Kladdkaka utan vetemjöl 

Denna kladdkakan blev såå god!! Min nya favorit, du måste testa!!

Detta behöver du

75g smör

150g choklad

3 ägg

1,5dl rörsocker

0,5 tsk salt

0,5dl kakao

1tsk vaniljsocker

Såhär gör du: Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smält smöret och hacka chokladen, när smöret har smält blandar du ner chokladen. Blanda runt till en slät smet. Separera äggulorna från äggvitorna, vispa ner äggulorna i chokladet och smöret. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med en elvisp. När äggvitorna är fasta vispar du ner rörsockret lite i taget. Blanda sedan försiktig ihop äggvitorna med din chokladsmet.

Sikta sedan ner kakao, vaniljsocker och salt i smeten och blanda ner det försiktigt. När smeten är slät häller du upp den i en smord springform. Grädda kladdkakan i ca 15 minuter, den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt kladdkakan stå i kylskåp över natten så att den sätter sig ordentligt. Servera med vispgrädde och bär, njut!

Gillar

Kommentarer