Eilen minulla oli taas kaksi tuntia, ensimmäinen korvaustunti ja toinen ihan normi. Tässä postauksessa käsittelen korvaustuntia.

Listoissa luki tosiaan pitkästä aikaa Triinu ja olin innoissani. Viimeksi kun menin Triinulla oli joskus viime vuonna syyskuussa joten siitä oli vähän aikaa. Laitoin Triinun kuntoon tallikaverin kanssa ja lähdimme sitten maneesiin ja nousin kyytiin.

Triinu tällä viikolla kuvauksissa <3

Heti kun otin ohjat käteen niin Triinu kulki pyöreenä ja olin tosi iloinen ja ehdin jo miettiä kaikenlaista kivaa mitä olisin saanut aikaiseksi tällä tunnilla.

Alettiin tekemään ympyröitä käynnissä ja pikku hiljaa aloin ratsastamaan liikaa kädellä ja ponista tuli kova suusta sekä peräännto hävisi. Sama juttu toiseen suntaan. Sitten otettiin pikku hiljaa ravia mukaan ja poni oli jälleen tosi hieno. Ehdin kuitenkin sen ajan aikana miettiä että kohta pilaan taas koko homman ja ponista tulee kova suusta ja niin siinä sitten kävikin.

Alettiin pikku hiljaa lisämään koottua ravia pitkille sivuille ja ponista tuli yllättäen tosi reipasokas ja innokas ja tehtävä ei sujunut lainkaan.

Pinokkio viime viikolla kun kuvasin taas tallilla.

Otimme sitten välikäynnit ja ihmettelin tosi kauan että pitäiskö kysyä opettajalta että mitä teen väärin? En kuitenkaan kysynyt sillee vaan totesin opettajalle että Triinu on tosi kova suusta. Hän kehotti minua liikuttamaan sisäohjasta pehmesti samalla kun pidin ulkoohjasta kiinni.

En kuitenkaan onnistunut tässä kun laukkasimme vain vasta tunnin lopussa poni alkoi kulkea pyöreenä käynnissä kun teimme väistöjä.

Ja koska olen ihminen joka miettii tosi paljon niin toki paljon kysymyksiä tuli taas mieleen tunnin jälkeen. Miksen saa hevosia peräännantoon? Miten hevosta saa oikeasti sinne? Kaikenlaisia tämmösiä kysymyksiä tuli mieleen ja mietin oikeasti jos haastaisin itseäni maaliskuussa olla ajattelematta missä hevosen pää on kun ratsastan. Ehkä se avaisi minulle uusia näkökulmia ja oppisin jotain uutta.

Nämä minun selitykset saavat riittää nytt tällä kerralla ja nähdään ensi postauksessa !

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Eilen minulla oli taas tuttuun tapaan kaksi tuntia, yksi aamulla ja toinen päivällä. Ensimmäinen tunti menin Silverillä mutta en kerro siitä sen enemmpää vaan keskityn toiseen tuntiin kun menin Dooralla. Kiitos Mylle taas kun jaksoit kuvata vaikka oli tosi kylmää !

Dooralla oon mennyt viimeksi joskus joulukuussa joten siitä on vähän aikaa. En sanoisi lähteväni tunnille innokkaana mutta ei se minua haitannutkaan kun sain nuoren ponin. Hoitaessa poni on tosi kiltti mutta vähän ujo. Aina kun olen ottamassa takakaviot niin se nostaa ne tosi nopeesti mutta ei se ikinä potkaisi. Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun menin Dooralla nivelkuolaimella.


Puolet tunnista menimme koulua ja toinen puoli sitten yhtä puomiharjoitusta. Yllätyin tosi paljon kun huomasin kuinka paljon tämä poni on kehittynyt kahdessa kuukaudessa ! Viimeksi kun menin sillä niin vain voltille kääntäminen ravissa oli haaste kun ponin tasapaino oli hakusessa. Laukassa se teki ennen aina silloin tällöin spurtteja jos antoi vähän napakammin pohkeita. Eilen sain käänettyä volteille ja laukka pyörimään paljon paremmin. Toki pitää edelleen tukea paljon enemmän nuorta ponia kun esim Willemiä saan käänettyä helopmmin ja kääntäminen on edelleen vähän hastaavaa Dooralla mutta kehitystä on tapahtunut.

Puomiharjoitus koostui viidestä ravipuomista ja välit olivat aika pitkiä niin minun piti tulla aika reippaassa ravissa jotta pieni poni pääsisi niistä paremmin yli. Tehtävä sujui ihan hyvin mutta välillä poni oli vähän etupainoinen (kuvista huomaa) ja ponin tasapaino teki siitä haastavammaksi. Doora kuunteli kuitenkin tosi hyvin <3

Tämän tunnin aikana minulle tuli aika kylmä ja minusta tuntuu että olisin voinut ratsastaa paremmin mutta helppoa sanoa sitä tunnin jälkeen. Yhessä vaiheessa minun sormet oli niin jäässä etten pystynyt edes lyhentämään ohjaa. Välillä näin kun suomessa ollaan ;) toivottavasti saitte tästä postauksesta jotain selvää ja ensikertaan !

Likes

Comments

Mun mielestä Tammikuu menee aina tosi nopeasti vaikka se pitkä onkin. Tammikuu on mun osalta mennyt hyvin ja kamerakin on saanut tulla tallille mukaan pari kertaa, viimeistään eilen.

2.1-18

Menin Willemillä koulutunnin ja tämä oli vuoden ensimmäinen ratsastus ja samalla ratsastin ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon. Tunnilla teimme avoja ja vastalaukkoja joka meni ihan hyvin :).

3.1-18

Olin tallilla auttamassa ja laitoin mm Minnien tunnille ja autoin Miltonin kanssa.

5.1-18

Tuurasin Truudia ja talutin AKlla Miltonia.

6.1-18

Menin esteitä Rexillä ja minua jännitti tosi paljon joten tunti meni tosi huonosti. Rex oli kuitenkin tosi kiva ratsastaa.

9.1-18

Menin ensimmäistä kertaa Beethowenilla ! Se on todella erilainen ratsastaa mutta hyvä fiilis jäi :). Kuvasin myös tallilla.

10.1-18

Talutin AKlla Minnie.

12.1-18

Talutin AKlla Silveriä ja laitoin Truudia tunnille.

13.1-18

Mulla oli aamulla ensiksi estetunti Silverillä ja meni tosi hyvin !

Iltapäivällä hyppäsin myös Fizzillä ja Fizz oli yllättävän reipas ja tosi kiva. Tunti meni hyvin.

16.1-18

Menin taas Beethowenilla ja ulkona oli tosi kova tuuli joten hepat säikähti monta kertaa ja monta pukkia mahtui myös mukaan. Menimme kuitenkin kaikki askellajit läpi ja talutin loppukäynnit maasta.

20.1-18

Menin Willemillä ilman satulaa ! Menimme vähän koulua ja hyppäsimme pientä kavalettia myös.

24.1-18

Menin koulutunnin taas Beethowenilla ja sain myös tietää meneväni kisat Willemillä <3

26.1-18

Talutin Gritiä Aklla


27.1-18

Viimeinen tunti ennen kisoja ja menin Willemillä. Tunti ei mennyt kovin hyvin ja ite ratsastin huonosti ja lähdimme kisoihin hakemaan vain kokemusta.

28.1-18

Koulukisat Willemillä ja menimme He C. Voitimme ja olin todella yllättynyt ja iloinen.

30.1-18

Menin taas koulutunnin Beethowenilla ja menimme mm ilman jalustimia. Tunti meni ihan hyvin.

Likes

Comments

Eilen oli tosiaan vuoden ensimmäiset kisat ja menin vanha tuttu He C Willemillä. Viimeiset treenit ennen kisoja ei mennyt kovin hyvin ja tulimme openi kanssa siihen tulokseen että kisoissa en saa miettiä missä Willemin pää on koska Willem on aika vino ja kun minä yritän ratsastaa sitä pyöreeksi se alkaa helposti kiemurtelemaan kun on niin kokematon kuski kyydissä niin parempi olisi jos se on mun pohkeen edessä ja suora kisoissa.

Tulin tallille noin 11.45 ja aloimme melkein heti kisahoitajani kanssa nupittamaan Willemin harjaa. Willemin harja on tällä hetkellä aika pitkä ja epätasanen + että se on tosi paksu niin siinä meni vähän aikaa. Kun olimme nupittaneet niin Willem sai olla rauhassa vähän aikaa samalla kun kävin vaihtamassa vaatteet.

Kuva: (c) Mia Posti

Kävimme Myn kanssa sitten laittamassa Willemiä kuntoon ja ulkona satoi lunta niin laitoimme viltin vielä ennen kun menimme ulos kävelyttämään.

Pääsimme sitten myöhemmin maneesiin ja minä olin tosiaan lähdössä ekana niin mun olisi pitänyt nousta selkään melkein heti mutta silloin tuli openi hevosensa kanssa ja pyysi minua taluttamaan sitä samalla kun hän kävi hakemassa yhtä henkilöä. Kävelytin sitten sitä hevosta ehkä 5min ennen kun kisajärjestäjä sanoi että minun on pakko nousta selkään ja alkaa verryttelemään niin annoin sitten openi hevosta hänelle ja nousin Willemin kyytiin ja silloin minulla oli 15min aikaa verrytellä.

Kuva: (c) Mia Posti

Samalla kun aloin verryttelemään niin palkintojenjako oli menossa pari metriä verryttlystä ja Willem säikähti monta kertaa kun ihmiset taputtivat joten kävelin enimmäkseen kunnes se loppui ja aloin vasta oikeasti verkkaamaan kun aikaa oli jäljellä enää 10min..

Tein paljon pysähdyksiä, siirtymisiä & ympyröitä ja keskityin vain siihen että Willem liikkuu eteen.

Sitten siiryin radalle ja näytin kaikki kulmat Willemille (etenkin siinä missä palkintojenjako oli ollut) kun viime kerrallakin Willemin mielestä se kulma oli vähän pelottava. Sain sitten lähtöluvan ja aloin ratsastamaan rataa. Rata tuntui selästä rehellisesti sanottuna aika hirveeltä kun Willem ei ollut ihan pohkeen edessä ja mietin koko ajan mitä mieltä tuomari on meistä.

Kuva: (c) My Palomäki

Yhtäkkiä tuomari vihelsi minulle että olin ratsastanut väärän tien ja sen jälkeen en pystynyt keskittyä ihan 100% kun ihmettelin vain että nytt olen varmasti kattonut väärän radan ja kohta se viheltää taas ja meitä hylätään. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan ratsastin radan loppuun ja kun olin tehnyt loppu tervedyksen niin tuomari sanoi yhtäkkiä etten ollutkaan ratsastanut väärää tietä vaan hän oli kattonut väärin paperista tai jotain...

Ihmetelen palasin takas verryttelyyn jossa tulin alas ja otimme sitten Myn kanssa Willemiä pois ja menimme takas maneesiin kattomaan kun kaverit ratsastivat.

Kävin sitten hakemassa arvostelupaperini ja odotin oikeasti jotain 55% mutta siellä luki kuitenkin 67% ! Yllätyin tosi paljon mutta uskoin että joku varmasti ohittaa meidät mutta näin ei käynyt.

Kuva: (c) My Palomäki = maailman paras kisahoitaja

Eli voitimme Willemin kanssa koko luokka ja sitä en todellakaan odottanut !

Yleisvaikutelmassa luki näin: Todella täsmälliset tiet ja eleetön ratsastus. Ravi saisi edetä hieman energisemmin. Arvostelu paperissa oli jopa yksi 8.

Tähän oli hyvä aloittaa uusi kisakausi 2018 ja ensi kisat on joskus Maaliskussa.

Likes

Comments

Eilen minulla oli taas tunti mutta menimme ilman satulaa ja tehtiin kaikenlaista + minulla oli kuvaaja joten ajattelin tehdä siitä postaus.

Ensiksi minulle oli laitettu Bono tunnile jolla olisin hyvin voinut mennä mutta yhelle tallikaverille oli laitettu Willem niin vaihdettiin sitten heppoja. Valmistin kuitenkin Bonon tunnille toisen kaverin kanssa ja menimme maneesiin sillä Willem oli jo tunnilla. Otimme satulan pois ja nousin selkään. Kävelimme kunnes ope saapui ja alettiin nopeasti ravaamaan ja laukkaamaan uralla/ympyröillä.

Willem oli aika jäykkä ja uskon että se johtuu siitä että se sai noin 2 viikkoa sitten kaviopaisetta (tosi lievä sellanen) oikeassa takajalassa ja oli sen takia saikulla viikon. Willem oli myös aika pohkeen takana mutta laukassa se oli aika hyvä.

Sitten kävelimme vähän aikaa ja samalla ope haki kavaletin ja laittoi sen yhdelle pitkälle sivulle. Silloin ajattelin etten tule sitä menemään ainakaan laukassa ja vielä lisäksi ilman satulaa. En kuitenkaan miettinytt sitä sen enemmpää mikä mulla on tapana tehdä ja silloin alkaa jännittää joten olen siitä iloinen etten miettinyt liikaa.

Alettiin sitten tulemaan kavalettia laukassa yhdellä kädellä mikä sujui ilman ongelmia. Ensiksi käsi sivuun, sitten kypärän päälle, poseeraus päätä vasten ja lopuksi piti vinkata ja hymyillä opelle ! Tosi hauska tehtävä !

Sitten teimme vähän erikoisia venytyksiä mm jalalla piti koskettaa hevosen korvaa (onnistuin melkein) ja kädellä otta kiinni hevosen hännästä.

Willem ei onneksi välittänyt yhtään kun ratsastaja teki kummallisia liikkeitä selässä.

Sitten sai mennä naistensatulaa ja toki menin. Opettaja tuli sitten leikkisesti repimään vähän jalastani ja pysyin kyydissä mutta pari metriä sen jälkeen olin liikaa oikealla niin "tipuin" sitten ja Willem pysähtyi kiltisti heti. En osaa sanoa voiko tota sanoa tippumiseksi ja tipuin viimeksi joskus 2016 syksyllä joten siitä on jo vähän aikaa.

Talutin sitten loppukäynnit maasta ja oli tosi hauska tunti ja kivaa mennä vaihtelun vuoksi vähän rennommin.

Vielä pitäisi kestää tätä ihanaa maneesilaatua pari kuukautta enkä malta odottaa että ulkokausi alkaa niin saan sitten parempia kuvia.

Likes

Comments

Nytt tulee pitkästä aikaa postaus tunnista kun mulla oli vihdoin kuvaaja ! Ensi viikolla saan varmaan taas ja toivotaan että muistan laittaa kaikki asetukset oikein sitten kun tällä kertaa kävi näin että olin ollut kuvaamassa toista asiaa vastavalossa jos muistan oikein ja jättänyt asetukset vaan siihen ja sitten kun äitini tuli kuvaamaan niin kuvista tuli niin kirkkaita että hyvä jos edes huomaa että kuvassa on ihminen ja poni... Mutta onneksi tallikaverini tuli kuvaamaan tuntiani omalla kamerallaan <3

Eli kiitos kaikista kuvista hänelle :)

Tosiaan menin pitkästä aikaa Fizzillä lauantaina ! Tämä oli estekauden vika tunti ja mulla on ollut jokaisella tunnilla eri hevonen :D Ensiksi minulla oli Doora, sitten Willem, Vicktor, Rex ja nytt Fizz. Fizzillä olin vain mennyt koulua ennen ja muistan kuinka hankala laukka oli nostaa niin otin kannukset mukaan tunnille, tosin en olisi varmaan niitä edes tarvinnut kun poni oli jo alusta yllättävän menossa ! Luulin ensiksi että se hyytyy sitten pikku hiljaa muttei ollenkaan ja nosti jopa laukan käynnistä ilman ongelmia !

Tulimme yhtä kavalettia ensiksi ja paikat tuli aina hyvin. Sitten alettiin tulemaan yhtä pystyä lävistäjällä joka onnistui myös ongelmitta.

Tulimme sitten kolmen esteen tehtävä, ensiksi kavaletti pitkällä sivulla, pysty lävistäjällä ja okseri vielä toisesta suunnasta lävistäjällä. Kaksi kertaa poni lähti aika kaukaa hyppyyn mutta esteet oli senverran pieniä että ongelmia ei ollut.

En olisi uskonut että Fizz 6v vaihtaisi laukan esteillä niin helposti mutta vaihtoi jokaisella kerralla ja kerran jopa laukanvaihdon kautta, ei ollut puhdas vaihto mutta kuitenkin :D

Pakko sanoa että tämä poni on kehittynyt ihan tosi paljon kahden kuukauden aikana kun en ole mennyt sillä.

Loppu tunnista otimme vielä vähän ravia ja Fizz oli oikein hieno !

Valitettavasti kuvasta tuli tosi epätarkka maneesin takia mutta ehkä parempi kuin ei mitään?

Hyvä fiilis jäi tunnista ja olen tosi ylpee ja yllättynyt siitä että pystyin olla jännittämätta kun hypättiin ! Tosin aamulla minulla oli estevalkka ja puhuin sitten opettajani kanssa siitä että minua jännittää ja sevitimme asian ja sen jälkeen ei ollut ongelmia.

Ensi kertaan :)

Likes

Comments

Kuten oon kertonut ennen toisessa postauksessa niin hyppääminen on minulle vähän vaikeampi juttu. No viime lauantaina minulle oli laitettu uusi tuttavuus eli Rex estetunnille josta olen kuullut vain hyvää ! Kun katoin estetunnin tehtävää näytti aika helpolta, oli yks sarja 12m eli kolme laukkaa isolla hevosella (Rex on noin 165cm korkea) ja yks kavaletti pituushalkasijalla poikittain.

Menin alatalliin laittamaan Rexiä ja vitsi se oli nätti ! Tosi kiltti ja seurallinen ja rakastuin siihen heti. Myöhemmin lähdimme sitten kohti maneesia.

Otimme kaikki askelajit läpi ja tulimme pari kertaa kavalettia laukassa molemmissa suunnissa. Tähän asti osasin olla jännittämättä ja kaikki paikat tuli ihan hyvin kavalettiin.

Sitten alettiin tulemaan sarjaa niin että ravissa eka hyppy ja sitten kolme laukkaa pystylle. Tässä vaiheessa alkoi jo vähän jännittää mutta alussa sujui ihan hyvin. Viimeinen kerta kun tulimme tota sarjaa ravissa sisään niin eka hyppy sujui ihan hyvin ja odotin 3 laukkaa mutta Rex ottikin vain 2 ja hyppäs tosi kaukaa. Multa lähti vain ohjat mutta kun pelkään jo vähän valmiiksi niin jäin sitten miettimään liikaa.


Tää kuva on otettu vuonna 2016 syksyllä ja kuvassa on siis Rex. En ratsasta kuvassa :)

Alettiin sitten tulemaan sarjaa laukassa ja nytt toinen este oli okseri. Nytt mua jännitti jo niin paljon etten pystynyt keskittyä mutta ensimmäiset kerrat sujui muistaakseni ihan hyvin. Sitten tuli taas kerta kun Rex oli ottanut 3 laukkaa ja luulin että se oli hyppäämässä mutta ei. Joten hyppäsin sitten ennen Rexiä joka seurauksena tulimme ihan tosi pohjaan ja tulimme esteen päälle niin että takapuomi tuli mukaan ja kolahti ihan kunnolla.

Säihkädin aika paljon mutta tulin vain uudestaan ja sujui ihan hyvin. Kun siirsin laukasta käyntiin huomasin kuinka sydämeni hakkasi rinnassa ja olin ihan läpimärkä hiestä. Ope vielä kysyi haluammeko hypätä vielä korkeampaa ja pari tallikaveria hyppäs mutta ite en uskalltannut sen jälkeen.

Kun Rex oli tallissa ja minä autossa matkalla kotiin niin olin niin jännittynyt ja pettynyt itseeni niin itkin. En tiedä mikä minulle on tullut kun kaikki estetunnit jännittää niin paljon ja kun oon menossa esteelle niin ajatukset on aina tälläset: Onks mulla nytt hyvä laukka? Entäs jos hevonen hyppää tosi kaukaa ja mä lennän? Mitä jos se kieltää? Onks mun vai hevosen asia valita mistä hypätään?

Noh, soitimme opelleni ja hänen mielestä pärjään hyvin (?) ja sanoi että mun reaktiot riippuu varmaan mun iästä. Ylihuomenna mulla on sitten aamulla estevalkka ja myöhemmin päivällä vielä toinen estetunti. Oon iloinen jos selviän hengissä...

Kävin myös pari päivää sitten fysioterapeutin luonna ja olin aika jumissa niin sain paljon erillaisia harjoituksia joka pitäisi tehdä joka päivä ja kahden kuukauden päästä katotaan miten on toiminut.

Tiistaina olin taas tallilla ja menin uudella tuttavuudella Beethowenilla ! Vaikka ei mennyt ihan hyvin niin fiilis oli hyvä ja yritän ottaa sen mukaan myös lauantaille.

Maanantaina sain tietää että Willem on alkanut ontumaan ja tiistaina sain tietää että sillä on kaviopaistetta oikeassa takajalassa :( Siinä menee varmaan vähän aikaa ennen kun sillä pääsen taas menemään.

Tämmöstä tällä kertaa, aika sekava postaus mutta välillä näinkin. :)

Likes

Comments

Nytt on tulossa pitkä postaus ja paljon kuvia tältä vuodelta. 2017 oli minulle tähän asti opettavin vuosi hevosten parissa ja odotan innolla mitä 2018 tuo tullessaan ! Minulle tämä vuosi on ollut ihan hyvä, olen päässyt kisaamaan, ottanut paljon kuvia, koulussa on mennyt tosi hyvin ja kaikki asiat alkaa pikku hiljaa loksahtamaan paikoilleen.

Aloitan vuoden alusta. Tammikuusta en muista hirveesti, kävin poni tunneilla säännöllisesti ja kilpailin Miltonilla koulukisoissa Helmikuussa.

Maaliskuussa otin ponitunnin lisäksi hevostunnin kerran viikossa ja se antoi minulle tosi paljon. Hevostunneilla sain kokeilla enemmän hevosia ja kehittyä paremmin.

Kuvassa meen Mollylla mun ensimmäisen hevostunnin ikinä Maaliskuussa.

Jatkoin noilla tunneilla kesäkuuhun asti ja tän ajan aikana osallistuin kahteen kisaan Bonolla ja Miltonilla. Muistaakseni menin keväällä Mollylla, Silverillä, Triinulla, Bonolla, Miltonilla, Maryllä ja Hugolla.

Kuvassa meen Bonolla huhtikuussa.

Seuramestaruuksien jälkeen pääsin kerran menemään Triinulla ja Hugolla mastossa tai ilman satulaa ennen kun kevätkausi loppui. Kevätkauden jälkeen menin yleisleirille Leppävaaraan.

Kuvassa meen Hugolla kevätkauden viimeisen tunnin ilman satulaa.

Leirillä oli kiva porukka mutta en ole menossa ensi kesänä sinne sillä taso leirillä oli ehkä vähän matala joten ensi kesänä minulla on sitten tunteja säännöllisesti Leppävaarassa.

Leirillä minulla oli kuitenkin ihan tosi hauskaa ja tuli kuvattua aika paljon. Leirikisat voitin Triinulla.

Kuvassa meen leirillä ilman satulaa Truudilla, tämä tunti on jostain syystä jäänyt mieleen.

Tallipiha Kesäkuussa.

Sitten meni pari viikkoa kun en ratsastanut säännöllisesti mutta kävin kirkkonummessa ratsastamassa ja kuvaamassa paljon varsinkin Leppävaarassa ja tästä lähti mun kuvaus into ihan kunnolla.

Kesäkuun lopussa kävi vähän ikävempi juttu nimittäin Doris ja Balance jouduttiin lopettamaan. Päivä ennen kun niitä lopetettiin kävin kuvaamassa niitä hoitajien kanssa.

Heinäkuussa kävin kerran myös koulukisoissa Pinokkiolla.

Doris <3

Balance <3

Balancella en ikinä päässyt menemään mutta Doriksella menin aika paljon 2016 ja olimme leirikisoissa kerran. Jään kaipamaan heitä.

Elokuussa vakiotunnit jatkui ja siirryin kokonaan hevostunneille. Aloin myös käymään estevalkassa joka toinen viikko joka on opettanut mulle tosi paljon.

Estevalkassa Triinulla Elokuussa.

Syksy meni mun mielestä aika nopeesti ja kävin aina silloin tällöin kisoissa ja vaihtelevalla menestyksellä. Syyskuussa aloin hoitamaan Willemiä ja vietin entsitä enemmän aikaa tallilla mikä on ollut ihan parasta. Syksyllä vaihdoin keskiviikon tuntia tiistaille kokenempaan ryhmään ja oon pitänyt siitä kovasti.

Marraskuussa pistin tämän blogin pystyyn ja tänne on tullut jo noin 100-200 lukijaa !

Willem <3

Loppuvuodesta olen käynnyt kerran kisoissa Willemillä ja ratsastanut ihan normaalisti. 2017 meni mun osalta aika nopeasti ja tästä on hyvä jatkaa !

Nähdään ensi vuonna :D !

Likes

Comments

Ensi vuodelle olen keksinyt 16 eri tavotetta niin hevosaiheisia kun henkilökohtaisia. Täällä blogin puolella kerron kuudesta tavotteista ja aloitetaan heti :)

1. Kisata He Btä

Uskon että pääsisin ainakin läpi He B stä ja olisi kivaa katsoa kuinka pärjäisin siinä. Jos pääsen ratsastamaan enemmän Willemillä voisin kokeilla sen kanssa sitten mutta jos en saa sopivaa hevosta alleni niin en varmaan sitten kokeile He B tä. Kuitenkin 2019 seuramestaruuksissa mun on pakko mennä He B tä niin viimeistään silloin.

2. Mennä estekisoihin

Tämä oli myös tavoitteena tänä vuonna mutten uskalltanut ja ensi vuonna aion mennä. Heti kun tulee 50cm taitoarvosteluna niin ilmottaudun. En tiedä vielä kellä menisin mutta ehkä Willemillä tai Silverillä.

3. Ota mopokortti

2018 keväällä haluaisin ottaa mopokortin. Sain mopon jo tänä kesänä ja voisin sillä sitten mennä ihan milloin haluan ja itse tallille ilman muitten apua. Tän aion savutttaa !

4. Käydä 10 taluttajientunnilla

Jotta voisin käydä 10 taluttajientunneilla mun pitää taluttaa alkeistunneilla 50 tuntia. Olen ennen toisilla talleilla taluttanut aika paljonkin mutta Leppävaarassa olen ollut laiska ja haluan siihen muutosta ja lisää tunteja ei ole pahaksi :D.

5. Sijoittua/saada 5 ruusuketta lisää

Tänä vuonna minulla oli sama tavoite ja saavutin sitä mutta en näe syytä korottaa sitä niin se pysyy samana.

6. Hyppää ilman satulaa

Tän oon jo kauan halunnut saavuttaa ja haluan että se on ihan este eikä joku pieni kavaletti. Minulla olisi ollut mahdollisuus tänä vuonna mutten (yllätys, yllätys) uskalltanut.

Tämmöstä on siis luvassa 2018 ja odotan jo innolla ! Toivottavasti saavutan mahdollisimman monta tavotetta.

Kuvassa Karolina alkusyksyllä.

Likes

Comments

Tänään katsotaan miten olen onnistunut saavuttamaan 2017 tavoitteita ja ensvuodelle olisi myös tarkoitus tehdä tämmönen. Minulla oli tänä vuonna 18 tavoitetta josta 12 toteutui. Tänne blogiin kirjoitan vain viidestä sillä jotkut on vähän henkilökohtaiset.

1. Olla viikkoa ilman puhelinta.

Tämä on ollut tavoitteena jo kaksi vuotta enkä ole vieläkään saanut aikaseksi. Tätä oon aina yrittänyt tehdä kesäisin kun koulussa tarvitaan ne puhelimet lähes päivittäin. En usko että otan tämän tavoitteen mukaan ensivuodelle koska tällä hetkellä se tuntuu vähän turhalta.

2. Ota hoitohevonen

Tämän tavoitteen laitoin vain huvikseen enkä olisi silloin uskonut että minulla olisi taas hoitohevonen vuoden lopussa ! Syyskuussa yks opettaja soitti meille että kysyi haluaisinko aloittaa hoitamaan Willemiä ja pienen pohdiskelun jälkeen sanoimme kyllä. Olin tosi yllättynyt sillä en ollut hoitojonossa.

3. Sijoittua/Saada vähintään viisi ruusuketta lisää

Sain tänä vuonna just se viisi ruusuketta lisää ja olen siitä tosi ylpeä. Sain ne Triinulla, Pinokkiolla, Miltonilla ja Jossulla. Ensi vuonna varmaan ihan sama tavoite.

4.Mennä valokuvaus kurssille

Loppuvuodesta osallistuin kurssiin joka kesti kaksi päivää. Siellä mentiin läpi kaikki noi perus juttuja kun esim miksi valo merkitsee niin paljon, tausta etc... Oli tosi opettavaista ja haluaisin mennä uudelleen kurssille. Se oli ruotsiksi sillä muuten en olisi ymmärrtänyt sanaakaan ja kurssin järjesti Arbis.

5. Oppia laskettelemaan

Tästä tuli ihan täysi floppi kun en kertakaan edes yrittänyt. Ihmiset aina hämmentyvät kun kuulevat etten ole koskaan sitä edes kokeillut. Koulussa aina talvisin lasketellaan ja silloin saan aina mennä kävelylle kun kaikki muut laskettelevat ja olisi kivaa olla tulevaisuudessa mukana. Mun mielestä se näyttää myös tosi hauskalta niin olisi kivaa joskus kokeilla.


Kuvassa Cinderella <3

Likes

Comments