att planera är nödvändigt , men jag skrev ju just att ta en dag i sänder , men de är så jag menar , förr var jag en person som aldrig planerade och jag kände knappt till morgondagen , då hände de ofta att jag hamnade i situationer som att jag var utan pengar när jag skulle iväg med buss och många runt mig fick ta ansvar att jag hinner i tid och sånt , nu har jag lärt mig att planera och då går de att leva i nuet utan att få stress . Jag tycker om att utvecklas och jobba med mig själv och självkännedom , ibland ger jag olika uppgifter åt mig själv och säger Hanna : idag ska du försöka vara tyst och lyssna vad andra har att säga , men den uppgiften kan vara svår för jag är alltid full av åsikter , någons kommentar kan göra att mina tankar börjar snurra och så blir det som en rondell varifrån jag har svårt att hitta ut . Om jag är bland många människKor så har jag svårare att vara tyst för det fladdrar inom mig bland människor , fladdret är possitivt men lite för mycket av de goda , man vet inte riktigt hur man ska hantera det , det kan bli att jag skämtar och säger tokiga saker men de kan vara jobbigt i längden med människor som ska göra sig rolig hela tiden. Jag har börjat yoga och det är bra för mig , då fokuserar man på andningen och att vara här och nu i sig själv , de är nog bra för var och en, det heter medicinsk yoga och det är inga svåra kroppsställningar utan andningsövningar som djupandning ända i magen , de kanske kan hjälpa när tankar blir för intensiva . Jag tycker att de är väldigt viktigt att vi människor förstår att vi själva kan påverka ganska mycket i våra liv , man måste ibland ha mod , tålamod och krafter , så det kan vara lättare att bli liggande och ta emot allt som kommer på än att stiga upp och säga NEJ SLUTA JAG VILL INTE . Om man en dag får tillräckligt efter 15-20 års liggande där man tagit emot och varit ett offer så kan det vara fruktansvärt att försöka stiga upp och putsa av sig , men de är värt försök och mycket viktigt med fina människor omkring som inte kräver något utan bara bjuder sin axel att luta mot . Det är viktigt att kunna finnas där för andra för du vet aldrig när du själv behöver en axel att luta dig mot.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

VEM ÄR DU?

Kanske den du vill att din kära ska älska , de kan lätt gå att man formar sig till något sin kära vill ha . Om du är en stuga och din partner vill ha ett slott så tror jag nog inte att de blir ett så hållbart slått och då tappar du din inre stuga som är du , vad händer med slottet om äktenskapet inte håller , då är de inte så lätt att hitta till stugan när man föreställt ett slott i ex 10 år . Om man lyssnar innåt så finns de en inre röst som känner ditt ego , ego är du och de är den viktigaste i ditt liv , om du lyssnar på ditt ego så lär du känna dig själv dina styrkor , dina svagheter ,dina rädslor och allt du behöver veta om dig själv , sen måste de ju vara en balans så man inte blir egoistisk , så du som känner att du är en stuga och tycker att din kära vill forma dig till ett slott så var noggrann med att höra på stugans röst , den tystnar med tiden om man slutar lyssna .Ingen blir sårad om du är ärlig mot dig själv . Var rädd om dig .

Likes

Comments

VI BÖRJAR BLoMSTRA

Ni har ju hört om maskrosbarn , men nu tänker jag inte på typiska utan också på personer som har blivit lite  överbeskyddade och inte fått ta del av samhället utan man har sagt var skåpet skall stå , jag känner nu i maggropen att de händer enormt mycket under ytan , jag ser en magisk kraft som kommer att synnas tydligare med tiden , de kommer att likna de otroliga som händer när maskrosor stiger upp från asfalten , de är människor som aldrig fått sin röst hörd och ingen har lyssnat . Det finns människor som börjat se och höra dessa små viskande röster och förstått att dessa människor har så mycket att ge bara man får rätta verktyg och då dessa människor växer så har asfalten ingenting att säga , de kommer att bli en vacker tid , men de tar sin tid och efter de kommer inte man att kalla maskrosen till ogräs .så det så !!!

Likes

Comments

Snart blir de veckoslut .... De blir kurs ....kanske blir man en smula klokare , jag berättar kanske mer om den saken när jag gått genom den för nu vet jag inte så mycket än . Påverka .....hur kan du påverka ?  Kanske genom en kurs ? Jag tror inte att man där ännu har påverkat så mycket åtminstone , kanske man har sagt något som kan påverka någons åsikter eller tankar , men de är efter kursen som de börjar , kursen ger vissa verktyg att använda när man ska börja påverka . För mig känns ordet påverka viktigt för de vill jag göra i mitt samhälle , ibland kan de kännas att dom som gör negativ påverkan får så mycket gjort på kort tid , men att påverka positivt kan ta generationer , hur rätt är nu det sen !? Snabbt går de att förstöra en stad , men de är något helt annat att bygga upp . Nå jåå jag vill åtminstone påverka positivt , de skulle vara fint att se skillnad också . Livet serveras tyvärr inte fram på en silverbricka , därför är de väldigt viktigt att vi lär oss att påverka och att vi förstår att vi kan vara med och påverka . Det är ingenting som går på en dag men varje steg är framåt , om det går bakåt så är de bara att ta lärdom , den bästa läraren är dina egna misstag så på sätt och vis så är du din egen lärare . Var ska man börja om man känner att man vill absolut vara med och påverka ? Jag skulle säga att det börjar hos dig själv , du måste vara övertygad om att du är "någon " och att du har rätt att ha åsikter också kritiska , sedan kan du börja ha ögon och öronen öppna och ifrågasätta dig själv : är jag nöjd ? Skulle de kunna vara bättre ? Men sedan är de inte bara med grannen eller vänner och bekanta man ska ta upp kritiken , för då stannar de eller blir värre , du har rätt att ringa olika shefer och sådana som har makt att förändra , då kan du påverka genom ett sakligt samtal , de kan vara ett missförstånd eller ett misstag som chefen inte vetat och då har du gjort en godgärning, kanske för många andra om de är något som många retat sig på men inte vågar säga till om . Nu ska ni ha det så bra ...snart är det veckoslut kram : Hanna 

Likes

Comments

Livet är hårt , hårt som asfalt , därför måste vi vara hårda vi med ,men jag tror på kärlek , fullkomlig sann kärlek , kärlek som är mer än ett parförhållande, Kärlek som inte kan delas i överflöd , för de finns inget överflöd, de finns för lite men inte för mycket , men hur ser de ut och vad är det ? Det är inte så där svart vitt att antingen älska eller hata , kärlek är tid , vänskap , omsorg , respekt ,fred , det går hand i hand med de positiva , kärlek har blivit inburad i sex och relationer , men jag tycker att kärlek kan också vara en lärare som älskar sina elever och älskar att ge visdom och kunskap åt sina elever . Kärlek är när en kock i en restaurang lagar mat åt sina kunder,  kärlek är allt som är att ge och att få och kärleken att se andra ta emot vad man givit . På sätt och vis är stunden när man trycker på "gilla " också en smula kärlek , man ger en bekräftelse åt en annan . Kärlek kräver inte alltid närvaro , de kan också vara att man accepterar en frånvaro, när någon vill vara ifred , då visar man respekt och kärlek när man låter personen vara ifred . Kärlek behöver luft för att kunna andas , man kan inte äga en människa eller bestämma hur en annan människa skall tycka och tänka , då pressar man sin medmänniska mot ett hörn så att kärleken kvävs , det måste finnas utrymme för egen tid , egna intressen , egna vänner , egna åsikter .Det finns ett gylleneord som heter kompromiss , där man om man är två , går emot varandra och släpper lite taget av sin åsikt och lyssnar noga på den andra och hittar en medelväg som passar båda ex . Jag vill absolut inte titta på ishockey , men jag gör de så gärna för din skull om du sedan dricker en kopp te vid matbordet med mig fast du inte tycker om att sitta och vara social, nu slutar jag för denna gång hoppas ni alla skall ha en kärleksfull kväll med samtal och skratt .

Likes

Comments

Jaa ....vad kan man säga om den här dagen ? Den börja med en kreativ dag i arbetets tecken , jag har tryckt på tyg och målat på en fågelholk.

Hur kan vi vara lyckliga människor? Vi måste lära oss att bli små egoister och sätta oss själva i första hand , dagens samhälle har ett sånt tempo att vi måste låtsas vara små maskiner vilket vi absolut inte är , Vem tar hand om människan när dom som ska ta hand om andra inte har tid att ta hand om sig själv ,ex läkare som är utbrända för att de finns så många patienter ,en människa går inte att ersätta en maskin ,människor har känslor och om batteriet är slut så är det inte bara att byta , om vi är sjuka så kan man kanske inte vila för man har dåligt samvete för att man är borta från jobbet och då finns de för lite personal ,de här sjuka mönstret har många sett och lever inne i ett ekorrhjul som går många gånger fortare än man hinner springa , men de går inte så lätt att sakta ner ett helt samhälle . Den som skulle ha ett svar på dessa gåtor skulle vara värd ett stort pris . Jag vet inte varför jag alltid engagerar mig i så stora svåra gåtor , jag börjar få lite symtom som högt blodtryck och sånt , tänk om vi skulle få en enorm gemensam känsla att de ordnar sig nog ,på samma sätt som när man går till en vuxen när man stöter sig och så blåser den vuxna på såren. Men nog är de skönt att vara en vuxen och självständig människa men det är så lite man kan påverka . Jag skulle vilja sitta en stund hos varje gammal människa som ligger i sina sängar och tittar upp i taket med tomma blickar och får en burk med mediciner och lite mat då och då , jag vill sitta hos dem och sjunga sånger och hålla dem i handen och paja deras huvud , läsa för dem , de borde många i min situation kunna gör, de skulle vara en mycket meningsfull arbetsdag och då skulle kanske dom människorna inte bli i ett sådant tillstånd , nu slutar jag för idag med en bamsekram till alla mina läsare och kom ihåg att lyssna varje dag på din egen kropp ,du är den viktigaste människan i ditt liv .

Likes

Comments

Hej på er kära läsare , nu ska jag börja skriva blogg, det ser jag fram emot . Jag heter Hanna och jag bor i den fina staden Ekenäs tillsammans med min sambo . Jag är 34 år och jag tycker om att filosofera , jag brukar filosofera om olika saker om livet . Ibland tar frågorna slut eller så tycker man att allt är skrivet, då kan man bli lite frustrerad,men då gör man något annat .

Sång hör också till mina intressen och jag är med i en kör som heter Vox Mix , jag brukar dirigera den , vi brukar öva varje Fredag och vi har en mycket trevlig stämning i kören och det känns viktigt .

Jag är en erfarenhetstalare , det betyder att jag går till olika ställen och talar om mina erfarenheter och om att leva med ett funktionshinder , mitt är mycket lindrigt men jag vill vara en röst för dom som inte kan tala för sig själv , som kanske inte har ett språk eller inte vågar säga sin åsikt , om man inte är van att säga sin åsikt så kan de vara väldigt svårt att ta första steget , alla människor har rätt att ha en åsikt och att ha ett eget liv , jag har själv gått en lång väg och jobbat mycket med mig själv . Nu tror jag att jag är färdig för denna gång, men jag önskar er alla en riktigt trevlig kväll 😊


Likes

Comments