Olen päässyt viime viikkojen aikana nuorin ponin selkään eli olen päässyt menemään Fizzillä ! On ollut kivaa päästä jonkun ponin selkään pitkästä aikaa kun olen siirtynyt hevostunneille tän vuoden alussa. Fizz on tosiaan nuori ponitamma joka on 5 - 6 vuotias ja saapui Leppävaaraan noin vuosi sitten.

Ensimmäisellä tunnilla kun menin sillä se oli aika pohkeen takana koko tunnin aikana mutta helppo saada pyöreeksi ravissa ja käynnissä. Muistaakseni mentiin paljon ympyrä työskentelyä tunnilla. kun alettiin laukkaamaan valmentaja sanoi etten saa yhtään miettiä mitään peräänantoa että tärkeintä on että se menee eteenpäin. Laukat menikin aika penkin alle kun tilaa ei ollut mutta pari ihan OK pätkää taisi kuitenkin tulla. En muista sen enempää tunnista kun siitä on jo 2 viikkoa mutta hyvä fiilis jäi.

Eilen pääsin taas Fizzin selkään ja päätin ottaa kannukset mukaan tunnille ja poni liikkui kyllä paljon paremmin ! Alussa tehtiin päätyympyröillä käyntityöskentelyä ja silloin Fizz oli sisäpohkeelle aika kuuro mutta parani loppua kohden. Ratsastin alussa taas liikaa kädellä ja en saa tukea sitä liikaa kun se on vielä aika nuori ja oppii vielä mutta se parani myös ja ravissa poni oli jo paljon parempi.

Ravissa mentiin ensiksi ihan uraa pitkin ja silloin se oli hyvin pohkeen edessä ja pääsin vaikuttamaan siihen paremmin ja se alkoi kantamaan ittensä ilman että auttoin sitä liikaa. Tultiin sitten takas päätyympyröille ja sama homma myös ravissa molempiin suuntiin. Nytt poni oli tosi hyvä ja kulki pyöreenä.

Sitten otettiin laukka mukaan ja vasemalle nousi ilman ongelmia heti ja tehtiin laukkalisäyksiä ja lyhennettiin myös laukkaa.

Laukan lyhentäminen oli vaikeampaa mutta lisäykset meni paremmin. Poni alkoi tässä vaiheessa vähän väsymään. Sitten otettiin vähän välikäyntejä. Otettiin sitten vielä vähän laukkaa ja tehtiin sama tehtävä toiseen suuntaan. Tämä oli oikea kierros joka on Fizzin vaikeampi laukka ja oli taas vähän vaikea nostaa mutta nousi kuitenkin.

Laukkojen jälkeen mentiin vielä loppuraveja ja lopuksi loppukäynnit. Hyvä fiilis jäi tunnista ja Fizz tsemppas hyvin <3

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments