Stora chokladmaränger.

Hej Hej..
Tiden går verkligen fort, det har gått 18 år sen jag tog ett sista farväl av min farmor. Min farmor älskade också att baka, hon va bäst på att göra dom godaste marängerna. Min farmor gjorde alltid chokladmaränger när jag var barn. Varje gång man kom hem till henne så tog fram den stora plåtburken från skåpet. Där i låg det mängder med dom stora chokladmarängerna. Idag lyckades man få till exakt samma konsistens, smak, seghet i chokladmarängerna som farmor gjorde🥰 Men hennes recept kommer jag för alltid hålla hemligt. Kan avslöja en liten hemligt, vilken choklad hon använde i sin maräng. Men jag kommer dela med mig av mitt enkla recept på chokladmaränger som är frasiga utan på och härligt sega inuti👌🏻

Stora chokladmaränger:
3 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
50 gram lindt choklad

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 120°C grader, klä en plåt med bakplåtspapper. Gör iordning ett vattenbad och smält chokladen. Ställ chokladen åt sidan så den får svalna av något. Vispa äggvitorna till ett skum och häll ner störsocker lite i taget under vispning. Vispa sen tills du får en fast maräng och kan vända bunken upp och ner. Tillsätt den smälta chokladen och rör några snabba tag i marängen med en slickepott. Klicka sen ut lagom stora högar med chokladmarängsmeten på bakplåtspappret. Sätt in plåten längst ner och grädda chokladmarängen i 40-45 min, stäng av ugnen och låt dom torka tills ugnen har blivit kall. Ta ut marängen och lägg dom i en burk med lock och förvara dom torrt. Eller så äter man upp dom samma dag till något gott!👌🏻

Chokladmaränger innan gräddning..

Färdigt gräddade chokladmaränger...

  • 910 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229