På fan zone i Bordeaux testade Filip på att vara målvakt. Nu vet ni att ni inte ska fråga Filip om han kan tänka sig att vara målvakt när ni spelar fotboll på skolgården, hahaha... 😂😂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I lördags åkte vi till Bordeaux - där vi fortfarande är. Vi har varit på fan zonen och även lyckats prata franska... eller okej, inte riktigt. Vi träffade en kille med ett skägg som var ungefär 100 gånger större än Filips - han hette Arthur och kunde tyvärr inte prata så bra engelska. Filip sa då att vi bara kunde ett fåtal ord på franska.

Här i Bordeaux ska vi kolla på Kroatien - Spanien, som spelas imorgon (tisdag) innan vi åker till Nice och möter upp våra två kompisar, Nils och Josef, för att kolla på Sverige - Belgien.


Vi är eniga om att Bordeaux är den finaste och trevligaste staden vi har besökt hittills. Byggnaderna är väldigt fina och vädret har varit fantastiskt!

Likes

Comments

Det var ett tag sen vi uppdaterade bloggen...

Vi har lämnat Paris och hunnit åka till Saint-Étienne för att kolla på Kroatiens match mot Tjeckien. I Paris köpte Filip en Kroatien-flagga som han har piffat till lite... 😉

Matchen slutade oavgjort; 2-2. Kroatien spelade lika bra som de gjorde mot Turkiet och ledde med 2-0 - men tyvärr (för Filips, och alla andra som håller på Kroatien, del) kom Tjeckien tillbaka in i matchen med ett reduceringsmål med 15 minuter kvar att spela.

Med fem minuter kvar av matchen kastade ett par killar i Kroatiens klack in bengaler och smällare på planen. Fruktansvärt tråkigt! Domaren valde då att bryta matchen i ett par minuter, och efter det så lyckades Tjeckien kvittera till 2-2 på straff...

Likes

Comments

Idag har vi kollat på England - Wales på fan zonen inne i Paris. Oj, oj, oj vilken stämning! Vädret var inte på topp, så gräsmattorna framför Eiffeltornet förvandlades ganska snabbt till lerpölar. De båda lagens supportrar blev extremt leriga, framförallt engelsmännen efter deras ledningsmål på tilläggstid.

På fan zonen fanns det många storbildsskärmar, möjlighet att spela Playstation (som ni säkerligen vet är vi två riktiga FIFA-nördar, och därför var vi lite besvikna över att man bara kunde spela PES och inte FIFA), bordsfotboll, fotbollstennis och fotboll (5 mot 5) på en mindre konstgräsplan.

Ni ungar hade älskat det här!

Likes

Comments

Likes

Comments

Igår åkte vi in till Paris och kollade på sevärdheter. Vi gick längs med Paris mest berömda gata, Champs-Élysées. I slutet av gatan står Arc de Triomphe - vet ni vad den heter på svenska?

Därefter gick vi vidare mot Eiffeltornet - men då det var strejk kunde vi tyvärr inte gå upp och kolla på utsikten.

På kvällen kollade vi på Portugal-Island på en portugisisk restaurang nära vårt hotell. Det var många portugiser på plats som hejade fram Cristiano Ronaldo och hans mannar. Matchen slutade oavgjort, och det var många besvikna portugiser som lämnade restaurangen direkt efter matchen.

Det vi önskar mest av allt just nu är lite bättre väder här i Paris...


Likes

Comments

Lite bilder från gårdagens match mellan Irland och Sverige. Ni som är på sommarfritids har fått prata med oss via FaceTime. För er andra följer en video som vi spelade in idag; https://vid.me/4DzC (PS. Mobilen dog precis i slutet av klippet... men vi antar att detta är bättre än inget, då ni som är på fritids har velat se fler videoklipp!)

Sveriges match var lite av en besvikelse, tycker vi. Svenskarna kom inte upp i sin vanliga standard, irländarna var bättre och snabbare än oss. De utnyttjade även Sveriges misstag och felpassningar. Stämningen var dock fantastisk!Likes

Comments

Nu har vi kollat på den första matchen. Vilken upplevelse det var!

Kroatien vann till slut med 1-0 efter ett volleymål från Modric. Kroatien hade många fler chanser än Turkiet under hela matchen, bland annat hade Srna en frispark - och Perisic en nick - som båda gick i ribban. Kroatien hade dessutom ett par andra bra lägen. Turkiet inte hade så mycket att komma med förutom en nick som räddades på mållinjen av Kroatiens målvakt Subasic.

Ni kanske undrar vad det är för tröjor vi har på oss... Denis har rötter från Turkiet medan Filips föräldrar kommer från Kroatien. Trots att Kroatien vann är vi fortfarande vänner. 😉

Matchen spelades på PSGs arena, Parc des Princes. Ni vet väl vilken svensk spelare som har spelat i PSG de senaste åren?

Imorgon (måndag) ska vi kolla på Sveriges match mot Irland. Håll utkik efter oss på tv:n! 😉


Här är några bilder på oss före, under och efter matchen.


Likes

Comments

Hej!

Nu sitter vi i Bryssel och väntar på vårt tåg till Paris. Vet ni vilket land Bryssel är huvudstad i? Räck upp handen i så fall!
😉

Den franska artisten David Guetta har gjort den officiella EM-låten tillsammans med svenska sångerskan Zara Larsson.

Ni kan lyssna på låten nedan.

Vad tycker ni?
🎧


Likes

Comments

Igår sparkade Payet igång EM-festen - och som han gjorde det! Ett hårt vänsterskott upp i krysset.

Rörande att se glädjetårarna när han byttes ut till stående ovationer på fransk mark. Vackert. Älska EM.


Matchen slutade 2-1 till Frankrike. 

Ni kan se Payets mål nedan.


Likes

Comments