Tjata! jag suger på att blogga, men det är väl ingen som förvånas... Dessa två veckor som har passerat har varit helt fantastiska och det har hänt sås mycket! Sofia har fyllt 18, vi har ätit massa god mat, vi har klappat elefantbebisar, pussat giraffer, blivit vän med miljoner pumbas, gått på Kenyansk musikfestival (!?!), solat, badat, haft religion-,svenska inlämning och historieprov, vi har haft mentorscamping i Hellsgate bland djuren, tränat fotboll, dansat enormt massa afrikansk dans, tränat taekwondo, ätit för många kakor på kvällsfikat, myst, duschat i varmvatten för fösta gången (:-D), pratat med familjen och vänner, aaa ni hör ju hur amazing jag har det här borta!!

Sååå jag lägger ba upp massa bilder från veckorna <3 puss och puss

#pöss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hajhaj!

Idag slog hemlängtan in som tusan, hem till mina tjejer och till Falköping <3 Vi spelade volleyboll på eftermiddag här på skolan och det var otroligt kul! Volleyboll är ju det bästa jag vet i hela vida världen, och det väcker sååå jädra många minnen... Jag tänker mycket på hur tjejerna köttår sönder där hemma på planen och utvecklas och bara blir bättre och bättre. Och det är dom såå värda, för allt slit dom lägger ner! Detta år har tagit en sådan stor vändning och det blev absolut inte som jag hade tänkt mig. 

Hahah jag hatar min fot av hela mitt hjärta, för att den tvingar bort mig från mina flickor och volleyn, men samtidigt älskar jag den för att jag får chansen att göra något helt nytt och träffa nya heeelt underbara människor. Såsåå dubbelt, kan inte jag få göra detta år 2 gånger?? aja, nu blir det lite mindre Kenya och lite mer Falköping(<3). 

Lol, va deep det blev. Aja härååå, Puss <3 #vemfanärmorris #tbt

Likes

Comments

Gookvällgookväll! <3

Idag har varit en sportensdag, vilket har varit grymt! På håltimmen var jag Klara, Sofia och Wilma och tränade/fysade. Det är galet vad man blir trött av att tränar här i Nairobi. Det är ju faktiskt så att Nairobi ligger på ca 1700 m höjd, vilket vi INTE är vana vid, heheh. Men kul var det. #flåsflås

Dagens prova-på-aktivitet var taekwondo (eller tajkvandå, som jag helst vill stava det), det var otroligt kul, dock var vissa liiite bättre än andre.... Jag tror iaf att jag ska träna mer sådant i framtiden.

Nu är jag super trött och har lite grejer i skolan att hinna klart med, sååå jag säger godnatt. Puss och kram

dagens: I wondered why the baseball was getting bigger. Then it hit me...

<3

​Städning och vimplar är extremt viktigt.

Likes

Comments

Heeeej alla! <3

Idag är det tisdag och igår var det måndag... (no shit...). Igår var det en helt vanlig dag och det innebar att det var frukost, lektioner, lunch, lektioner, kvällsaktivitet, bad, mat, plugg, kvällsfika och idolmys. Gårdagens aktivitet var inget mindre än afrikanskdans, vilket var det roligaste jag gjort på länge. Det var ett stort gäng som var med och körde och alla gav allt och struntade i omgivningen, med andra ord hade vi extremtmegafettkul!! Dock känner jag av att jag inte kunnat träna kondition som jag velat senaste året, pga fotskadan. Men trött i ben, svettig och glad gick vi från träningen direkt ner i poolen.

Idag började vi dagen med att det var extremt kallt ute, så hela skoldagen har jag gått runt i vantar och dunjacka.... Efter insikten av det kalla vädret år jag frukost och sen hade vi svenska, historia och fysik. Det är nästa galet hur mycket man kan sakna ett ämne så mycket som jag gjort med fysiken?! Denna termin har jag inga vetenskapliga ämnen, förutom fysiken och det känns tryggt ;) För övrigt är vi bara 6 personer i fysik 2 och har världens bästa lärare, så bättre bli det inte! Efter fysiken hade vi håla och planen var att gå till Junction (den närmsta affären och shoppingcentret), men jag blev stoppad vid gaten för min telefon fungerade inte. Det är ganska hårda regler här på internatet, men det är bra antar jag och det är enbart för vår säkerhet. Så det som hände var att jag inte hade teckning på min kenyanska telefon och då får man inte lämna skolområdet. So no papaya för mig....

Eftermiddagen gick ut på att jag låg och var halvt nere bara för att telefonen inte funka och för att jag inte fick någon papaya, haha. Dock löste sig allt och vi hade Swahili som sista lektion. Swahili är det roligaste man kan göra på en tisdagseftermiddag!! Läraren är fantastisk och man skrattar och lär om vart annat, helt fantastiskt!! <3 Nu är det läxis som gäller fram till kl. 21:00 och då väntar kvällsfika (<3 <3 <3)

Likes

Comments

Dagen började med pannkaksfrull, men honung... Sedan vare bare ti' att je si' påt' att plugg' litt' religion. Därefter spenderades eftermiddagen på HUB, som är ett köpcenter och typ en park, huuur fint som helst! Till middag fick vi mat och till efterrätt fick vi GLASS & FRUKT?!? #töjdochnöjd

Nu sitter jag och pluggar och käkar den gudabenådade papayan, det är så gott att man inte kan sluta le. Och måste ju avsluta med att jag fick prata med mina favorit töntar igår kväll. Dom verkar kämpa på borta i Falköping och fortsätter att krossa på volleybollplanen <3 #idoler

PÖSS

Dagens bild:

Dagens: Värst vilka taktå byxor du har! -Ja, de är inge vidare...

Bilder från idag...

Likes

Comments

Godkväll kära vänner!

Idag är det lördag, och vilken dag vi har haft! Den började med aktivitetsdag med hela skolan (0:an till åk 3 i gymnasiet, plus en del härliga föräldrar), där vi hade massa stationer och lekar. Därefter var det klädförsäljning av skolans kläder, det blev totalt kaooz, men lagom kaotiskt är alltid kul! Jag fick iaf tag på lite grejer, så de e näjs! Efter försäljningen var det en snabblunch innan vi gick iväg till Toi. Toi är en marknad här i Nairobi, som ligger nära skolan. Det var roligt att komma ut lite (hahah ironin eftersom jag har varit här i typ 2 sekunder, men iaf) och se vad som finns utanför internatet. Jag och Emma hittade världens bästa och mysigaste byxor, det hela slutade med att vi nu har delad vårdnad över byxorna. Annars såg vi hönor, frukt, väskor, människor och kassamassa bilar, kulkulkul jättemånga kul. Efter den hektiska marknaden la vi oss vid poolen och njöt av den sista solen. Och nu sitter vi och myser med godis, frukt och film. Helt enkelt en heeeelt underbar dag <3

PÖSS o PÖSS

Dagens: Kan man kalla hästskor för gångjärn?


Likes

Comments

Hej hopp!

Jag heter Filippa Ström och för exakt en vecka sedan fick jag reda på att jag skulle flytta till Kenya och Svenska Skolan i Nairobi för att läsa mitt sista gymnasieår. Och sedan två dagar tillbaka är jag här! Det blev ett snabbt beslut, men jag behövde göra någonting nytt som skilde sig från mitt vardagliga liv. Åk 1 & 2 spenderade jag på Ållebrgsymnasiet, Falköping, och Volleyboll Gymnasiet. Idag har jag träningsförbud pga min fotskada, vilket innebär att jag inte kan tärna volleyboll på den nivå som jag vill. Detta resulterade i att jag tog beslutet och lämnade skolan och min lillelille familj bestående av mina sambos, bästa vänner och lagkamrater i Falköping, med en enorm stor klump i magen... Det var en av det absolut jobbigaste saker jag någonsin gjort... att slita sig från tjejerna, volleybollen och skolan, var inte på något sätt enkelt. Tillslut åkte jag hem till Stockholm för att spendera sista dagarna med min fina familj och vara med på skolstarten för finaste systersonen, sedan var det bara att packa väskorna och dra iväg!!

Flyget gick bra, det var bara passkontrollen som strulade lite... Jag möttes av en person på borrningen på skolan på flygplatsen. När jag väl kom fram till skolan var klockan mitt i natten, men när jag steg in genom dörren så satt min blivande rumskompis Anna uppe och väntade på mig, såå himla gulligt gjort och välkomnade mig med ett riktigt leende<3 De första två dagarna har varit extremt spännande och otroligt häftiga! Det är många nya människor, som är extremt härliga och trevliga. Jag har dock mest gått runt som en förvirrad ekorre dessa dagar, för att jag inte hittar någonting och kan nada, men det är lite kul...!

Nu väntar lite härligt fredagsplugg, rehab och kvällsfika! #goals #swag #yolo #driver

pöss på er

Likes

Comments