Header

Hej, gud vad mycket snö det har kommit! Rena vinterlandet nu, supermysigt men lite kallt förstås. Idag slutade jag klockan 15 i skolan. Min sista lektion var bild vilket inte är mitt bästa ämne men det får gå bra ändå. När jag hade slutat hängde jag och min kompis med vår andra kompis hem. Vi hade jättemysigt och bakade scones och lyssnad på musik. Mamma hämtade mig vid 17 för att åka till stallet. Jag red Royce i ridhuset, som det för övrigt har snöat in i så det ligger snö på hela medellinjen, men som tur är inte Royce rädd av sig så han reagerade inte alls på snön. Jag har börjat använda graman på honom nu och det fungerar jättebra. Har ridit med det i några veckor och börjar hitta tekniken med två tyglar att hålla i. Royce verkar gilla den och han har börjat att sänka halsen och skjuta upp ryggen vilket är jättebra! Är ganska nöjd med ridpasset idag, trots att han var väldigt pigg och gärna ville galoppera iväg. Det är skönt att se att han har fått lite energi av all snö.

I helgen ska jag åka till min kompis i Norrtälje och sova hos henne. Det ska bli jätteroligt men Royce får tyvärr vara kvar hemma, han får följa med nästa gång!

Nu ska jag snart sova och imorgon är det skola igen. Jag har So och No hela dagen plus idrott näst sista lektionen. I No läser vi om kol vilket jag inte tycker är så roligt, men i So har vi religion och det tycker jag är kul så det jämnar ut sig iallafall. Vi hörs mer imorgon!

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej, jag har tagit en liten paus från bloggen i några månader nu men nu är det nytt år och jag är tillbaka!

Jag tänkte utöka mitt innehåll här till vad som händer mer i mitt liv än bara hästarna. Så ni som väljer att läsa min blogg kommer att få följa de mesta som händer i mitt liv, skola, resor, hästar och mycket mer. Ha en trevlig torsdagskväll så hörs vi snart igen!
Kram

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, idag markarbetade jag Royce på ridbanan. Han var jättefin men lite trött i början. Jag travade över fyra upphöjda cavalettibommar på långsidan, därefter galopperade jag över två galoppbommar och sen hoppade jag ett kryss snett igenom några gånger. Därefter fick han en skrittpaus. Sen la jag upp galoppbomnarna till ett kryss och krysset snett igenom till ett räcke. Därefter hoppade jag de några gånger och sen fick det räcka. Jag red nog i ungefär 30 minuter. Imorgon ska han joggas, men först ska jag till Norrtälje och träffa en kompis och sen ska vi åka till Frötuna när hon ska rida🤗
Kram

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, nu märks det att det är höst på riktigt. Den här veckan har det verkligen varit riktigt höstrusk men idag var det jättefint väder🍁

I måndags fick han vila och igår red jag ett lösgörande pass i ridhuset. Royce kändes stel i början, men det lossnade ganska snabbt. Jag gjorde bara skänkelvikningar, öppnor och slutor och han svarade på mina hjälper riktigt bra. Idag testade vi att träna för en tränare som kommer till stallet vi står i. Hon hjälpte mig med min sits och hur jag ska göra för att han ska ta mina hjälper bättre och gå stadigare i formen. Royce blev jättefin i slutet. Imorgon ska jag träna för Sofia igen❤️

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, jag har inte kunnat blogga på några dagar för Nouw appen har inte fungerat men nu kör jag från Safari istället. Hursomhelst, idag har jag tävlat på Botkyrka. Jag red en La:P1 och procenten var skit men känslan var mycket bättre än vanligt. Framridningen var hal och tung pga vädret vilket gjorde att Royce blev lite stel och spänd för han kände att underlaget var ostabilt. Väl inne på tävlingsbanan fick jag en helt annan reaktion en vanligtvis. Istället för att bli seg sprang han på riktigt bra, nästan lite för mycket tom. Han blev ganska stark och drog iväg några gånger, vilket ledde till många missförstånd som kostade många poäng där vi egentligen kunde fått lite bättre, men stundvis gick han fint.

Resten av veckan har varit bra och han har fått gå några lite hårdare dressyrpass inklusive Sofia träning och imorgon ska han joggas!

Kram.

Likes

Comments

Träning och tävling, Royce

Hej, idag åkte mamma till stallet när jag var i skolan för Royce skulle ändå vila och det passade bäst så. Det känns konstigt när man inte ska åka till stallet på kvällen eftersom jag är så van vid det. Hursomhelst, igår badade vi Royce och sen fick han stå och torka en stund. Därefter red jag honom i ridhuset. Det var bara ett lösgörande pass och han var fin. Jag tränade mycket slutor i skritt och han var mer framåt en vanligt. I traven gjorde jag också slutor och även öppnor. I galoppen lät jag honom rulla på i en stor galopp på långsidorna och sen samlade jag honom på en volt vid A och C. Jag red bara i kanske 30 minuter, men jag kände att det räckte bra så.

Imorgon blir det träning för Sofia🤗
Kram!

Kvalitén på bilder a är inte den bästa men det blir så när det är mörkt utanför ridhuset❤️

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, idag stod det dressyr på schemat. Royce skötte sig helt ok, även om det inte var det bästa passet. Jag värmde upp genom att flytta honom åt sidan i båda varven i alla gångarter. Därefter fick han en skrittpaus och sen kortade jag ihop honom för att träna på slutor enkla byten. Han ville inte släppa igenom i höger varv och höll bara på och satte emot när jag la på skänkeln. Till slut tappade jag tålamodet och skrittade en stund och sen tog jag nya tag. I slutet var han helt ok och tidvis gick han faktiskt ganska fint.
Vi får helt enkelt ta nya tag på onsdag. Jag kanske ska testa träna för en tränare som kommer till stallet då, men vi får se!
Kram

Bilder från igår, men kolla in ridbanan. Så sjukt stor!

Likes

Comments

Träning och tävling, Royce

Hej, idag åkte vi ut på förmiddagen för att släppa ihop Royce med en ny hagkompis. Allt gick bra och de verkar trivas bra tillsammans. Därefter åkte vi hem igen. Vi kom tillbaka till stallet vid insläpp för att se att det gick bra. Sen gjorde jag iordning honom för att rida.

Jag har verkligen ändrat om i Royce schema den här veckan. Igår fick han vila och idag blev det markarbete/ lite hoppning. Han var jättefin men spänd. Jag började att värma upp på två galoppbommar på långsidan. Därefter hoppade jag två kryss med fyra galoppsprång emellan. I slutet la jag upp ena hindret så det blev ca. 50 cm. Royce tyckte att det var superroligt att hoppa ett lite högre hinder än vanligt så han hoppade jättehögt över hindret. 50 cm kändes som 70😂
Kram

Som ni ser på bilderna är jag ingen hoppryttare och min sits är förskräcklig men det var kul iallafall🤗

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, idag hade jag egentligen tänkt att köra lite markarbete på ridbanan, men pga vädret kände jag för att jogga honom i ridhuset istället 🍂🌧 Jag red på Nova bettet och sen satte jag på gummisnodden för att han skulle få sträcka ut ryggen ordentligt. Han var jättefin, mycket mer alert för skänkeln. Jag red lite slutor i både skritt, trav och galopp. I galoppen gick det super att rida slutor åt höger, men i vänster är det jobbigare för honom så de blev inte helt perfekta. Jag är supernöjd med dagens ridpass!

Igår var det Sofia träning. När jag värmde upp honom var han fin men tung i fram. Sofia erbjöd sig att sitta upp på honom för att känna lite på honom eftersom det var ett tag sen hon red honom sist. Det tackar man såklart inte nej till! När jag fick sitta upp igen var han superfin såklart! Jag fick fortsätta att göra lite lösgörande saker.

Imorgon har jag inte bestämt vad jag ska göra. Om det är fint väder blir det markarbete annars rider jag dressyr i ridhuset tror jag. Innan vi åker till stallet ska jag och mamma åka till Täby centrum för jag ska ta hål i öronen. Är supertaggad!
Hörs imorgon, kram!

I slutet gjorde han några jättefina ökningar!

Likes

Comments