Hej allesammans!!

Jag har en sak att berätta för er. Det är som titlen lyder, jag har valt att hoppa av college och bli professionell golfspelare. Varför jag gjort detta val är enbart för jag tror detta är bäst för min golfsatsning. Eftersom mitt mål med golfen är att bli så bra som möjligt så vill jag befinna mig på en plats, i en miljö där jag känner att jag kommer utvecklas på. 1 år i USA och college golf har varit väldigt lärorik och väldigt roligt men jag känner att det inte var bästa stället för min golf utveckling.

Nu är jag iallafall hemma i Sverige och tränar på i svenska höstvädret men jag trivs väldigt bra med det och mitt beslut. Min nästa tävling är Swedish Golf Tour i Sölvesborg nästa vecka. Jag är super taggad!

Häng med, det blir kul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej,

Idag har jag varit och fixat mitt hår och asså kolla på det. HUR fint är det inte?!? Allt tack vare bästa Eila på hår och kroppverkstan i Sunne. I'm in love!

Likes

Comments

Hej,

Nu är jag i Wales och spelar en tävling som heter British AM. Jag spelade min sista runda idag, missade tyvärr cuten bara för en tjej hade bättre score sista 18hålen än mig. Tyvärr så är livet så ibland men det är bara att bita ihop och ta nya tag. Det har varit väldigt lärorika dagar här i Wales, med mycket blåst och en mycket utmanade bana. Även om det är sjukt tråkigt och riktigt värdelöst att spela dålig golf så måste man ändå försöka se något positivt i det hela. För mig under dessa dagar har jag slagit bollen riktigt bra men har missat alldeles för många "viktiga" puttar, sånna puttar man måste få i för att få en bra score.

Det här med att se positivt på någonting som har gått dåligt är väldigt svårt, för mig blir det oftast jag känner mig som en dålig människa när jag har spelat dålig golf. Detta beror nog till stor del på att jag verkligen älskar golfen och vill att det alltid ska gå bra och när det inte gör det så ser jag istället ner på mig själv som människa. Tror tyvärr inte att jag är ensam om det heller. Det spelar nog ingen roll vilken sport, eller om man jobbar eller går i skolan. Om det man håller på med går mindre bra en dag så tror jag att många ser ner på sig själv som människa, dvs sin personlighet. Exempel om du spelar innebandy och du spelar bra och gör många mål, då tror jag att du känner dig som en mycket bättre person än vad de gjorde innan matchen. Samma sak när det gäller jobb och skola, går någonting bra för dig så blir man på bra humör och mår bra medan om någonting istället skulle gå mindre blir, då istället blir man på dåligt humör och ser ner på sig själv. Istället för att tänka att man faktiskt lärt sig någonting under resans gång. Jag har ett tydligt exempel som jag tror många kan relaterat till och det är det där med betyg i skolan och hur man alltid vill ha bättre betyg än sina kompisar. När man inser att ett prov gick sämre för en själv än sina kompisar, då är det sjukt enkelt att tänka att man är en värdelös även om skolan egentligen inte har någonting med hur du är som person. Det jag ville komma framtill var iallafall att även om man har en tung dag, på skolan, jobbet eller vad som helst, låt det inte påverka dig som person, försök att inte ser ner på dig själv även om det är svårt. Försök vara stolt istället för att du har vågat prova och lärt dig något på vägen istället. Misslyckanden leder tro det eller ej men till framgångar.

Häng med, det blir kul!


Likes

Comments

Hej,

Väldigt längesedan jag skrev någonting på bloggen. Sista månaderna i USA var fullproppade med saker att göra och hinna med. I skolan var det alla slutprov och golfen var det "slutspel". Vårt lag tog oss vidare från Regional till National som vi spelade i slutet av Maj månad. Tyvärr så klarade vi inte cuten så vi gick inte vidare till matchspelet. Men om jag skulle sammanfatta min säsong i det stora hela är jag nöjd. Har haft några upp och ner gångar men mestadel har mitt spel varit stabilt. Nu är det väldigt skönt att vara hemma i Sverige igen.

Häng med, det blir kul! 


Likes

Comments

Hej allesammans!

Nu sitter jag i bilen på väg till flygplatsen för att åka hem till Miami igen.

Vi har de senaste dagarna spelat en tävling i Charleston, vi slutade på en 4:e plats som lag. Själv spelade jag stabilt under alla rundor men sista dagar puttade jag tyvärr för mycket. Hade många chanser att göra birdies idag under sista rundan men jag hade svårt med greenläsningen. Banan vi spelade heter "The Golf Club at Briar's Creek", och det var i jätte bra skick och greenerna var super snabba. Längesedan jag spelade på sådana snabba greener så det var roligt. Jag är både nöjd och missnöjd med mitt spel, jag spelade väldigt bra från tee till green men hade som sagt lite problem med greenerna. Så nu blir det hem och träna lite till innan vi åker iväg på vår nästa tävling som är nästa vecka. ! Mina scorer under dessa rundor var, 70(-2), 72(E), 73(+1) och en total score på (-1). Jag kom på en 8:e plats så det var roligt.


Häng med, det blir kul!
Filippa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Det var väldigt längesedan jag uppdaterade denna blogg nu, förlåt för det men det har varit mega mycket i skolan (som vanligt haha). Nu tänkte jag iaf skriva lite om de senaste två tävlingarna och hur det har gått. Mellan 18/2-21/2 spelade vi en tävling i New Orleans. Tävlingen hette Allstate Sugar Bowl Intercollegiate Championship och spelades på en bana som heter "English Turn golf and country club". Jag spelade väldigt stabilt alla rundor som resulterade i scorerna, 73,73,73 och en total score på (+3). Jag kände att spelet var där men jag missade tyvärr på fel ställen, grenarna var verkligen MINI, så missade man inspelen hade man inte jätte enkla chippar tillbaka. Jag kom som individuell spelare på en T21 plats.Vi avslutade som lag på en 5th place.

Nästa tävling vi spelade var vår egna tävling, Hurricane Invitational som spelades på vår hemma bana "The Biltmore". Denna tävlingen spelade jag inte så bra så det var väldigt tråkigt eftersom det var hemma tävling och allt. Mina scorer var 75,78,69 och totalt (+6) och kom på en T28 plats. Som lag kom vi på en 4:dje plats. Det roligaste under denna tävling var att mamma och brorsan var här och kollade och supporta mig under alla varven och sista varvet kom även Felix så det var jätte roligt att ha dem allihopa här, bara pappa som saknades.

På lördag åker vi på nästa tävling så,

Häng med, det blir kul!

/Filippa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Nu sitter jag i bilen på väg hem från årets andra tävling, UCF challenge. Vi avslutade på en 1a plats med laget så det var jätteroligt, individuellt kom jag på en T7 plats med scorerna 70,70,70 (-6). Spelet kändes stabilt och jag slog bollen så mycket bättre än förra tävlingen. Vi spelade på en bana som heter Eagle creak, vi spelade banan både kort och lång eftersom de flyttade tee fram och tillbaka på de olika hålen och vinden skiftade väldigt mycket.

Har inte hunnit skriva om den första tävlingen vi spelade eftersom vi kom hem från den på tisdagen och vi åkte på den här tävlingen på fredagen, så har helt enkelt inte haft tid. Men jag spelade iallafall skit dåligt förra tävlingen, ingenting kändes bra och spelade rent utsagt som en kratta haha så det var så himla skönt att komma tillbaka och spela bra på denna tävlingen. Den första tävlingen spelade vi på en banan som heter "Black diamond", den banan var väldigt fin men den var sjuk svår. Jag hade scorerna 82,79. Så med detta sagt tänkte jag säga till er alla där ute, även fast man har dåligt dagar så kan man spela bra veckan där på om du klarar av att tänka bort det dåligt. Det enda jag försökte göra efter jag spela dåligt var att glömma det så fort som möjligt för att inte bära med mig på det dåliga och fokusera på den kommande tävlingen. Jag försökte se på det positiva redan dagen efter när jag kom till golfbanan.

Nu ser vi fram emot en rolig säsong 2017!!
Häng med, det blir kul!
/ Filippa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Det var sjukt längesedan jag uppdaterade bloggen men det har berott på att jag inte haft några tävlingar nu på senare höst och vinter, har bara haft fullt upp med plugg inför finals och jag känner att det inte har varit så roligt att blogga om.

Jag har nu varit i USA sedan den 6 Januari. En sak som jag inte berättat är att jag i år tillhör landslagstruppen för damer och det är sjukt roligt. Så den 6 Januari flög jag till Orlando för att vara med på "Camp Sweden". Det är ett 5dagar läger med massor av träning och spel. Det som var extra roligt och intressant var att det var spelare från olika tourer, bl.a. LPGA, Symetra tour, LET, flickspelare och damspelare. Det som är bra med spelare från olika nivåer är att man kan dela med sig och lära sig utav varandra. Mycket bra och uppskattat läger från min sida 😃!

Igår när lägret var slut så tog jag flyget till Felix i Lousiana och ska vara här i några dagar eftersom min skola börjar inte för än den 17 januari. Jag kände att det är lite roligare att åka hit och träna och få träffa honom lite innan säsongen drar igång. Under vårsäsongen har vi ca 9 tävlingar så det kommer vara fullfart hela våren så tror att det kommer vara lite med ledig tid. Jag ser verkligen framemot alla tävlingar som kommer nu.

Det var allt för mig för denna gången, förhoppningsvis kommer jag vara bättre på att uppdatera under våren för då kommer jag ha lite mera att skriva om!

Likes

Comments

Hej!

I tisdags kom jag hem från vår sista tävling som vi spelade i Texas, Austin. Tävlingen hette Betsy Rawls Longhorn invitational. Som lag kom vi på en 2:a plats, 1 slag ifrån 1:a platsen så det var väldigt segt men vi får vara nöjda ändå. Själv spelade jag bra de första två varvet och gick ( -1 ), ( -1 ). Finalronden gick inte alls som jag vile, och scoren blev (+4) riktigt dåligt och riktigt missnöjd var jag. Sista ronden tappade jag alldeles för många slag på green, missa många korta puttar. Min total score blev (+2) och jag kom T11 som individuell.

Denna veckan hade vi bara en dag i skolan eftersom vi har fall-break, torsdag-söndag så det var jätte skönt. I och med att vi har fall-break så passade jag på att flyga till Felix och hälsa på honom i Louisiana. För er som inte vet går Felix också på en college här i USA fast i Lousiana. Hans skolan heter Louisiana Tech. Jag ska vara här fram till på Söndag sedan åker jag hem igen.

Kommentera gärna om det är något ni vill veta eller något ni vill att jag ska skriva om.

Häng med, det blir kul!


Likes

Comments

Hej!

I måndags kom jag hem från tävlingen vi spelade i Texas, Huston, Jim West Invitational hette tävlingen. Tävlingen i helhet var jätte rolig och bra organiserad. Även där träffade jag två svenska tjejer, Michaela och Maria. Det var så roligt att träffa dem och kunna prata lite svenska. Min egna insatts är jag helt ok nöjd över. Jag började första rundan med en stabil score på -1, andra rundan var dessvärre sämre och jag kämpade in en +4. Första tävlingsdagen spelar vi 36hål iföljd, utan paus i mellan och till lunch får vi en macka, kaka och en chipspåse.. Inte direkt det man önskar sig men det finns inte så mycket att göra åt den saken. Men iallafall, det var sista nio som jag spelade sämre då jag kände att det var svårt att hålla koncentrationen och fokuset uppe. Finalrundan spelade jag väldigt stabilt, jag slog till med en BOGEYFRI 68 (-4), så härligt det är att spela en runda utan att ens vara i närheten av att göra en bogey haha. Min total score blev -1 och jag kom T20 på det.

Efter första dagens spel låg vi på en T9 plats som lag. Vi hade som mål att spela bra på finalrundan och ta oss upp till T5 och det kan man säga att vi minst sagt gjorde. Sista rundan slog vi till med -17 totalt som lag och klättrade upp till en 3:dje plats som vi är såklart oerhört nöjd över. Sjukt roligt när man spelar i ett lag och alla spelar bra sista rundan när det gäller.

På lördag åker vi på vår nästa och sista tävling för fall-season. Nästa tävling är också i Texas fast i Austin. 

Jag uppdaterar hur det gått efteråt eller under tävlingen gång om jag har tid. 

Häng med, det blir kul!

Likes

Comments