Header

Thriller

Regissör: Fede Alvarez

Åldersgräns: 15 år

Genre: Thriller

Längd: 1h 28min

Utgiven: 2016

Mitt betyg: Helt okej

Tre vänner bryter sig in hos en förmögen, blind man i tron att de ska komma undan med det perfekta rånet. De kunde inte haft mer fel...

Gillade

- De oväntade jump scares

Till och med i introt ryckte jag till av ett jump scare.


- Plot twist

Jag hade inte förväntat mig att filmen skulle ta den vändningen som den tog. Älskar när en film lyckas överraska mig på det sättet.

Gillade mindre

- Bristen på spänning

Trodde det skulle vara mycket mer spännande. Att man skulle sitta som på nålar eller knappt våga andas "för att man är rädd att han ska höra det". Så var det inte. Han verkade inte alls ha så bra hörsel som jag trodde han skulle ha. Tyvärr blev det också att allt gick på samma våglängd genom hela filmen. Tappade till och med koncentrationen några gånger under filmens gång.


- Slutet

Det fanns väldigt många brister när det kom till slutet. Men det störta var ändå att polisen inte verkade tycka det var alls konstigt att han hade ett hörn i källaren som var uppbyggt som en bur med sele och allt. Inte heller tyckte de att det var underligt att han hade sin egen spermabank. Borde inte det höja några ögonbryn?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sci- Fi
Regissör: Morten Tyldum

Åldersgräns: 11 år

Genre: Sci- Fi

Längd: 1h 56min

Utgiven: 2016

Mitt betyg: Kunde varit bättre

Två passagerare på en äventyrlig resa mot en ny planet. Under resan hamnar de i livsfara när deras stasiskapslar plötsligt väcker dem 90 år för tidigt. Eftersom det är fel på rymdskeppet måste de försöka rädda de 5 000 andra passagerarna som fortfarande sover.

Gillade

- Omgivningen

Rymdskeppet och själva rymden var väldigt bra gjorda. Det tog nästan andan ur en när de var utanför rymdskeppet.


- De roliga inslagen

Skämten som var instoppade lite här och där lyfte verkligen upp det hela.


- Den nagelbitande spänningen

Den lyckades dra in en i spänningen så mycket att jag faktiskt satt och skrek åt tv:n.

Gillade mindre

- Hände inte så mycket

Den var bara händelse full i slutet, annars gick det på samma våglängd genom hela


- Slutet

Jag kunde inte sluta tänka på slutet på flera dagar. Det var länge sedan jag blev så irriterad på ett slut. Men jag tyckte de förtjänade mer än vad de fick. Jag tyckte de förtjänade att komma till Homestead II. Och det var just slutet som fick mig att tycka illa om hela filmen. Det är ju det sista man kommer ihåg av en film, så om det inte är bra så drar det ner det hela rätt rejält.

Likes

Comments

Drama, Komedi

Regissör: Nisha Ganatra

Åldersgräns: 18 år

Genre: Komedi och Drama

Längd: 26 min

Utgiven: 2017

Mitt betyg: Gillar den här serien

Seriens handling: Det gifta paret Jack och Emma anlitar en eskortflicka för att få fart på sitt sexliv. Men när romantiska känslor uppstår tar det hela en oväntad vändning.

Avsnittets handling: Izzy försöker lappa ihop relationen med Andy, men kan inte sluta tänka på Jack och Emma. Paret själva funderar på om allt var ett misstag.

Karaktärslista:

Jack: En av huvudpersonerna, och är gift med Emma.

Emma: Huvudkaraktär nummer 2, och är gift med Jack.

Izzy: Huvudkaraktär nummer 3, och är då den som börjar dejta Jack och Emma.

Andy: Izzys av och på pojkvän eller snarare "friend with benefits".

Lori: Hon är Jack och Emmas granne.

Nina: Izzys rumskompis och bästa vän.

Dave: Jacks vän och granne.

Carmen: Emmas vän och granne.

Ava: Loris dotter.

Det överdrivna som jag pratade om i det första avsnittet kom in igen. Suck. Men kan nog stå ut med det om det bara kommer in några korta stoder då och då.

"Det började inte bra om jag ska vara ärlig. Jag satt och skrattade för att det var så konstig och rent ut sagt pinsamt. Karaktärernas beteende och sätt att vara och tala skrämde iväg mig mer än vad de lockade in mig. Ingen bra början på en serie enligt mig. Dessutom får jag en känsla av att det här är en av de komediserier som försöker för mycket, som försöker vara så roliga som möjligt, men som istället bara gör det krystat och pinsamt."

- Utdrag från första avsnittet

Jack började i det här avsnittet vilja vara mer än en klient till Izzy men blev golvad när han fick reda på Andy. Tack och lov för det. Andy och Izzy har tillräckligt problem som det är. Emma fick efter ett tag också reda på Andy och tyckte inte heller om det. Hon och Jack var rädda för att han skulle ta Izzy ifrån dem. Dessutom började Andy fatta misstankar om Izzys beteende, vilket gjorde mig orolig över att han snart kommer att få reda på vad hon egentligen håller på med. Detta gjorde så att jag tyckte ännu mer synd om Andy. Hans inblandning i allt kommer inte sluta bra, jag svär på det. Fast kanske är det för det bästa att han får reda på det. Då kanske han äntligen släpper Izzy och går vidare.

Ava och Lori gör mig sjukt nervös med sitt snokande hela tiden. Kan de snälla sluta med det? Eller i alla fall minska det lite?

Och en sista tanke: "Kan någon snälla få Izzy att sluta dricka så mycket?" Blir så trött på det.

Likes

Comments

Romantik

Regissör: Terry Ingram

Åldersgräns: Barntillåten

Genre: Romantik

Längd: 1h 24min

Utgiven: 2015

Mitt betyg: Sevärd

Med hjälp av en man som förlorat sin fru och hans dotter som förlorat sin mamma, kan en 30-åring kvinna äntligen växa upp och ta för sig av den riktiga världen.

Gillade

- All kärlek

Kärleken mellan pappan och dottern

Beccas kärlek till sin mamma


- Vänskapen

Mellan Becca och den engelska professorn

Mellan Becca och flickan

Gillade mindre

- Det överdrivna skådespelet


- Att allt gick väldigt fort

Flickan litade genast på Becca

Pappan blev genast småkär i Becca


- Det fanns knappt några motgångar


- Cheesy slut

"Och alla levde lyckliga i alla sina dagar"

Likes

Comments

Hej där, kände att jag behövde skriva vad jag har gått och funderat på nu ett tag. Grejen är att jag inte är nöjd med de få inlägg som jag lyckas lägga ut här lite då och då. Som det är nu så kommer kanske inte ens en fjärdedel av alla serier och filmer som jag ser ut här. Vilket känns väldigt tråkigt. Jag vill dela med mig om mina åsikter på allt jag ser. Problemet är bara att det skulle ta alldeles för mycket tid om jag skulle göra det. Att skriva ner en hel recension på alla filmer och serier jag ser skulle ta tid jag inte har. Så det jag har funderat på en tid nu är om jag ändå skulle kunna lägga ut något kort om allt jag ser. Inte en hel lång recension, utan ett kort inlägg där jag listar de bra och dåliga sakerna jag kommer på om filmen eller avsnittet (serien). På så sätt kommer jag ha tid att uttrycka mig om allt jag ser, och det blir lite mer uppdateringar här. Jag kommer fortfarande lägga ut längre recensioner, det kommer bara komma in flera små mellan dessa utsprida inlägg. Det här kommer att börja så fort jag tittar på något nästa gång.

Hoppas ni tycker det låter som en bra ide, och så får jag se till att jag håller mitt löfte!

Likes

Comments

Romantik

Originaltitel: Ore monogatari

Regissör: Morio Asaka

Åldersgräns: 13 år

Genre: Romantik

Längd: 22min

Utgiven: 2015

Mitt betyg: Så, så bra

With his muscular build and tall stature, Takeo Gouda is not exactly your average high school freshman. However, behind his intimidating appearance hides a heart of gold, and he is considered a hero by the boys for his courage and chivalry. Unfortunately, these traits do not help much with his love life. As if his looks are not enough to scare the opposite sex away, Takeo's cool and handsome best friend and constant companion Makoto Sunakawa easily steals the hearts of the female students—including every girl Takeo has ever liked.

When Takeo gallantly saves cute and angelic Rinko Yamato from being molested, he falls in love with her instantly, but suspects that she might be interested in Sunakawa. With his own love for Yamato continuing to bloom, Takeo unselfishly decides to act as her cupid, even as he yearns for his own love story.
Tankar som har ploppat upp under avsnittet

Kunde inte komma över hans väldigt stora läppar. Och varför var de tvinga att glänsa? Det gjorde så att man inte kunde sluta titta på dem. Men om man bortsåg från det verkar han vara så sjukt gullig. Han är tex. fortfarande vän med Suna trotts att han typ (men egentligen inte med mening) har tagit alla han någonsin har varit kär i. Ingen har gillat honom tillbaka vilket är så sjukt synd för han skulle vara en så gullig och snäll pojkvän. Han stället till och med upp och bestämmer sig för att hjälpa tjejen han älskar (Yamato) att få den HON älskar, eller egentligen den han TROR hon älskar.

Tyckte inte så mycket om hans kompis. Han är för neutral och så avvisande mot tjejer som tycker om honom. Samtidigt som jag förstår honom eftersom det måste bli jobbigt att alla vill ha honom efter ett tag. Dessutom tycker jag synd om honom för att det verkar som att han aldrig har hittat någon han själv har gillat
Yamato är så söt. Älskar henne!

Likes

Comments

Musik, Dans

Regissör: Michael Damian

Åldersgräns: Barntillåten

Genre: Musik och Dans

Längd: 1h 36min

Utgiven: 2016

Mitt betyg: Första halvan var bra, andra inte så

När Johnnie, en hip hop violinist uppträder i New Yorks tunnelbanan möter han Ruby, en klassisk dansare med ett stipendium på Manhattans Conservatory of the Arts, och redan efter det första mötet slår det gnistor om dem. Med hjälp av en dansgrupp försöker de sedan vinna en tävling som kan förändra deras liv.

Började se den här filmen tack vare omslaget. Musik och dans kombinerat. Kan inte bli bättre. Det var min tanke när jag såg omslaget. Den här filmen har också den störta chansen att göra ett gott intryck eftersom jag inte hade hunnit komma fram med några särskilt höga förväntningar innan jag började se den. Den var en spontan film. Samtidigt kanske den ändå har ganska mycket krav på sig då jag brukar gilla filmer med musik och dans i sig, så om den här inte kan hålla jämna steg med de filmer jag har sett innan och tyckt om, kan den bli sågad rätt rejält.

Blev lite förvirrad i början då jag inte kunde lista ut vem den manliga huvudkaraktären var. Man fick se två olika scener, en där en kille satt och spelade fiol och en annan där en kille dansade och jag kunde inte bestämma mig om det var samma kille eller två olika. Tack och lov försvann förvirringen snabbt då han som spelade fiolen (som jag nu vet är huvudkaraktären) blir presenterad till den andra killen som dansade. Två olika personerna alltså.

Väldigt bra början efter att förvirringen släppte. Inte så mycket introduktion som det kan vara i vissa filmer utan musik och speciellt dansuppträdanden börjar direkt och lika så själva handlingen, vilket var (enligt mig) ett stort plus. Sedan var det mötet mellan Ruby och Johnnie. Jag förstod nästan med en gång att det skulle bli ett litet "good girl meets bad boy" möte mellan dem, vilket det blev på sätt och vis. Jag brukar för det mesta gilla den typen av romans även om den ibland kan bli lite uttjatad, och jag gillade hur de möttes. Problemet var att det gick så snabbt. Ena sekunden träffades de och i nästa var de ihop. Jag hade velat ha en romans som utvecklades mer mellan med. Men, men.

Sedan var det uppträdandena. De i början var bra men inte riktigt så bra som jag hade velat att de skulle vara. Så lite besviken blev jag. Tyvärr blev det sedan värre lite längre in i filmen. Två stycken blev arga på varandra och för att lösa det gick de och hade en "fiol battle" (kan inte komma på ett svenskt uttryck för det). Jag menar, va? Det blev bara så otroligt uppgjort och fel. Ännu en miss där. Efter det bad jag att det inte skulle bli några flera missar, och tack och lov blev det inte det. Men det uppträdandet hade dragit ner min syn på filmen redan, så efter det kunde jag inte riktigt ta karaktärerna på allvar.

Det var en helt okej film, med okej uppträdanden och karaktärer. Men som tyvärr hade sina brister, som i mina ögon, var lite för stora för att bortse ifrån. Därför skulle jag säga att den är värd att se om man vill ha något enkelt och snabbkollat, men inte om man vill ha något med djup handling och genomtänkta och bra gjorda framträdanden.

Likes

Comments

Drama, Komedi

Regissör: Nisha Ganatra

Åldersgräns: 18 år

Genre: Komedi och Drama

Längd: 32 min

Utgiven: 2017

Mitt betyg: Gillar den här serien

Seriens handling: Det gifta paret Jack och Emma anlitar en eskortflicka för att få fart på sitt sexliv. Men när romantiska känslor uppstår tar det hela en oväntad vändning.

Avsnittets handling: Dave har nyheter från Carmen som krossar Jacks rosaskimrande drömmar och Nina ger Izzy lite perspektiv på situationen. Loris nyfikna dotter frågar ut Jack i skolan.

Karaktärslista:

Jack: En av huvudpersonerna, och är gift med Emma.

Emma: Huvudkaraktär nummer 2, och är gift med Jack.

Izzy: Huvudkaraktär nummer 3, och är då den som börjar dejta Jack och Emma.

Andy: Izzys av och på pojkvän eller snarare "friend with benefits".

Lori: Hon är Jack och Emmas granne.

Nina: Izzys rumskompis och bästa vän.

Dave: Jacks vän och granne.

Carmen: Emmas vän och granne.

Ava: Loris dotter.

Lite oro och tveksamhet uppenbaras i det här avsnittet. Emma oroar sig över att det är Izzy som håller igång hennes och Jacks förhållande. Jack oroar sig över att Emma kanske är kär i Izzy, och sedan kommer min oro för Izzy. Hon är nog det som jag tycker bäst om vilket gör att jag tycker mest synd om henne när det händer något, och jag oroar mig mest för henne. Det jag oroar mig mest över är att hon inte har någon att prata med. Emma och Jack har varandra att dela sina tankar och bekymmer med medan Izzy inte har någon. Hon kan inte ens prata med Nina om sina känslor för Emma och Jack. Det gör att hon är ensam på ett sett som Emma och Jack inte är, och det oroar mig.

Sedan har vi några sprida tankar om händelser i avsnittet. Första älskade jag hur Jack gick runt och pratade med sig själv. Han gick och muttrade för/till sig själv när han hade gjort något han ångrade och som var pinsamt. Anledningen till varför jag gillade det så mycket var för att jag gör precis samma sak. Jag kan inte hjälpa det. Så fort jag gör något som jag ångrar så skäller jag ut mig själv högt, ibland utan att ens tänka på det, vilket kan leda till att folk runt omkring mig råkar höra det. Detta leder i sin tur till en ny utskällning. Haha aa ni förstår. Därför blev jag glatt överraskade när det visade sig att Jack också hade den tendensen.

Nästa tanke var om Andy. Jag tyckte fortfarande så synd om honom. Han fortsatte hela tiden att vänta på Izzy, försökte få henne att inse att han fanns där för henne och att han tänkte fortsätta vara det. Han bara väntade på att hon skulle inse att han var den rätta. Därför tyckte jag synd om honom eftersom jag visste att det inte skulle bli så. Men jag slappnade av lite efter förra avsnittet eftersom det verkade som att Izzy hade låtit honom gå. Det blev i det här avsnittet tyvärr stucket. Hon han bara inte släppa taget om honom. Suck. Det skulle vara bättre för dem både om de bara släppte taget.

Sista har vi min oro över att en av granarna skulle börja snoka. Min oro över detta uppenbarades redan i det andra avsnittet och nu har de bevisat sig vara sanna, men inte riktig som jag hade trott att de skulle. Jag trodde att det skulle vara Lori som började snoka runt och försöka lista ut vad som var på gång, men istället var det hennes dotter Ava som började. En väldigt självsäker och mycket irriterande tjej.

Som avslut kan jag förmedla att dessa fyra första avsnitt blev sedda under en och samma kväll vilket nog kan förklara hur mycket jag har fastnat för den här serien.

Likes

Comments

Drama

Regissör: Ry Russo-Young

Åldersgräns: 13 år

Genre: Drama

Längd: 1h 38min

Utgiven: 2017

Mitt betyg: Väldigt bra


Den andra februari är bara en vanlig dag i Sams liv tills den visar sig vara hennes sista. Chockerande nog måste hon återuppleva sin sista dag om och om igen, samtidigt som hon listar ut orsaken bakom sin död och upptäcker det verkligen värdet i vad hon håller på att förlora.

Jag kanske borde börja med att varna att jag har läst boken (och älskade den) och eftersom filmen oftast inte lyckas komma upp i samma nivå kan det vara en av anledningarna till varför jag kanske inte kommer tycka om den här filmen. Kan också lägga till att den förmodligen kommer att jämföras väldigt mycket med boken. Trots det kan jag aldrig låta bli att se en film som är grundad på en boken. För hoppet finns alltid där, för kanske, bara kanske är just den här filmen en av de som faktiskt lyckas. Så vi får se vad jag kommer tycka om Before I fall.

Till att börja med så tyckte jag om att handlingen var värdigt lik boken med några undantag. Ett av dessa undantag var att man hade gjort Sam mycket snällare i filmen början. Snällare än vad hon egentligen är vilket förstörde lite då man inte lika väl kunde se hur hon växte genom handlingen. Sam verkade också vaka upp flera dagar än de sju som ska vara, men måste bara notera att jag tyckte om att omslaget till filmen är uppdelad i just sju. Men det gör mig ännu lite fundersam över varför man efter fyra dagar snabbspolar så att det ser ut som om hon återupplever dagen väldigt, väldigt många gånger.

Jag var rädd för att för många viktiga händelser och detaljer hade tagit bort då det är väldigt vanligt i filmer. Och vissa saker hade tagit bort, man fick till exempel inte veta så mycket om Juliet Sykes (flickan som blir mobbad) eller sådant som hänt när Sam var liten. Man fick helt enkelt inte så mycket bakgrunds fakta eller de där viktiga så detaljerna. Men jag var i alla fall glad över att de hade tagit med dagen då Sam gav upp och helt tappade hoppet. För utan den hade man inte förstått hennes frustration och hjälplöshet lika bra.

Något jag älskade var att man hade lyckats göra Kent (Sams "hemliga" beundrare) lika gullig, söt, snäll och omtänksam. Jag älskar hur modig han är som fortsätter att försöka få tillbaka den gamla Sam som han lärde känna hur många gånger han än blir avvisad. Jag älskar hur han alltid ställer upp för henne samtidigt som han förtjänar så mycket mer än vad han får!

"I want to be your hero"

Till sist måste jag varna att det är gråtvarning hennes sista dag. Eller ja det var det i alla fall för mig men kanske var det för att jag har läst boken och därför vet vad som kommer att hända, vilket gör allt så mycket mer sorglig. Men jag tror ändå att ni som aldrig har läst boken kommer att känna sorgen också. Det går inte att komma undan. Speciellt inte när hon ska säga hejdå till sin familj.

Before I fall var en väldigt bra film som slog mina förväntningar. Den var till och med nästan lika bra som boken vilket säger en hel del. Allt som allt är det en väldigt gullig, sorglig och hemsk berättelse som förtjänas att ses.

Likes

Comments

Drama, Komedi

Regissör: Nisha Ganatra

Åldersgräns: 18 år

Genre: Komedi och Drama

Längd: 32 min

Utgiven: 2017

Mitt betyg: Gillar den här serien

Seriens handling: Det gifta paret Jack och Emma anlitar en eskortflicka för att få fart på sitt sexliv. Men när romantiska känslor uppstår tar det hela en oväntad vändning.

Avsnittets handling: Jack och Emma kommer överrens om vilka regler som ska gälla, men svartsjukan ger sig snabbt tillkänna när Emma kommer hem efter sin första dejt med Izzy.

Karaktärslista:

Jack: En av huvudpersonerna, och är gift med Emma.

Emma: Huvudkaraktär nummer 2, och är gift med Jack.

Izzy: Huvudkaraktär nummer 3, och är då den som börjar dejta Jack och Emma.

Andy: Izzys av och på pojkvän eller snarare "friend with benefits".

Lori: Hon är Jack och Emmas granne.

Emma, Jack och Izzy

Jag skulle säga att det är nu som det börjar på riktigt. Nu ska det dejtas och bli jobbigt (gissning). Får se hur de tar sig igenom alla problem som de antagligen kommer stötta på. Svartsjuka skulle jag gissa blir en av dem, och sedan kommer det till hur de ska lyckas få allt att gå ihop. Både med varandra och resten av världen.

Jack, Emma och Izzy

Jag hade rätt. Efter bara ett litet tag kom det första problemet upp. Emma och Jack hade helt andra planer för deras relation med Izzy än vad Izzy själv hade. De ville ha en strikt affärsmässig relation medan Izzy tänkte sig något mer likande dejtande. Ingen rolig krock där inte. Det gjorde också så att jag började oroa mig över att Izzy kommer vara den som blir mest sårad av allt detta och/eller om det har någon gång slutar.

Izzy

Den första dejten med Izzy blir avklarad i det här avsnittet och den gjorde mig bara mer orolig över hur allt kommer sluta eller bli tillslut. Jag inte säker på att jag ens vill veta hur det kommer bli tillslut. Vem som väljer vem. Men jag måste erkänna att jag för tillfället hejar på Izzy och Emma. De har något speciellt band mellan sig som jag inte tycker varken Emma och Jack eller Jack och Izzy har med varandra.

Izzy och Emma
Ännu ett bra avsnitt. Fortsätt så!

Likes

Comments