutes (bandy boll eller liknande) 30 sekunder-2 minuter
 • Bent knee Iron cross 5-10 ggr/sida
 • Roll overs into V-sits 10 ggr
 • Rocking frog stretch 10 ggr
 • Fire hydrant circles 10 ggr framåt/10 ggr bakåt
 • Mountain climbers 10 ggr/ben
 • Cossach squats 5-10 ggr/ben
 • Seated piriformis stretch 20-30 sekunder/sida
 • Rear-foot-elevated hip flexor stretch 5-10 reps (håll 3 sekunder/sida)

Som sagt har jag märkt en enorm skillnad bara av att göra det tre gånger i veckan och kommer definitivt fortsätta göra det. Foam roll IT band och Foam roll adductors gör jag varje gång innan jag ska träna ben, speciellt knäböj.
När jag märker att tre gånger i veckan inte gör skillnad tänker jag börja med fyra gånger i veckan och sedan jobba upp mig successivt tills jag gör det varje dag. Det tar ju trots allt bara 15 minuter och den tiden kan alla avsätta bara man ger sig själv den tiden. Självklart finns det dagar man bara känner ”näääeej det här orkar jag inte idag” men då är det bara att bita ihop och göra det ändå, för 15 minuter på 24 timmar är som en droppe i havet. Pannben och vilja är det som krävs och som jag skrev i föregående inlägg så är det precis vad jag ska bygga starkare under 2018.


Likes

Comments

Det är galet vad ett år kan göra med en och hur mycket man kan förändras. Jag har växt så mycket som person och mognat något enormt och är nu mer motiverad än någonsin på att fortsätta förbättras. Inte bara som person utan även inom träningen.
Jag har blivit starkare både mentalt och fysiskt och jag har förändrats till det bättre. Jag tappade bort mig själv under en period, jag visste inte vad jag ville. Jag stod mitt i en korsning och visste inte vilken väg jag skulle ta, nu i efterhand kan jag andas ut för jag vet att jag har valt rätt väg. Jag vet vad jag vill och jag vet hur jag ska ta mig dit. Vägen kommer vara lång, den kommer vara krokig och den kommer vara fylld av uppförsbackar. Men jag ska ta mig förbi varje sväng och jag ska ta mig upp för varje uppförsbacke för innerst inne så vet jag att jag klarar det.

2017 var ett bra år trots motgångar, jag fick ett ryggskott i början av augusti som slog omkull mig. Jag var inte mentalt redo för en lång period av rehab, glädjen att träna var som bortblåst då jag inte kunde träna som jag ville och jag var så begränsad på gymmet att jag knappt tyckte det var roligt. Jag var arg på mig själv för att jag slarvat med tekniken, jag var ledsen och upprörd och alla mina timmar på gymmet kändes förgäves. Efter ett tag började jag inse att rehab måste göras för att bli bättre så det var bara att börja. Det tog emot att ta sig till gymmet men för varje gång kändes det lite lättare och motivationen började sakta men säkert komma tillbaka.

Stunder när motivationen sviker kommer alltid att finnas där. Och när du väl befinner dig en sådan svacka så är det bara att ta sig iväg till gymmet, lägg på någon musik som gör dig taggad och gå in i dig själv, hitta inspiration från andra och gör det du ska. Du kommer tacka dig själv senare, tro mig. Det är trots allt de passen som ger mest, kanske inte fysiskt men psykiskt.

2017 har jag byggt ett pannben som bara ska bli starkare och starkare, för det är precis det som motgångar gör, de stärker oss. Mitt psyke har definitivt fått jobba och det kommer det fortsätta att göra, men ni vet vad man brukar säga ”det som inte dödar, härdar”. Jag har hittat några knep som fungerar för mig, inte bara inom träningen utan i andra situationer också. När jag känner att jag är på väg ner i en svacka med låg motivation brukar jag försöka hitta den igen genom att kolla på gamla träningsvideors, tävlingsvideos och motiverande citat. Testa det, hitta vägar runt problemet som fungerar för dig.

Jag ska göra 2018 till mitt år, jag vet vad jag vill och jag vet vad som krävs och jag ska klara det! Inga ursäkter, bara ren vilja och en jävla massa pannben. Jag är omringad av människor som lyfter mig vilket jag är evigt tacksam för. Nu är det nya mål som ska klaras, starkare pannben ska byggas och tyngre vikter ska lyftas.

Likes

Comments

Precis som jag skrev i gårdagens inlägg så har jag tänkt testa food prep för att underlätta i vardagen men även för att ha bättre koll på mitt intag av mat då jag inom drygt en månad vill väga under 72 igen.

Har under jul och nyår inte riktigt haft någon koll och egentligen inte lagt så stor vikt på det jag stoppar i mig, har helt enkelt haft fria tyglar under min ledighet. Slarvat ganska mycket med min sömn också vilket i sin tur leder till sämre val när det kommer till mat. Kan lova er att det känns i hela kroppen, känner mig svullen och framför allt syns det på vågen. Gått upp ca 4 kg och helt ärligt trivs jag inte i min kropp just nu. Insett att jag trivs som bäst när jag väger runt 70 kg, då är jag bekväm med att ha tighta tröjor och att träna i endast sportbh. Några veckor av lite striktare kost and I´m back!

Måste bara poängtera att vad andra väger eller äter inte spelar någon som helst roll för mig, anledningen till varför jag förlitar mig på vågen är för att klara invägningen när det väl är dags. Årets första tävling går nämligen av stapeln 24/2 och det blir min första tävling sedan April 2017. Är så galet taggad på att lyfta tungt, kryper nästan i kroppen. Vill bara upp på tunga vikter och kriga :) Har däremot lärt mig att tålamod är din bästa vän efter en skada, det finns ingen som helst anledning att stressa och av den enkla anledning har jag fortfarande inte varit uppe på några tunga vikter. Allting har sin tid och vid såna här tillfällen gäller det att lita på sin coach vilket jag gör till 110%.

Tillbaka till food prep, gjorde nämligen mina första lådor idag och under morgondagen ska jag göra fler. För att variera lunch och middag lite så gjorde jag idag köttfärs, broccoli och proteinpasta. I varje låda är det 100 g nötfärs (5%), 40 g broccoli och 120 g proteinpasta.

Näringsinnehåll/låda:

Fett: 6 g
Kolhydrater: 8 g
Protein: 47 g
Kcal: 290

Ska bli så kul att se resultat sen, för en sak vet jag säkert och det är att hårt arbete och ett pannben ger enorma framsteg.


Likes

Comments

Jag är en 19 (snart 20) årig tjej som tränar och tävlar i styrkelyft. Jag började med styrkelyft i februari 2015 och blev kär i sporten direkt. Bara efter drygt 4 månaders träning tävlade jag mitt första SM och kom på andra plats vilket var hur stort som helst för mig. Sedan dess har jag fortsatt träna och tävla och är just nu inne i en satsning mot SM 2018. Det är en av anledningarna till varför jag skaffade en blogg, tycker det blir lite mer personligt än att bara lägga upp bilder och träningsvideos på instagram. Jag har under åren haft mina motgångar i diverse skador men ser bara dem som ett sätt att stärka psyket och den mentala biten av träningen, för motgångar kommer finnas där livet ut.

Här kommer det komma några inlägg per vecka för att hålla alla er som vill läsa uppdaterade lite mer detaljerat i hur det går för mig. Tycker själv det är roligt att läsa om andras satsningar och resor så hoppas ni ska tycka det är lika roligt att läsa om min. Har tänkt att jag ska testa foodprep och fixa matlådor för en vecka i taget då jag jobbar i skift och det skulle underlätta enormt, självklart kommer det komma recept på det och ett ungefärligt näringsvärde för er som är intresserade av det.

Blir inte jordens längsta första inlägg men lite kort om vad inläggen kommer innehålla.

Hoppas ni vill följa med mig på den här resan :)


Likes

Comments