Heej på er!

Nu ska jag berätta lite om kaninerna. För ni kanske inte följer mig på Instagram, så då kan det vara lite svårt att hänga med osv.

Despe:

Despes riktiga namn är då Despereaux.

Tävlingsnamn: Snowstorm.

Vi köpte Despe 3 augusti 2014. Så vi har alltså haft han i 1 år, 9 månader, 1 vecka och 4 dagar.

Vi köpte honom av våra kompisar när han var 4 år. Så nu är han alltså 5 år, 9 månader och 23 dagar. Han föddes då 2010 den 21/7.

När han kom till oss var han hur snäll som helst. På de två åren vi har haft han här hemma så har han aldrig bitit någon. När han kom till oss så sprang han efter en vart man än gick, han sprang runt ens ben så att man nästan ramlade.

Efter ungefär ett år så blev han sjuk, han fick ett sår på sitt öra. Det gjorde så att han förändrades och slutade springa runt ens ben osv. Fast han blev frisk igen, såret blev till en ruva och ramlade av. Jag kan berätta mer om detta i ett annat inlägg.

Men iallafall, så kan man fortfarande se att det har varit ett sår på örat.

Han har tävlat mini två gånger.

Han är en vit blåögd renrasig dvärgvädur.

Jag sa ju att vi köpte han av våra kompisar, och de hade köpt Despe hos uppfödaren Lyckeskogens. Tyvärr så tror jag inte att Lyckeskogens finns kvar fortfarande. Men han hade en stamtavla också, där det står att nästan hela hans släkt kommer ifrån Tyskland.

Han är inte kastrerad, och vi kommer nog inte kastrera honom heller.


Doris:

Tävlingsnamn: Golden Doris

Vi köpte Doris 28 oktober 2015. Jag har alltså haft henne i 6 månader, 2 veckor och 3 dagar.

Vi köpte henne av Gullvikens, men Doris är då ingen Gullvikens kanin utan hon är egentligen från en 4H - gård. Ja, jag vet. 4H - gårdar behandlar inte kaniner särskilt bra och jag tror inte att de behandlade Doris särskilt bra heller. Men jag tyckte så synd om henne, för hon bodde i en pytteliten bur hos Gullvikens. När hon om till oss så var hon inte särskilt tam, efter det så blev hon jättetrotsig och började bitas osv. Nu har jag tränat bort det. Så nu bits hon bara när hon är brunstig, och det håller jag på att träna bort nu.

Doris föddes den 28 augusti 2015, så hon är alltså 8 månader, 2 veckor och 3 dagar.

Jag har börjat hoppa med Doris, men inte börjat tävla än. Jag känner att jag vill kastrera henne först, alltså innan jag börjar tävla.

Fast nu innan jag åker någonstans med kaninerna ska jag vaccinera först.

Kram på er!

/Amanda & kaninerna

Likes

Comments

Heej på er!

För några veckor sen så rymde Doris, och vi fick såklart tag på henne. Men hon har börjat rymma nu jätteofta nu på sista tiden.

Vi var bortresta någon helg för inte så längesen, och då skulle våra grannar passa kaninerna, och när grannarna skulle gå in och mata kaninerna så hade Doris rymt.

Vi vet inte hur hon rymde, och vi vet inte heller varför hon rymmer. Det störiga är också, att hon rymmer bara när hon är brunstig så hon är alltid nästan omöjlig att få tag på.

För som jag skrev i förra inlägget, så rivs hon, bits hon och attackeras när hon brunstar. Det är som sagt jättejobbigt när hon brunstar och rymmer samtidigt.

Vi har också massa möbler och buskar i vår trädgård som hon gömmer sig i/bakom.

Det pinsamma är, att alla våra grannar vet vem vi och Doris är eftersom hon har rymt till alla våra grannar flera gånger, och grannarna vet ju inte om att hon brunstar när hon rymmer. Så de tror att hon bits och attackeras i vanliga fall och tror att hon är så alltid. Pinsamt...

Hoppas nu gillade detta inlägget!

Kram på er!

​​​​/Amanda & kaninerna


Likes

Comments

Hej på er!

Idag så har jag städat burar, hoppat med kaninerna och haft det riktigt mysigt. Det var verkligen jättemysigt. Dock är Doris brunstig, och när Doris brunstar är hon väldigt jobbig och på riktigt dåligt humör. Hon både bits och attackeras. Jag har massor av rivmärken från henne, och varje gång märkena försvinner så rivs och bits hon igen. Så vart jag än går så har jag rivmärken på händerna.


Hoppningen gick väl lite sådär. Vi har haft en liten paus, så vi har inte hoppat på ett tag. Så Despe var inte sådär suppertaggad på att börja hoppa igen. Men han hoppar fint, men han är lite slarvig ibland. Vi behöver också öva på farten.

För Doris gick det ganska bra, men jag kan säga att hon är riktigt svår att hoppa med när hon brunstar. Hon hoppar jättebra, och river nästan aldrig, men hon är typ "rädd" för vissa hinder. Men det är bara att öva.


Just nu har jag nio stycken hinder, jag har byggt 4 vanliga rättuppstående, men just nuu håller jag på att måla de. Dem kommer bli i MFF blå, jag gillar dock inte MFF, men färgen är snygg.


För några dagar sen fick vi hem ett kallelse från veterinären om att vi ska vaccinera Despe. Så då tänkte vi att vi kan vaccinera Doris också när vi ändå ska dit.

Vi ska också kastrera Doris, men det ska vi vänta lite med. Men jag hoppas på att vi kastrerar så snart som möjligt, för jag orkar inte med att hon ska hålla på att brunsta och vara skendräktig hela tiden.


Nedanför är två bildr på mina två kaniner. Den vita är Despe, han är en vit blåögd, renrasig dvärgvädur.

Den bruna är Doris, hon är en vit, brun/svartögd, blanding mellan dvärgvädur och lejonhuvad kanin.


Kram på er.

/Amanda & kaninerna

Likes

Comments