Header

Vi ses här​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I Lördags satte vi äntligen den efterlängtade rundan som vi har väntat på. 4 fel gick vi runt på men en klockren ponny som hoppade ALLT. Känns skönt att hon har släppt det gamla beteendet som innebar att stoppa både på träning och tävling. Nu väntar vi bara på 0an som jag VET kommer när som helst och när den gör det så är det en garanterad seger eftersom att hon alltid är 5-10 sekunder snabbare än vinnaren.

Tycker det är kul att visa alla som har misstrott oss och inte sagt att det går. Har haft en tränare som sa åt mig att hon bara skulle fungera till uteritter och att hon inte hade psyket till att tävla, dock hade hon bara sett ponnyn 2 ggr och redan då så vågade hon uttala sig så. Det är klart att det har funnits dagar när jag har tvivlat, när hon bara har varit sådär helt omöjlig men samtidigt så har det varit lite av en trigger att visa alla där ute och SPECIELLT den där tränaren som uttalade sig så oproffsigt. Jag har hård tränat hela sommaren och hela hösten bara för att få oss sådär vassa som jag vet att vi kan göra. Det har minst sagt varit ridpass med tårar i ögonen och där ingenting fungerar men även många ridpass där jag har svävat runt på moln med ett leende som räcker sig från öra till öra. 

Vi är så extremt back on track och nu de senaste 2 månaderna så har det endast varit bra dagar, jag hittar bara fler och fler knappar och när jag gör rätt så hoppar ponnyn över hinder som ligger på 110-125 som om det vore markarbete. Verkligen ponnyn med den största kapaciteten. Jag vet att hon kan och vi har ett så jäkla speciellt band, hon litar på mig och jag litar på henne, vi vet lixom vart vi har varandra. Hon har fått så mycket beröm på tävling och det går bara framåt. 

I Lördags var den sista tävlingen för detta året och nästa ligger i Februari. Då ska vi tillbaka till Lurbo och visa alla som misstror oss där och sen ska vi till Stäket för att visa att ponnyn gå att lastas utan piskar och slag. Kul kul! Nu blir det hård träning hela vintern där vi ska ligga och rulla banor med kombination på 1m, det blir många Pay and Jumper bara för att fästa allting. Sen väntar några LC nästa år och sen blir det upp på LB. Höjden är inget problem för Bianca och går allt som planerat så startar vi våran första LA till hösten 2015. 

Ikväll väntar hoppträning för Janina.  


Likes

Comments

15 minuter kvar sen blir det att åka hem, fixa i ordning Bianca, rida dressyr träning och sen hem och plugga. Robin sover hos mig ikväll också, fullspäckat schema alltså. Imorgon börjar jag sent så då kan jag iallafall sova ut ordentligt. 

Det blir en lång dag i stallet imorgon, jag måste fixa Bianca, all utrustning och även min utrustning, klart att det är jobbigt att fixa allt innan tävling men det finns ändå någon slags feeling i det.

Den här veckan har rullat på i 100 km/h, har knappt märkt av hur många dagar som passerat, det är sjukt! Men nu måste jag faktiskt plugga svenska eftersom att vi har prov i det imorgon, ha det bra!

  


Likes

Comments

Hej alla! Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort iallafall trots att det var svårare än någonsin att sa sig upp ifrån sängen imorse. Om 20 minuter så väntar lite mer än en timmes Spanska och därefter en håltimme på 3 timmar. Efter det så väntar 2 lektioner, matte och historia. Ganska lungt ändå! 

Idag är det minusgrader ute och man känner verkligen hur det biter i kinderna när man går ut, det känns lite overkligt eftersom att det var sommar väder för en månad sen? Jag tycker att det är lite tråkigt att kylan kommer så fort och att man redan måste klä på sig vinterjackan. Men trots denna kyla och att det redan börjar gå mot mörkare tider så känner jag mig ändå förvånandsvärt pigg och redo för ett skoldag till kl 17:00.

När jag kommer hem idag så står ridning på schemat som vanligt. Det blev ingen hoppning igår för jag har gjort illa knät så det blev lite svårt. Ska däremot göra ett nytt försök idag och ställa upp lite hinder om det går. Veckan för Bianca ser ut ungefär såhär:

Idag: Hoppa bana, träna svängar och självförtroende för henne. Det gäller att både hon och jag litar på henne.

Torsdag: Dressyrträning för Siv Birgersson

Fredag: Hoppa små hinder samt rida igenom henne ordentligt. Hon ska även badas och hennes utrustning ska putsas. 

Lördag: Tävling i Sollentuna. Jag hoppar en LD och en LD+5, vi får se hur mycket jag satsar beroende på hur det går i LD:n.

Söndag: Vi har utsläppet och Bianca ska ridas lugnt ut.

Ungefär sådär ser veckan ut för ponnyplutten. På Lördag blir det somsagt tävling, det är den andra tävlingen för den här hösten, den förra tävlingen var förra veckan och då fick jag ett stopp i första klassen och ett pet i den andra och jag är super nöjd! Snart börjar min lektion men ni får ha en super bra dag!


 Vi är taggade, NU KÖR VI

Likes

Comments

Dagen segar sig verkligen fram idag, är så sjukt trött och allmänt less idag helt enkelt. Den här veckan går vi sen vecka men den är inte speciellt sen. Började idag kl 8:30 med idrott, håltimme till 12:30 och sen köra 3 lektioner utan rast och sluta kl 17.

Har redan haft psykologi och historia och ska nu ha samhällskunskap, den sista lektionen innan vi får gå hem. Såå skönt! Nej juste, måste ju skriva en uppsats när jag kommer hem om Romarriket, parteey!

Bianca ska hoppas idag, bana tror jag och även några övningar på ca 80-100 cm. Hon behöver hoppas mycket nu, variera lågt och högt och få in en hel del språng i kroppen så hon känner sig säker och får mer självförtroende.


Likes

Comments

Var en sväng på stan i fredags och fick då bland annat med mig en jacka, väska, dr denim jeans och en del Elf produkter som jag tänkte visa och ge lite feedback på. Jag gillar Elf, dom har väldigt bra produkter till väldigt bra pris. Deras studio line kostar endast 45 kr. 45 kr!! 

Den första produkten jag köpte var detta Contouring and blush kit som kostade 45 kr. Just detta är köpt på Parfymeri L och där säljer dom en hel del Elf produkter. Mina reflektioner: Detta är en väldigt bra och pigmenterad kombinerad rouge och bronzer. Bronzern är matt och lika så rougen. En jättefin och billig produkt.

  


Nästa produkt var ett transparent puder som lika som produkten innan verkligen fyllde sin funktion och mattade ner huden jätte bra. Transparent puder menas med att det inte är någon färg utan den bara mattar ner huden. 


Sen köpte jag även två borstar, en puderborste som somsagt andvänds till puder och en stipple brush som kan andvändas till nästan vad som helst. Dessa två borstar är jag super nöjd med och de ger verkligen ett fint resultat. 

Elf produkter är super bra eftersom att dom:

-Håller länge

-Gör jobbet bra

-Fint resultat

Likes

Comments
  • 451 Readers

Likes

Comments

En lektion kvar nu, bara spanska. Jag gillar faktiskt spanska, lagom segt bara att vi har håltimme i 3h sen spanska.. Ganska drygt faktiskt.

Kvällen spenderas med Robin, standard och med min lilla Bianca såklart. Sen bär det av till skolan imorgon igen för en ännu värre dag. Då blir det en håltimme i 4h och sen idrott. Undra om man hinner hem? Jag hatar dom här håltimmarna. Det finns seriöst inget värre..

Hela denna månaden kommer vara rätt lugn. Har en tävling planerad den 27/9 och det blir lite som en warm up tävling för henne bara. Hoppar LE och LD bara för att hon ska känna att det är lätt och kul, det är ju en ganska speciell dam de där.

Planerar iallafall att hinna med 15:30 bussen hem och vi slutar 15:20. Hinner jag inte går nästa buss 16:00 och så länge orkar jag verkligen inte vänta. Tror att det blir trimm på paddocken idag på Bianca. Kommer även vänja henne med våran HÖGLJUDDA klippmaskin så vi får se hur de går.

Ni får ha en såå bra fortsatt dag så ska jag se till att försöka överleva dom här dissa timmarna nu, önska mig lycka till..


  • 530 Readers

Likes

Comments

Idag är det träning för didrik, tidig träning. Den börjar kl 10:00 så lite segt är det väl allt. Det är ganska kallt ute idag så de blev tjocktröja och långärmad på, första gången på länge!

Bianca har ju ny sadel nu, igen. Och nu är det en sadel som verkligen ligger 110% rätt nu, det är såå skönt eftersom att hela hästen har lossnat i ryggen och är mycket mer arbetsvillig vilket känns såå skönt!

Så idag hoppas vi på mirakel även på träningen och att alla bekymmer och bestyr plötsligt är borta, spännande!


  • 670 Readers

Likes

Comments