Header

Har inte gjort något inlägg här på länge nu men har varit upptagen med lite andra grejer men nu så kommer ett inlägg om en film som jag har sett idag och den heter White House Down och är skapad av James Vanderbilt och Roland Emmerich.
Några stora stjärnor i denna filmen är kanske en av dem bästa skådespelarna enligt mig nämligen Channing Tatum och sen har vi några som Jamie Foxx och Richard Jenkins.

White House Down är en film som släpptes 2013 och utspelar sig i Washington. 
Filmen handlar om en så kallad "Capitol Police" som heter John Cale. John jobbar som en slags säkerhetsvakt åt USAs talman men han vill jobba med något mer närmre presidenten så han fixar en jobbintervju hos "secret service" där det visar sig att dem tycker att dem inte kan lita på honom tillräckligt. 
John passar på att ta med sin dotter Emily till vita huset samma dag för att visa upp det som hon älskar mest, nämligen allt om presidenten och hans stora hus.

När de senare deltar i en ytterst utdragen rundtur briserar en bomb innanför vägarna. Snart är presidenten fånge i sitt eget hem. Cale snubblar fram över döda kroppar utan blodstänk och blir tvungen att offra sitt eget liv för att rädda presidenten "Jamie Foxx" och Cale's dotter som har blivit gissla hos terroristerna. Terroristerna är någon form av utstötta rättskämpar som försöker genomföra en militärkupp.

Filmen är en väldigt bra film enligt mig själv och om man gillar filmer där det hela tiden händer grejer så är detta verkligen en film för dig. I denna filmen får du se olika detaljer av vita huset och hur det verkligen ser ut. Väldigt bra kvalitativa scener som man ser att dem har satsat stort på och som dem verkligen har gjort bra.
Jag skulle verkligen rekommendera denna filmen till er där ute och jag ger denna betyget 5/5.

Citatet för denna filmen är ett citat som presidenten sa till en av terroristerna:
"Martin, as the President of the United States, this comes with the full weight, power and authority of my office. Fuck you."


/Markus


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Face/Off är en film från 1997 och i huvudrollerna har vi en av mina favorit skådespelare nämligen Nicolas Cage och John Travolta.
Face/Off handlar om en FBI agent som måste göra en hemlig ansiktes transplantation med en brottsling som ligger i koma för att få fram platsen om en bomb som kan jämna marken inom 1,5 km avstånd.

Det som inte FBI agenten som spelas av John Travolta räknade med var att brottslingen skulle vakna upp ur sin koma och ge hämnd genom att ta FBI agentens ansikte och dessutom ta död på alla som vet om den hemliga operationen.
Denna filmen passar dem flesta, den är väldigt spännande och har dessutom lite kärlek i den också, så man kan se den med flickvännen om man så vill.

Jag skulle verkligen rekommendera denna filmen till er där ute och om ni redan har sett den så se den igen för den är så riktigt bra.
Jag ger denna filmen betyget 5/5.

/Markus


Likes

Comments

Idag så har jag kollat på en film som heter "Savages" och tänkte att jag skulle tipsa om denna filmen idag.
Savages är en film från 2012 och är gjord av Oliver Stone, handlingen kommer ursprungligen från Don Winslow novell "Savages".

Filmen handlar om två cannabis odlare som heter Ben och Chon (Aaron Taylor-Johnson och Taylor Kitsch). Ben och Chon gör världens bästa cannabis och när man gör det så betyder det även att man får konkurrenter som vill ha en del av företaget, vilket i detta fallet är Mexikanska kartellen som styrs av Elena (Salma Hayek). När Ben och Chon inte går med på Elenas affärs uppgörelse så bestämmer sig hon för att kidnappa deras gemensamma flickvän O (Blake Lively). Allt blir till slut en stor kamp mellan pengar och liv.

”Savages” är en brutal film som har scener som inte alla vill se men jag vill ändå rekommendera denna filmen för jag personligen tyckte den var väldigt bra och vill gärna tipsa vidare den till er. Jag ger denna filmen betyget 4/5.

Citatet för denna filmen får bli:
"You're already dead. You're dead from the moment you're born. If you can accept that, you can accept anything."

/Markus


Likes

Comments

Igår så var det alla hjärtans dag och då var jag och min tjej på bio, vi kollade på filmen "The Secret Life of Walter Mitty" så då tänkte jag att det passade att jag skrev lite om denna filmen.

The Secret Life of Walter Mitty är en film från 2013 som är skriven av Steve Conrad och Ben Stiller har regisserat filmen.
Filmen handlar om Walter Mitty (Ben Stiller) som är ansvarig för tidningen LIFE:s fotoarkiv. Han är nitisk, tråkig, ensam, olyckligt förälskad och en hardcore dagdrömmare. Allt förändras för Walter när ett negativ försvinner från fotoarkivet, negativet som är Life's sista utgåva. 
Walter förlorar sitt jobb för att han ses som den ansvariga till att det har försvunnit, vilket gör att Walter förändras till en helt annan person och ger sig ut i världen och letar efter den personen som har fotot. Han hoppar från en helikopter ner i havet, slåss med en haj och bestiger Himalaya och det är bara några exempel på vad han gör.

Jag skulle rekommendera er till att se denna film även om jag personligen inte tyckte den var en jättebra film, den hade sina roliga stunder och många scener var väldigt bra gjorda. Men jag tyckte den var lite långtråkig vilket gör att man inte helt följer med i filmens handling. Mitt betyg för denna filmen är 3/5.

Citatet för denna filmen blir tidningen Life's motto "To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, draw closer, to find each other and to feel. That is the purpose of life."

Vill bara avsluta detta inlägget med att gratulera min flickvän Mathilda Samuelsson till sitt körkort som hon tog igår, om ni vill skicka en hälsning så kan ni gå in och göra det på hennes blogg. https//nattstad.se/renskonhet

/Markus  
 


Likes

Comments

Första inlägget på serie kategorin tänkte jag att jag skulle tilldela en av de bästa serierna någonsin, nämligen One Tree Hill.

One Tree Hill  en serie som startade 2003 och är skapad av Mark Schwahn, serien består av 9 säsonger kärleks intriger och psykotiska situationer, en serie för en vanlig människa det vill säga.

Varje säsong av serien har olika handlingar men det handlar om samma personer det vill säga i säsong 1 så berättas det mer om vem och hur alla medlemmar i serien är som person och de två huvudrollerna Nathan Scott (James Lafferty)och Lucas Scott (Chad Murray) som är halvbröder i serien, tävlar mot varandra, om spelpositioner i skolans basketlag, om hejarklacksledaren Peytons kärlek och fadern Dans uppskattning.

Till skillnad från andra säsongen där Nathan gifter sig med Haley, något som hans mor Deb ogillar. Keith gifter sig med Jules. Nathan får jobb hos Keith, som tar hand om Dans företag medan han tillfrisknar från en hjärtinfarkt. Nathan och Lucas oroar sig för att de kanske ha fått ärva Dans genetiska hjärtfel.

Det går från intriger till lunga stunder i hela seriens gång vilket gör att den är väldigt bra för att man vill alltid se mer av den hela tiden.
Jag skulle verkligen rekommendera denna serien till er där ute. Mitt betyg för denna serien är 5/5.

Som i mitt förra inlägg så tänkte jag att jag skulle avsluta med ett citat från varje film och serie.
"Happiness comes in many forms in the company of good friends, in the feeling you get when you make someone else’s dream come true, or in the promise of hope renewed. It’s okay to let yourself be happy because you never know how fleeting that happiness might be..."
- Lucas

/Markus


Likes

Comments

Första inlägget här på bloggen tänkte jag att jag skulle ge till en film som jag verkligen fastnade för, den har allt från kärlek till hat och våld.
Filmen heter Safe Haven och är baserad på romanen från Nicholas Sparks, den bästsäljande författaren bakom The Notebook och Dear John.

Filmen handlar om en ung kvinna med ett mystiskt förflutet som anländer till den lilla havsstaden Southport, North Carolina.
Kvinnan heter Katie (Julianne Hough) som har varit med i filmer som t.ex. Footloose.
I filmen kommer inslag från för i tiden där man ser att kvinnan har blivit utsatt för något hemskt, man märker redan i början av filmen att kvinnan vill vara för sig själv och inte blir störd. 
Sakta börjar hon känna sig hemma, och vinner mod att starta ett förhållande med Alex (Josh Duhamel), en änka och butiksägare med två små barn. Men hennes förflutet kommer ifatt henne och man börjar se vad det var som gjorde att hon blev så folkskygg och rädd.

En spännande berättelse om en ung kvinnas kamp att älska igen. Fastnade för filmen direkt och kan verkligen rekommendera den till er där ute. Mitt betyg blir 4/5. 

Tänkte att jag skulle avsluta varje inlägg med ett citat från filmen som jag har tipsat om.
“Maybe I don't want to be defined by what I do. Maybe I'd like to be defined by what I am.” - Nicholas Sparks

 /Markus


Likes

Comments