I samarbete med Always #likeagirl

Vad innebär det för dig att vara tjej? Vad är typsikt "tjejigt" och vad är typiskt "inte tjejigt"? Finns det något som tjejer inte kan? För vi är ju trots allt en tjej...

I vår vardag idag, enda sen vi varit små har vi fått stå ut med kommentarer om att "det kan du inte göra för du är tjej", "tjejer vågar inte sånt, "tjejer orkar inte det". Idag måste vi lära oss och speciellt den yngre generationen om att vi tjejer kan visst! I Always kampanj och filmen ovan så vill dem lyfta fram detta budskap, vilket jag tycker är så viktigt och bra. Om att vi tjejer i puberteten lätt kan få ett sviktande självförtroende. Vi dömer oss själva som tjejer om att vi inte kan göra vissa saker, men det måste vi komma bort från. Vi är tjejer, vi är starka nog att klara av samma saker som alla andra.

Om jag tänker på något som jag tycker att jag själv hörde mycket i yngre ålder så var det saker som att "tjejer kan inte köra bil" det är klart vi kan! "Du orkar inte bära det där" det är klart jag gör! "Du äter inte lika mycket mat för du är tjej" Jag äter minst lika mycket mat som alla andra!

Jag tänker även på allt kring sport. Hur mycket alla kvinnliga sporter får kämpa för att också få lika bra betalt som en kille. Vi tjejer kan också! Det måste vi intala oss varje dag, för att vi själva ska tro på det. och så ska det inte vara.

Så mina tips till dig som tjej i tonåren är att:

- Våga säg ifrån
- Bevisa att du kan, för det kan du!
- Pusha varandra, ge varandra komplimanger och peppande kommentarer
- Gör precis vad du vill, inget ska stoppa dig för att du är "tjej"

I samarbete med Always

Xx Filippa

Gillar

Kommentarer

Editvibezzz
Editvibezzz,
bra skrivet!!
nouw.com/editvibezzz
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram @filippalindaau

Instagram filippalindaauInstagram filippalindaauInstagram filippalindaauInstagram filippalindaauInstagram filippalindaau
  • Facebook
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Nouw