Saftigaste kanelbullarna.

Vem älskar inte kanelbullar? Framför allt när man får dom riktigt saftiga och håller längre. Nu är det inte långt kvar till kanelbullensdag! Doften av nybakat bullar är det bästa som finns, alla håller nog med. Kunde inte hålla mig, utan blev så sugen på saftiga kanelbullar med mycket fyllning.👌🏻Ha en trevlig söndag kväll🍂

Bulldeg:
4 dl kall mjölk
40 gram torrjäst
150 gram rumstempererad smör/margarin
40 gram strösocker
40 gram brun farin strö
1 msk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
650 gram vetemjöl

Gör så här:
Kommer visa steg för steg hur man gör den saftiga bulldegen.

Börja med att hälla ner den kalla mjölken i bunken.

Tillsätt torrjästen..

Vispa sen ihop mjölken och torrjästen tills all jäst har löst upp sig och att du får ett härligt skum.

Tillsätt smöret och vispa ihop allt lite lätt i köksassistenten och stäng av den.

Fortsätt sen med strösocker och brun farin strö.

Sen ner med vaniljsockret, kardemumma och saltet.

Tillsist häller vi ner mjölet lite i taget när köksassistenten jobbar på. Fortsätt att knåda degen och efter 15 min ska degen ha släppt från bunkens kanter.

Så här ser min deg ut, den är lika len som en barnrumpa och helt perfekt.

För att vara extra säker på att degen är klar, så ska man kontrollera glutenfönstret, dra försiktigt ut degen. Den ska hålla ihop och bli så tunn att den nästan går att se igenom. Går degen sönder när du drar i degen, så fortsätt att knåda degen lite till och gör ett nytt försök.

Forma degen så lite som mjöligt i bunken och täck över med plastfolier. Låt degen jäsa i rumstemperatur i 2 timmar. Vi ska inte stressa degen utan den ska få ta sin lilla tid om man vill få dom perfekta bullarna.

Fyllning:
180 gram rumstempererad smör/margarin
3-4 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 dl strösocker
1 dl brun farin strö

Gör så här:
Blanda ihop allt i en skål och ställ åt sidan.

KNÅDA INTE DEGEN, utan häll ut den på ett mjölat bakbord och kavla ut degen till en rektangel och bre ut fyllningen nästan ända ut till kanten.

Ta tag i ena ändan och vik in till mitten.

Ta sen den andra ändan och vik in till mitten. Jämna ut kanterna och degen så den blir lika bred över allt.

Skär sedan remsor som är 2 cm breda som du sen skär ”byxor” av. Du skär ett snitt i mellan men låter dom sitta ihop med 1 cm. (Se bilden).

Som ni även kan se här.

Ta ena bullängden och lägg den så här.

Snurra sen ihop båda byxbena. (Du gör typ som en fläta fast med två ben bara).

Ta ändan som inte är snurrad och rulla ihop hela remsan till en ros. Stoppa sen sista biten under rosen.

Så blir dom så här.

Jag fick ihop 12 st stora rosbullar av degen. Lägg rosbullarna på ett bakplåtspapper och täck över med plastfolier. Låt rosbullarna jäsa i 1 timme i rumstemperatur.

Under tiden som dom jäser så sätter jag ugnen på 225°C grader.

Snart är dom klara för att åka in i ugnen.

Jag toppar mina rosbullar med pärlsocker.

Sätt in plåten med bullarna i mitten på ugnen och grädda dom i 10-20 min tills dom har fått en fin färg.

Sockerlag:
1 dl vatten
1 dl strösocker

Gör så här:
Häll upp allt i en kastrull och koka upp tills du får en sirpa liknade vätska av allt. Pensla rosbullarna direkt när dom kommer ut från ugnen. För då håller dom sig saftiga mycket längre och bli glansiga.

Whola nu har du fått saftiga och glansiga bullar som dom säljer på alla konditori.👌🏻

❤️Det värmer i hjärtat när man får höra av barnen och sambon att dom blev jäääkligt goda. Detta vad dom BÄSTA kanelbullarna som dom någonsin har ätit. Jippi, äntligen LYCKADES man få till dom perfekta kanelbullarna..👌🏻👏🏻

  • 2 568 visningar

Gillar

Kommentarer

PERNILLA MARIA
PERNILLA MARIA,
Jag menar såklart pärlsockret och inte strösockret gällande hur du får det att fastna på bullarna på slutet? 😊
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
såg att du menade det 😋 ibland styr fingrarna efter vad dom vill när man skriver. 🤗Jag snålat inte med fyllningen, bullarna får bli extra krldiga för då fastnar pärlsockeret mycket lättare. 😁 nouw.com/fikamedhanna
Liselotte
Liselotte,
Kan man köra med vanlig jäst istället?
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Självklart kan du göra de 😁 jag bakar bara med torrjäst.😋nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229