Luftiga, saftiga ostfrallor.

Första Januari 2020 är här🎉
Då får det bli nybakat frallor, en perfekt start på detta året. Vem älskar inte doften av nybakat luftiga, saftiga ostfrallor? Ostfrallor är smakrika och den knapriga osten på toppen av ostfrallorna gör ALLT! Perfekt som frukost, lunch, kvälls macka. Fyll den med ditt favorit pålägg.🤗

Luftiga, saftiga ostfrallor, 20-30 st:
25 gram torrjäst/färsk
4 dl ljummet vatten
0,75 dl olivolja
2 dl riven ost
1 tsk salt
11 dl vetemjöl

Pensling/topping:
1 ägg
2 msk mjölk/vatten
5 dl riven ost

Gör så här:
Blanda vatten och torrjäst i en bunke och vispa ihop allt tills jästen har löst upp sig. Tillsätt olivoljan, osten, vetemjölet och knåda allt i 10 min. Häll ner saltet och knåda i 5-10 min till, gör fönstertestet på degen för att se om degen är klar. (När du drar i degen så ska du få ett litet fönster, går degen sänder så knådar du ytligare i 5-10min). Plasta över bunken och låt degen jäsa i 60 min tills den blir dubbelt så stor i rumstemperatur. Häll ut degen på ett lätt mjölat bakbord och dela upp degen i 20-30 lagom stora bitar. Rulla alla degbitar till jämna bollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Låt frallorna jäsa i 40-60 min tills dom blir dubbelt så stora i rumstemperatur. Under tiden som frallorna jäser så kan du sätta ugnen på 250°C. Vispa ihop ägg, mjölk/vatten i ett glas och pensla ett jämt lager på frallorna. Toppa frallorna med lagom mycket med riven ost och ställ in plåten i mitten på ugnen. Grädda ostfrallorna i 10-13 min tills dom har fått en fin färg. Lägg dom på ett galler och låt dom svalna av något innan du äter upp dom!

  • 952 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229