Lussekatt dammsugare.

Hej Hej!
Efter man la ut bilden på mina lussekatt dammsugare så har det lockat många om receptet. Har fått ändrat i receptet och hoppas att detta blir mycket bättre. Mina nära & kära fick vara försökskaniner tills dom sa: Vi gillar ju INTE saffran längre. Så utseende och smak så gick det inte hem alls hos dom! Efter som det är så MÅNGA som vill ha receptet så kommer jag lägga ut det, så får ni smaka av och känna efter själva om det blir en toppen eller botten på detta! För man själv tycker att dammsugaren ska finnas med under julen. Så varför inte göra en ny variant? En dammsugare som ser ut som en lussekatt och fylls med en dammsugarefyllnining fast med mera saffran istället. Självklart ska vi toppa med russin också! Kan detta blev en ny favorit under julen? Ja vem vet!

💭

Om du saknar chokladen i fyllningen i lussekatt dammsugarna så går det jätte bra att tillsätta: 2 msk kakao och blanda ner i smeten!

🗯

Har även fått en förfrågan om storleken!
Hur stora blir lussekatterna?
-
Mina blev lika stora och breda som en vanlig dammsugare. Fyllningen kommer ligga som ett tjock lager som ett normal stort sugrör. Smaken är som baken, här finns det inga gränser över hur stor en lussekatt dammsugare ska vara! Välj själv hur stora, tjocka och hur många du vill göra.^^

💭

För dig:

Gör glutenfri - .välj glutenfri vaniljsocker

Gör glutenfri - välj glutenfria lussekatter/saffran sockerkaka.

Gör laktosfri - välja valfri laktosfri choklad.

Gör laktosfri - välja laktosfri smör/margarin

Lussekatt dammsugare, ca 20 st:
100 gram smör/margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl lussekatt smulor eller saffrans sockerkaka smulor
0,5 gram saffran (ett kuvert)
Några droppar med arraksessens eller punsch smak av och känn efter
300 gram marsipan
1 burk gul färg (pastafärg, karamellfärg)
1 packet russin (kan uteslutas om man inte gillar det)
10-20 gram vit choklad

Gör så här:
Smält 10 gram smör med saffran i mikron eller på spisen och ställ sen åt sidan för svallning. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, tills det blir poröst. Smula sen ner lussekatt/saffrans sockerkaka till fina smulor för hand eller i en matberedare. Rör sen ner smulorna i smeten och blanda väl, tillsätt nu det smälta smöret med saffran och några droppar med arrak eller punsch. Blanda runt noggrant och låt degen stå i kylen i ca 1 timme. Under tiden färgar du marsipanen och kvala ut den till en rektangel som är ca 3 mm tjock. Ta sen ut den kalla degen från kylen och rullar till en lång korv som är lika lång som marsipanen. Klä sen korven med marsipan så att det täcker över allt. Dela sen den avlånga dammsugaren på ca 20 bitar som ska bli ca 5 cm långa. Rulla sen ut varje bit till en lång och smal normal stor sugrör (som man får på MC Donalds/burge king). Rulla in ändarna åt varsitt håll så att den blir S-formad, lägg dom på en bricka/skärbräda med bakplåtspapper/plastfolier och ställ åt sidan. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad, ta nu fram russinen och doppa ena ändan/sidan i den smälta chokladen. Tryck sen försiktigt fast russinet på varje snurrad ända på lussekatt dammsugarna. Ställ sen in lussekatt dammsugarna i kylen tills chokladen har stelnat. Sen är det bara att servera dina nya lussekatt dammsugare för gästerna och hoppas att det blir en ny favorit hos och för dig.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229