Filippasgodsaker
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
    • Startsida
    • Profil
    • Kategorier
      • Bakelse
      • Bröd
      • Bullar
      • Choklad
      • Desserter
      • Dryck
      • Glutenfritt
      • Jul
      • Julkalender2020
      • Knäckebröd
      • Kola/Fudge
      • Kondisbitar
      • Krans
      • Maräng
      • Mat
      • Mjuk kaka
      • Muffins
      • Pajer
      • Pepparkaka
      • Salsa
      • Småkakor
      • Sötebröd
      • Tårtor
      • Vanilj
      • Äpple
      filippas godsakerBakverk & desserter & bröd

      Nya inlägg

      • Post featured

        KÄRLEKSMUMS

        Choklad, Mjuk kaka, Bakelse, Kondisbitar
        Läs mer
      • Post featured

        Solbullar

        Vanilj, Bullar, Sötebröd
        Läs mer
      • Post featured

        Pavlova med vaniljkräm 

        Glutenfritt, Tårtor, Vanilj, Maräng
        Läs mer

      Sök

      Filippasgodsaker
      Filippasgodsaker
      Filippa Tryggmo

      Macarons, kladdkaka och desserter är något du kommer få se här. Jag älskar allt som har med bakning att göra och här kommer jag dela med mig av mina egna recept och tips så att även du kan glänsa i köket.

      Epost: [email protected]

      Instagram: @filippasgodsaker

      Instagram @filippasgodsaker

      Instagram filippasgodsakerInstagram filippasgodsakerInstagram filippasgodsakerInstagram filippasgodsakerInstagram filippasgodsakerInstagram filippasgodsakerInstagram filippasgodsakerInstagram filippasgodsakerInstagram filippasgodsaker

      Kategorier

      • Bakelse
      • Bröd
      • Bullar
      • Choklad
      • Desserter
      • Dryck
      • Glutenfritt
      • Jul
      • Julkalender2020
      • Knäckebröd
      • Kola/Fudge
      • Kondisbitar
      • Krans
      • Maräng
      • Mat
      • Mjuk kaka
      • Muffins
      • Pajer
      • Pepparkaka
      • Salsa
      • Småkakor
      • Sötebröd
      • Tårtor
      • Vanilj
      • Äpple

      Hashtaggar

      #baka#bake#bakning#bestofnouw#bullar#filippasgodsaker#nouwblogger#nouwinfluenser#vaniljkräm#veckansblogg

      Prenumerera

      Choklad, Mjuk kaka, Bakelse, Kondisbitar

      KÄRLEKSMUMS

      fredag, 12 november, 2021, 3:19 em

      Kärleksmums är en supergod och relativt enkel kaka som består av en tjock sockerkaksbotten toppad med en ljuvlig glasyr och slutligen kokosflingor. Jag har kaffe i min glasyr eftersom jag dels tycker det framhäver chokladsmaken men också för att det är gott såklart. Vill du inte ha det så kan du antingen minska på det eller utesluta det helt och ersätta med vatten.

      Hoppas att det ska smaka!
      Följ mig gärna på instagram - filippasgodsaker
      Kraaam!!!

      Gillar

      Kommentarer

      Vanilj, Bullar, Sötebröd

      Solbullar

      tisdag, 19 oktober, 2021, 4:28 em

      Solbullar, solskensbullar, krämbullar, vaniljbullar, sockerbullar...kärt barn har många namn...

      Dessa underbara bullar består av en mjuk och saftig vetebulle, fylld med krämig vaniljkräm, penslad med brynt smör och sedan doppad i strösocker. Hur gott låter inte det?

      Hoppas att det ska smaka!
      Följ mig gärna på instagram för mer material, bilder, recept och tips - filippasgodsaker
      Kraaam Filippa!!!

      #nouwblogger #bakning #baka #bake #bullar #vaniljkräm #nouwinfluenser #veckansblogg #bestofnouw #filippasgodsaker #godsaker #hembakat #bakat #hembakatärbäst #vaniljbullar #bulle #recept #recepttips #recipe #recipes #bakblogg #bakbloggare #fika #fikapaus #fikatips

      Gillar

      Kommentarer

      Glutenfritt, Tårtor, Vanilj, Maräng

      Pavlova med vaniljkräm 

      onsdag, 23 juni, 2021, 6:53 em

      Pavlova är en ljuvlig sommartårta som passar utmärkt till alla somriga tillställningar och kanske speciellt midsommar. Denna pavlova består av en maräng som är frasig i ytan men seg och tom. lite krämig inuti, en vaniljkräm toppad med vispad grädde och självklart galet mycket jordgubbar.

      Dessutom är detta bakverk naturligt glutenfritt.

      Pavlova med vaniljkräm

      Temperatur: Börja med att sätta ugnen på 170°C över- och undervärme och sänk sedan till 125°C direkt när du sätter in marängen. (Alltid bra att lära känna sin ugn, själv får jag alltid sänka med 25°C).

      Ingredienser:
      Maräng:

      5 äggvitor / 185 g
      3 dl strösocker / 270 g
      2 tsk maizena majsstärkelse

      Vaniljkräm:
      2,5 dl / 250 g mjölk
      0,5 vaniljstång
      0,7 dl / 60 g strösocker
      4 st / 60 g äggula
      2 msk / 20 g maizena majsstärkelse
      25 g smör

      Montering:
      Vispgrädde
      Jordgubbar

      Gör så här:
      Maräng:
      1. Sätt ugnen på 170°C, över- och undervärme. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita ut en så stor
      cirkel som du vill att din tårta ska bli (ca: 24 cm i diameter).

      2. Separera äggen och spara äggulorna till senare då du ska göra vaniljkrämen.

      3. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan lite socker åt gången under konstant vispning. Vispa några minuter tills du har en slät och fast maräng.

      4. Vänd ner maizena och bred sedan ut marängen på bakplåtspappret. Jag brukar försöka forma det lite som en skål för att få lite kanter men detta är inte noga.

      5. Sätt in i mitten av ugnen och sänk direkt till 125°C, över- och undervärme och grädda i ca 1 timme. Den är klar då den släpper från pappret.

      6. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat helt.

      Vaniljkräm:
      7. Koka upp mjölk, vaniljstång och hälften av sockret. Ta av från värmen och låt stå i ca: 10 minuter.

      8. Vispa ihop resten av sockret tillsammans med maizena och äggulor.

      9. Sila ner den varma mjölken i äggblandningen, vispa ihop och häll sedan tillbaka allt i kastrullen igen. Koka upp under omrörning tills den tjocknat. Se dock till att du ser bubblor också så att du säkert vet att mjölsmaken försvunnit.

      10. Vispa ner smöret till en blank och fin vaniljkräm och låt sedan svalna.

      Montering:
      11. Lägg vaniljkräm på marängbotten och toppa sedan med rikligt med vispad grädde och tillsist massor med färska jordgubbar.

      12. Ät och njut!

      Hoppas att det ska smaka!
      Följ mig gärna på instagram - filippasgodsaker
      Kraaam!!!

      • (1)

      Gillar

      Kommentarer

      Filippasgodsaker

      • Gå till Profil
      • Gå till Startsidan
      • Gå till RSS
      • Gå till Sitemap

      Blogga på Nouw

      • Skapa konto
      • Tjäna pengar på din blogg
      • Tagga produkter med Metapic
      • Flytta din blogg till Nouw

      Bloggar

      • Allmänt
      • Annat
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Hästar & ridsport
      • Mat & recept
      • Mode
      • Personligt
      • Resor & utland
      • Sport
      • Träning & hälsa

      Nouw

      • Magazine
      • Allmänna villkor
      • Sekretesspolicy
      • Kakor
      • Kontakta oss
      • Hjälp
      • Driftinformation
      • Build: 2021-12-11 17:00