Instagram

hejsan allesammans!! Jag ve att det inte kom upp någon inlägg i går kväll, men jag mådde inte så bra så jag sov hela dagen istället.

Angående denna starka rubrik är för att jag vill ta upp detta starka ämne för att det börjar gå för långt! Min 8 åriga lillasyster var på fotbollsskola igår, men hon kom inte hem där i från glad, hon var jätteledsen. Då har alltså ungar som hon umgås med i vanliga fall umgås med mobbat henne. Mobbat henne pga hennes vikt, seriöst! 8 år och får höra att hon är tjock, 8 år och det är ungar i samma ålder och lite äldre som säger detta till henne. Asså ärligt talat, ska ens någon som är 8 år få höra att man är TJOCK? Dom är barn och har redan börjat mobba någon annan, detta är så skrämmande! Man är inte tjock när man är 8 år för det första, sen så ska man inte ens få höra sådana ord när man är 8 år. Nu för tiden är det ett väldigt stort antal som är utsatta för mobbning, många som blir ärrade för livet pga några ord. Men jag ska säga er en sak, ord skadar mer än vad man tror. Det spelar ingen roll om man är barn eller vuxen, ord sårar otroligt mycket. Om någon skulle säga till mig att tjock är det klart som fan att jag skulle ta åt mig, det spelar ingen roll vilken ålder man är i, det kommer alltid såra. Men tänk då min lillasyster som fick höra det nu, i sin 8 åriga ålder att hon är tjock och barn är experter att komma ihåg saker som andra säger till dom, tänk dig då detta. Tänk vad detta kommer sitt fast i hennes hjärna, tänk hur hon mår nu. Jag kan säga med en gång att hon är jätteledsen och kallar sig nu själv att hon är tjock. Ska det ens behöva vara såhär? Nej verkligen inte. Säg till era barn att man inte ska hålla på att kalla andra för dumma saker, att man inte ska hålla på att retas. Säg även till er själva att ord skadar oavsett om man är vuxen eller barn. Våga även hjälpa någon som du ser blir utsatt för mobbning, våga stå upp för någon annan! Att stå upp för någon annan kan hjälpa så att dom inte blir ärrade för resten av deras liv. I detta fallet med min lillasyster så fanns det en tjej som stannade med henne hela dagen igår och var med henne. Denna tjejen är några yngre men har betydligt mycket mer vett i skalen än vad de personerna som mobbade min lillasyster hade.

Detta ska inte behöva hända, aldrig någonsin. Så tänk efter på vad för kommentar du tänker säga eller lägga, för ord skadar! #mobbningärejok #stoppamobbning

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan allesammans! Mitt namn är Filippa, 17 år och kommer från Orust!
Min vardag består utav fotboll och gym, och det är de jag älskar att göra. När jag inte tränar så umgås jag mycket med min familj och med mina vänner.

Jag kände att jag ville börja blogga för att själv kunna få lite motivation och ge andra motivation till träningen, så jag kände varför inte starta upp en blogg?
Jag har haft bloggar innan men aldrig lagt så mycket energi på dom, men nu har jag tid och känner mig väldigt motiverad till detta! Så hoppas att ni vill följa mig och min träning och att ni själva får massa motivation!

Likes

Comments