Prinsesstårta 

Tårtbotten:

4 ägg

3dl socker

50g smör

2dl mjölk

1tsk vaniljsocker

2,5 tsk bakpulver

4dl vetemjöl

Fyllning:

3dl hallonsylt

3dl vaniljkräm (färdig eller gör egen)

5 dl vispgrädde

1 st marsipan lock

Såhär gör du: Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Vispa ägg & socker pösigt. Sikta ner vaniljsocker, vetemjöl & bakpulver. Smält smöret tillsammans med mjölken & blanda ner i smeten. Häll ner smeten i en smord springform 20 cm i diameter & grädda botten i mitten av ugnen i 30 minuter.

När botten har svalnat delar du den i 3 delar. På den första botten brer du på hallonsylt, på nästa botten vaniljkräm (jag använde färdig denna gången) sedan lägger du sista botten ovanpå som ett lock. Vispa grädden och bre ett tjockt lager runt och ovanpå hela tårtan. Klä in tårtan med marsipan, dekorera på valfritt sätt och pudra över florsocker, servera!

Gillar

Kommentarer