​​​​​Ett nytt år har startat. 

Man kanske också ska ta tag i sin blogg lite mer och vara mer aktiv. Jag kommer nog inte berätta mitt namn än men det jag tänkte att jag kan berätta om mig själv är att jag jobbar inom barnomsorgen samtidigt som jag studerar till yrkeslärare i ämnena Hästkunskap och Ridning. Jag har stark fot inom hästbranschen då jag gått gymnasiet på en hästskola, genomgått hippologutbildningen via SLU samt att jag är ridlärare nivå 2 på islandshäst och jobbat på olika ridskolor. Jag har även egna hästar och är involverad i min förening. 

Med andra ord så har jag många järn i elden och jag älskar livet på det sättet. 

Jag har dock på senare tid fått erkänna för mig själv att jag har haft ett järn för mycket för att jag verkligen ska må bra och hinna njuta av mina fina hästar och framförallt min sambo. Och jag tänkte att ett inlägg om stress skulle kunna inleda 2018.... fast bara på de positiva delarna.

I vilket fall så måste man i vilket fall lyssna på sin kropp. 
Det är extremt viktigt. 

Idag ökar fallen av psykisk ohälsa. Om det är för att diagnosen har kommit upp till ytan eller om den psykiska ohälsan faktiskt har ökat i vårt samhälle, och inse fakta. Det skulle inte vara helt omöjligt om det var så. Se bara vilka krav som ställs på samhället och var världen är på väg. Människan i I-länder är galet materialistiska och vi (jag ser mig själv här också) ser lyckan i att visa upp våra fina saker. Jag avskyr att världen är såhär och att det är så olika i världen. Jag sitter här, på golvet i mitt och min sambos hus med min dator i knät tittandes på TV med appelbox och min iPhone brevid.... Det finns barn i världen som inte äter... Nu kommer jag på sidospår angående stressen men det har faktiskt ett samband. Vi är mer uppkopplade än någonsin i industriländerna och det kan inte vara bra. Man stressar för att jobba, man stressar för att ha sin hobby och sin fritid. Man stressar över att betala räkningar mm. Vad stressar vi inte för? Att träffa sina vänner in person. För vi har våra telefoner. Vi kan vara sociala ändå! 

Men i år, då ska det bli skillnad. För jag har upplevt den här stressen. Stressen över livet, att inte hinna med livet. Men har jag stannat upp och njutit? Nej, jag har ångat på. Så till året har jag lovat mig själv att jag kommer först. Jag har lika mycket att göra men nu ska jag göra det jag tycker är fantastiskt kul! Njuta av det jag gör och framförallt, ge tid till mig själv och min sambo. Som tack för att han står ut med mig och alla mina galenskaper :) 

Men försöka blogga mer! För att skriva av mig och för att det är roligt! 

Vi hörs hörrni, ha ett bra 2018!
xoxoxo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Hej alla. 

Jag har funderat på en sak väldigt länge och det är kampanjen #metoo​... Till och börja med vill jag göra extremt ​klart att jag stöttar det och tycker det är ett fantastiskt initiativ och det är verkligen fantastiskt att allt som sker kommer upp till ytan. Att man normaliserat vissa saker, ska jag sitta på en viss post så måste jag som kvinna acceptera att det kommer vara sexuella trakasserier, att det sker våldtäkter och gärningsmannen klarar sig ur det pga att kvinnan i fråga var onykter och det går inte att bevisa... Det är ju bara sjukt!!! Det gör mig förbannad. 

Tyvärr är det en sak till som gör mig förbannad. Och det är dessa kvinnor som nu utnyttjar den och tar på sig en offerkofta. "Jag blev sexuellt trakasserad för han klädde av mig med sin blick" eller "Han tittar bara på mig för jag har bekini". ​Nu har jag en fråga till er damer... 

Har ni aldrig tittat på en man med vältränad kropp? 
Har ni aldrig tittat lite extra på en man i bara badbyxor? 
Har ni aldrig tyckt att en kvinnlig strippa är fruktansvärt kvinnoförnedrande men en manlig är helt okej?

​Det som jag menar att jag reagerar på är att man som kvinna är lite hycklare! 

Jag är själv en kvinna med stor byst och HATAR när jag pratar med någon som enbart stirrar på mina bröst. Men det är enbart när man pratar med mig. Vill du stå 2 meter bort och glo på mina bröst, ja men för fan gör det! Kan det ge dig en bra dag, så grattis till dig. För jag vet att jag står och tittar på en man och tycker att hans bara överkropp är mycket intressant att titta på! 

Förstår ni vad jag menar? 
I dessa situationer så tar kvinnorna på sig offerkoftan och männen tar på sig "jag är snyggast i världen-koftan"... 

Så för att summera...

Jag stöttar till 100% metoo så att det sker en ändring i vårt samhälle och att vi snart blir jämställt i vårt avlånga land i dessa frågor. MEN för att det ska bli jämställt kan vi kvinnor inte ta på oss offerkoftan för att männen gör något som det finns stor chans att du själv kan ha gjort... 

Ha en bra helg!
xxx

Likes

Comments

Jag har funderat länge på en grej.

Vad hände med respekten för varandra i trafiken? Jag kör mycket bil, jag bor på landet så åker bil till jobbet, stallet med hästtransport, utan hästtransport, åker och hälsar på folk mm. Jag kör mycket bil. Dock reagerar jag mycket på att vettet som man lär sig verkar helt försvunnit?!

Alla bilar ligger supernära varandra. Man gör idiotomkörningar. Man kör för fort överallt. Man stressar. Man tänker inte på väderomslagen, nu när det börjar bli kallare. Polisen, som bara gör sitt jobb och följer lagen blir syndabockar för DITT beteende.

Min poäng är inte längre att jag är rädd att skada någon annan när jag kör eller att någon ska krascha in i min transport när hästen är med. Jag är KONSTANT rädd för mitt eget liv i trafiken för jag litar inte alls på andra.

Vad jag minns från körskolan:

1. Ha alltid minst 3 sekunders avstånd till bilen framför
2. Det är dyrt att köra för fort (och jag har provat, det sved).
3. Moder natur är en stark kraft som vi ska respektera
4. Bara för att det är plusgrader i luften på dagen betyder inte det att det är plusgrader i backen efter en natt med minusgrader. 

Nu är det en speciell period i en bilförares värld. Vädret slår om, mycket regn blandat med frostnätter. Alla frågar sig när det är dags att byta till vinterdäck. Men ändå kör man på som en galning.... Har man bytt däck eller är folk helt enkelt bara dumma i huvudet. 

Jag tänker såhär: 

Jag skiter i om DU inte är rädd om ditt eget liv men för i helvete, var rädd om mitt!! 

Hoppas alla kan tänka till lite nästa gång de kör bil! 

Ta hand om er! 
xoxo

Likes

Comments

Hej på er och välkomna hit.

Till att börja med så kommer denna blogg till en början vara anonym. Jag vill med denna blogg beskriva olika åsikter och problem som jag anser finns.

Det ni kan få reda på av mig är att jag är en tjej på 25 år och håller på att plugga på 50%, jobba på 75% i en annan bransch än vad studierna har och sedan har jag även egna islandshästar som är en bransch jag även arbetar i. Jag har med andra ord väldigt många bollar i luften och ett liv hemma med min sambo också, eller jag försöker... :)

Jag hoppas att denna blogg ska kunna ha ett öppet klimat och att det öppnar tankar och filosofera mera!


Ha en bra dag!
xoxo

Likes

Comments