Header

I går blev det lite lugn ridning, skritt och trav i ca 50min. Han brukar vara så stel när han vilat men nepp nu går han riktigt bra. Idag blev det lite galopp också, han var sååå pigg och glad. Och varje dag när jag kommer på grusvägen och han ser mig från sin hage som är nästan precis utanför uteboxar gnäggar han högt... Så gullig han är ahahha

I morgon ska han nog få gå över lite travbommar.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Japp, som rubriker lyder; vi har äntligen flyttat Filip till ett annat stall! Han verkar trivas riktigt bra, vilket han inte riktigt gjorde i slutet i det gamla stallet. I tisdags flyttade vi iallafall, ett mysigt stall med ridhus, paddock, bra uteritts vägar, trevligt folk och hästar. I går ledde jag honom i ridhuset, han har inte gått sen nyårsafton så han har en hel del energi.... Idag efter skolan ska jag iallafall åka och fixa allt och sen rida lite i ridhuset, inte något hårt pass utan bara så att han får röra på sig.

Likes

Comments

Som rubriken lyder ska vi snart flytta Filip till ett annat stall, detta kommer ske inom de närmsta veckorna. Ska bli så skönt. Han trivs inte här vi har honom, han är stressad av omgivningen och allt där. För mycket folk och hästar och ljud tror jag.... Han kommer dock få vila fram tills vi flyttar eftersom vi inte har anläggningskort här längre då det nu är nytt år... Lite tråkigt då han går riktigt bra nu och är rätt fin i kroppen...Likes

Comments

Filip kändes bra igår. Vi har alltid haft problem med förvänd galopp, har endast gått på långsidor och sen när man närmar sig hörnet flyger han iväg och byter galopp.... MEN, igår provade jag bara att ta lite förvänd galopp på stora mittvolten och helt plötsligt kunde vi rida förvänd galopp en fjärdedel av volten! I en bra form i båda varven dessutom, han har inte riktigt kommit tillbaka än sen hans hosta och luftvägsproblem förra hösten/vintern/våren men nu går det på rätt väg :)) Synd att man inte kommer ha råd att tävla något mer dock.

Han börjar få tillbaka sina muskler men det går lite segt. Han har inte sin sommar mage kvar dock så de är väl positivt ;P

Och ja, hans spån är lite skitigt, han ska få mer, nytt fräscht idag ahahahhaLikes

Comments

Städat ett av de tre skåpen vi har i sadelkammaren... Bara 2st kvar, fast nu ska vi nog försöka få in alla våra grejer i två skåp istället för alla tre när vi ändå bara har en häst.

Här är mitt städade skåp då, längst upp har jag lite fleecetäcken, stalltäcken och regntäcken.

I hyllan under har jag lite tävlingssaker; transport/fin täcke, extra sporr remmar, extra hoppspö, luvor. Sen också min samshield hjälm, en väst och en jacka.

Sen har vi min hoppsadel med det röda överdraget. En prestige. Schabrak o ländtäcke ligger ovanpå.

Under den hänger en svart Olympic dressyr sadel, hade den på honom fram tills mitten av 2016 innan jag köpte honom, var osäker på om jag vill köpa med den, men nej det ska jag inte, han går inte bra med den då den inte ligger riktigt perfekt. Så den ska lämnas tillbaka.

På höger vägg, krokarna längst upp: mina 4 träns, ett svart längst in som jag använder vid longering, bara lite ihopaplock med ett tredelat bett med såna "stänger", kommer inte på vad det kallas hahah... Sen bredvid det har jag ett brunt träns, nästan helt nytt, nosgrimman passar inte Filip så jag använder detta vid longering eller typ lite barbacka skrittning.

Sen har vi mitt svarta träns, hade det till dressyr innan med den svarta dressyr sadeln men nu rider ja inte med den så jag har mitt pelham på detta tränsen när jag ska rida ut eller känner att jag behöver det. Längst ut är mitt bruna träns jag använder mest, använder det till vardags, när jag tävlar och ja det är väl favorit tränset. Har mitt tredelade äppel bett på, eftersom att det är Filips favorit bett! Självklart har jag mitt kyro bling pannband på det. Sen hänger min förbygel/brösta/martingal där med!

Under sadeln hänger min ryktväska. Sen under det har jag en stor låda, där har jag allt från reflexer, shortchaps, benskydd/boots, till olika flaskor eller medel.

På krokarna längst ner finns lite allt möjligt också. Grimmor, grimskaft, skyddsväst som jag i stort sätt aldrig använder, tomma täckes "påsar" osv.

Sen har jag mina stövlar på golvet, de bruna är från Hööks, de svarta är från De Niro!

Sen ska dessa då städas också....


Likes

Comments

Likes

Comments

Filip är iallafall riktigt bra nu, går bra i alla gångarter, bättre kondition, pigg och glad. Han har inte tävlat sen oktober 2016.... Vi båda vill verkligen tävla men finns inte pengar till det, kanske blir det en runda på julklappshoppningen här i stallet. Hoppas på att vara tillbaka ute på tävlingar i vår iallafall! Nu är han även klippt också


Likes

Comments

Filip känns riktigt bra just nu, han har lite dålig kondition och går ju inte direkt i någon vidare form men han känns glad och fräsch. :))

De senaste två dagarna har han fått gå lite markarbete, HÄÄÄÄR finns film. I går var det studs och dagen innan det två kryss med 3 galoppsprång mellan.


Likes

Comments

Det var ett tag sen... Filip mår iallafall riktigt bra, rids helt vanligt. I går provade vi till och med att gå upp till den lilla terrängbanan för att skritta lite bara, han var faktiskt väldigt lugn ahaha.

Blev inte något med att åka till skedala och hoppa, har inte riktigt pengar till att tävla just nu.

Fin är han ju iallafall nu när han har fått sommarpäls!

HÄR finns en liten video från när vi skuttade över ett litet hinder för någon vecka sen. Nästa gång jag rider uppe på terrängbanan tänkte jag fixa ihop en liten video. Får se om jag hoppar lite där uppe också :))


Likes

Comments