Tequila, ridpass

Idag skulle jag och Tequila ha hoppat, men när jag kom till stallet så kände jag "nää, jag är inte taggad på att hoppa idag och då blir det bara tråkigt för både mig och Tequila" så jag tar det imorgon istället. Idag red jag ett väääldigt bra dressyrpass på henne på en åker.

Värmde upp utan krav på form utan hon skulle bara trava på framåt och samtidigt lyssna bakåt. Det gjorde hon super så efter att jag värmde upp i alla gångarter i alla varv så fick hon en skrittpaus på typ 5 min.
Sedan jobbade vi med att jag i traven skulle hitta hennes takt när jag satt ner vilket är väldigt svårt på henne för hon har seriöst världens skumpigaste trav! Men efter lite om och men så gick det bra och jag kunde rida varje steg fram i sadeln.
Efter detta som tog typ 15 min så fick hon en till skrittpaus på 5 min.
Efter det började vi med galoppen! Först i vänstervarvet så lät jag henne bara springa på lite först, sedan satte jag mig ner och red varje steg där med och höll takten riktigt bra i sadeln. Väldigt nöjd med henne och hon jobbade på fint i bra form! Efter detta som tog cirka 7 min så fick hon en skrittpaus på 10 min så hon kunde hämta andan ordentligt innan högergaloppen som är hennes svåra galopp.
I högergaloppen så lät jag henne även där springa av sig innan och sedan börja arbeta henne. I början så blev hon lite springig men efter lite avledanden och halter så lyssnade hon riktigt bra. Så jag red även nu varje varje steg och fick en super känsla! Sedan travade jag av och skrittade hem. Suuper pass verkligen! <3
Sov Gott, syns imorgon<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som många vet så är Zarus skadad och blev det för drygt 1 år sedan, han sträckte sig i sitt bak-knä när han låg ner och skulle ställa sig, det blev tyvärr inte så bra som veterinären sa.. Han har inte så ont nu såhär drygt 1 år senare (veterinären saknat han skulle vara frisk efter 14 dagar) så jag rider igång honom försiktigt försiktigt nu i skritt och trav med hopp om att han ska hålla som skogsmulle. Hoppa kommer han dock aldrig mer att kunna tyvärr..

Men nu har har jag kommit till den punkten att jag ser tillbaka på gamla videos och minnen och tänker "hade jag kommit till stallet 5 minuter tidigare kanske detta aldrig skulle hänt", hade jag låtit honom få extra mycket mat kanske han inte hade lagt sig ner på samma sätt och inte skadat sig". Det är verkligen hemskt! Hemskt att tänka så, det får mig bara att få skuldkänslor över något som verkligen inte är mitt fel! Jag vet inte vad jag ska göra, jag måste sluta.

Likes

Comments

övrigt

Hej, idag fick Ticki vila då jag var och red ponnyn jag ska tävla på dagen och sedan åkte och red en ridskolehäst. Det gick iaf superbra!


Men som några vet ska jag åka på EM finalen i hoppning på söndag nästa vecka men nu ska jag dit imorgon på invigningen också!! Så himla kul verkligen, min bästa kompis, hon som äger ponnyn jag ska tävla hade en biljett över så jag fick åka med :) s himla tacksam verkligen. Så imorgon får Ticki vila igen eller gå en promenad för han med mamma men sedan sätter vi igång med hårdträning!


Veckoplanering kommer upp imorgon bitti.

Imorgon börjar skolan igen, känner för första gången att det ska bli lite kul men inte direkt så att jag längtar haha. Börjar iaf 09:30! Så skönt med sovmorgon första dagen.


Sov gott! Puss o kram

Likes

Comments


Hej!
Just nu sitter jag med datorn i knät och väntar på att det ska bli tid för att laga mat hehe.. Så sugen på mat men det känns onödigt att äta det nu när klockan är så lite.

Men idag kom iaf min kompis Regina till mig vid 12 och jag vet faktiskt inte vad vi ska göra, gå en promenad kanske, vem vet haha.

Istället för Dressyr som jag skulle ridit på Tequila idag så kör jag en liten dressyr-Uteritt haha. Men det blir kul.Kolla in daybesthasst på Instagram och kolla in denna bilden 👇🏻👇🏻👇🏻 ställ frågor till en q&a som jag besvarar här <3

  • 48 Readers

Likes

Comments

planering, Tequila, Lillemons Ariel

Jag har 3 riktigt roliga planer just nu!!

1. Jag och Tequila ska på våran första träning som inte är på hemmaplan om 4 veckor! Så kul att se hur hon reagerar :)


2. Jag ska på p&j med min kompis Emmies B-ponny Ariel! Så taggad! Jag har tävlat henne på en riktig tävling en gång innan i år. Vi hoppar antingen 60 & 70 (Ld & Lc) eller 70 & 80 (Lc & Lb) <3


3. Denna handlar också om Ariel! Jag ska nämligen tävla henne på en "riktig" tävling också! Då hoppar vi antingen typ LC och LC+ eller Ld+ och Lc men har inte bestämt vad än<3 så taggad!Kommer berätta mer om allt när det kommer :)

Hur snygg är inte Tequila? <3

Likes

Comments

övrigt

Hej!

Försökt skriva ett inlägg i en vecka nu men inte känt att det blir något bra. Men nu har bockjakten börjat och den första veckan är alltid den värsta då jägarna ofta är helt skjutgalna då.. Men detta är en lite lugnare vecka och rider vi ut så är det reflexer i mängder som gäller, hehe. Tequila fick skrittas för hand idag av mamma då jag var med min kompis och hennes häst på p&j. De nollade och det gick superbra.


Imorgon får vi se vad som händer, kommer faktiskt inte ihåg veckoplaneringen i huvudet..

Skolan börjar om 3 DAGAR!! Hej ångest <3 Men men, antar att det blir kul att träffa kompisarna men inte så taggad på de nationella proven..


Imorgon klockan 12 kommer ett inlägg om lite planer som jag har med hästarna. Taggade? berättar några riktigt roliga saker!Totte för stå för en suddig bild som är tagen för typ 2 år sedan!?

Likes

Comments

1. Cornelia Rylén
Cornelia är min största förebild verkligen! Sättet hon rider på och hur hon lyckas få alla dem där hästarna som bara studsar att hoppa en bana på 150 tillslut. Hon är verkligen sjukt duktig och inspirerande.

2. Elsa Berggren
Elsa Berggren är ännu en stor förebild. Hennes förra häst Chappe som hon nu har sålt var ett utmärkt exempel på hur hon rider hästarna och hur lyhörda och lydiga de blir! En av de 2 hästarna hon har nu som heter Rodny är också ett bra exempel på det! Tycker alla ska kolla hennes Instagram @elsaberggrense

3. Emma Csendes
Emma har en speciell grej för sig, framför allt när det gäller hennes häst Anna. De rider nämligen alltid utan träns. Även fast hon inte har träns så arbetar hästen ordentligt med ryggen, hittar avstånden till hinderna och kortar sig osv helt perfekt! Det roliga med hennes Instagram är att hon brukar skriva en ganska lång text om vad de gör osv! Så in och kolla @emmacsendes på Instagram!

4. Carl Hedin
Behöver jag säga mer än att kolla hans Instagram? Asså den är så fantastisk! Djuren han jobbar med blir så speciella och knyts an till honom på något sätt. Det gäller inte alltså bara hästarna han rider utan även hundar och andra djur han umgås med. Han hund Arthur är världens coolaste hund verkligen.

5. Johanna Skufca
Johanna är så otroligt duktig på att rida! Helt sjukt verkligen! Hon har faktiskt varit hos mig och ridit Tequila en gång, fantastiskt fint red hon henne. Jag ser verkligen upp till Johanna och hennes mamma. Hon är världens snällaste också.

  • 59 Readers

Likes

Comments

Helluuuu, igår tänkte jag att jag skulle ridit Tequila men det tillät inte vädret så när jag skulle ta in henne så öste det ner regn. Det var som att hela himlen öppnade sig just då och då blev Tequila väldigt spänd så jag bestämde mig för att longera henne i det hemska vädret. Det gick jätte bra men både hon och jag var verkligen dyngsura!

Alla andra hästar fick vila eftersom att jag var dyngsur och iskall..

Nu ska jag åka till min mormor och sedan ska vi åka till någon annan stad. Ska även åka förbi skarahästsport och köpa ett par bakskydd <3

W love from Filippa <3

  • 59 Readers

Likes

Comments