Hösten är på ingång

Det märks i luften nu, på fler än ett sätt, hösten meddelar att den är på ingång. Inte minst genom vädret och förändringar i naturen. Jag märker det också hos mig själv. Hur jag känner sug efter att pynta, inreda, sticka och baka. Plocka bär för att göra sylt och saft att fylla frysen med. Ja, det märks också för att lusten att skriva plötsligt kom tillbaka.

Till hösten väcks lusten igen, så är det nästan varje år. Lusten att skapa på olika sätt, uttrycka mig kreativt. För att sen plana ut under våren och nästan försvinna under sommaren. Vissa vill gå i dvala under vintern, jag vill göra det under sommaren.

Men innan vi sätter för stort fokus på hösten så ska vi njuta av augusti, för det är ju trots allt en väldigt vacker sommarmånad. Jag brukar alltid säga att tiden från maj till midsommar är min favorittid. Men direkt det slår om till augusti så börjar en ny favorittid. Kanske kan man ha fler favorittider under ett år? Jag är så tacksam över att vi valt att bosätta oss på en plats där vi kan följa årstidernas skiftningar väl. Både på land och till havs.

Få se vart det här skrivsuget tar mig den här gången. Om det är något som håller i sig och utvecklas till något mer beständigt. En dagbok med vardagsbetraktelser från landsbygden, den som lever får se.

/ Christina

Gillar

Kommentarer