Mitt frostade hallon.

Vintern är kvar men det känns mer som vår ute. Testade en ny silikonform ”3D-silikonform Segreti del Bosco” som skapar en bakelse i form av björnbär eller hallon. Första testet blev en variant på ett björnbär, kan säga att det blev inte rätt form för ett björnbär. Så nästa steg ville jag göra ett hallon för att se om det skulle bli bättre.

Jag la ut mina bilder och skrev i inlägget: Vad ser ni för något?? Smakerna i denna: ljus/mörk chokladmousse med flingsalt + hallongelé. Fick många härliga svar, kan säga att 96% fick det till ett hallon. 4% fick det till en tomtat eller ett blomkålshuvud.

Kan säga att man blev väldigt nöjd med resultatet, för jag ville skapa ett hallon. Men inte vilket som helst utan ett frostade hallon som försöker överleva vintern. Som inte vill ge upp, utan den ska hålla sig fram tills våren/sommaren kommer. För då kommer ju den glansiga ytan fram och den kommer att lysa upp i trädgården/skogen. Dom gudomligt goda smakerna är: ljus/mörk chokladmousse med flingsalt och hallongelé.👌🏻

Det är många som har frågat efter recept och här kommer recept på mitt frostade hallon som vill överleva vintern.

Du behöver plocka fram/beställa hem:
3D-silikonform Segreti del Bosco - Silikomart.
Röd sammetsfärg på spray.
Silikonform kupol, 3 cm höjd och 6 cm diameter

Hallongelé, räcker till 6 st kupoler:
200 gram färska/frysta hallon
1 dl vatten
5 msk gelésocker
Silikonform kupol, 3 cm höjd och 6 cm diameter

Gör så här:
Börja med att koka upp hallon, vatten och gelésocker i 1/2 min. Passera hallonen igenom nätsil tills du får en saft utan frön. Fyll upp kupolen och låt den stelna i rumstemperatur eller i frysen.

Ljus/mörk chokladmousse med flingsalt:
4 dl vispgrädde
100 gram ljus choklad
100 gram mörk choklad
2 äggulor
1 tsk flingsalt
1 spritspåse

Gör så här:
Smält halva chokladen över vattenbad tills allt har smält. Lyft bort skålen och vänd ner resten av chokladen i den smälta chokladen tills du får rumstempererat choklad. Vispa grädden tills du får mjuka toppar, rör snabbt ihop äggulorna i en skål och blanda sen runt det i grädden. Tillsätt den smälta chokladen och vänd runt allt med en slickepott tills all choklad har blandas med grädden. Smaksätt sen med flingsalt och smaka efter hur mycket du vill ha i. (Alla gillar olika mycket). Fyll sen spritspåsen med chokladmousse och gör den redo.

Första monteringen:
Ta fram 3D-silikonform Segreti del Bosco och ställ den på en bricka/skärbräda. Fyll portions formarna i silikonformen till hälften. Ta sen fram hallongelén och tryck ner den i chokladmousse med den runda ändan först. Fyll sen på med resten av chokladmousse upp till kanten. Skaka/baka formen så att vi får ut bubblorna och jämnar ut moussen i formen. Jämna ut kanterna med en spackel eller matkniv, täck över med plastfioler och ställ in silikonformen i frysen i 6 tim - 1 dygn eller längre.

Sista steget innan serveringen:
Gör ordning ett ställ med skydds vägar av plast eller ta fram en lagom stor plastpåse. Öppna upp plastpåsen ordentligt och få öppningen att hålla sig kvar. Ta fram din silikonform med bakverken från frysen och ta ut dom från silikonformen (ha tålamod och visa kanske inte blir perfekta). Placera ut bakelsen på en bit bakplåtspapper och sätt den i mitten i plastpåsen eller i stället. Användning: Sprayflaskan måste vara i en temperatur mellan 25°C och 35°C för att kakaosmöret ska hållas smält (det ska vara flytande). Skaka väl före och under användning. Spraya ett tunt skikt med ett avstånd på 25-30 cm från ytan. Låt torka och upprepa sedan om det behövs. Undvik överanvändning av velvet spray. Låt ditt bakverk vila 4 timmar innan servering.

Vill du ha dekoration så är det bara att köra på. Välj själv hur du vill göra. Lycka Till!

☆P,st som ni ser på bilden så är mitt hallon fortfarande fruset. Hade ingen tåla mod att vänta med fotograferingen eller att skära upp den!☆

P,st glöm inte att tagga @fikamedhanna /#fikamedhanna på NOUW, INSTAGRAM eller FACEBOOK när du provar mina receptet. För jag skulle bli så glad om jag fick se era mästerverk när ni bakar efter mina recept.❤️ Ha en underbar kväll!

Kram kram

  • 1 251 visningar

Gillar

Kommentarer

Silverblomma
Silverblomma,
Blev ju fint..ja..kallt ute men inte så kallt som det brukar vara i jan..nouw.com/silverblomma
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack så mkt, då får man skapa den känslan själv 😊nouw.com/fikamedhanna
Julia
Julia,
Wow vad duktig du är !
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack så mkt 😊nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229