Knäck med flingsalt.

Knäck med flingsalt är sååå jädrans gott när man kan bryta av det söta med lite flingsalt. När man känner den perfekta kombon i munnen när knäcken smälter. Då längtar man bara efter flera små mums bitar. Igår var det första advent, nu är det bara 22 dagar till julafton. Dagarna bara rusar iväg och då får man passa på att baka så mycket som det går när man står hemma i köket igen.

🎄

För alla..
Gör laktosfri:
välj laktosfri grädde.
Gör med kokosgrädde:
Behöver du koka kolan nästan dubbelt så lång tid för att komma upp i temperatur.

Knäck med flingsalt, 40st:
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 påse med flingsalt

Gör så här:
Ställ knäckformarna på en stabil bricka och ta fram en såskanna. Ta fram en kastrull och häll ner vispgrädden, sirapen, strösockret och vispa ihop allt för hand. Låt knäcken koka upp kraftig på hög värme tills temperaturen når 123°C grader på kökstermometern. (Om du inte har en så kan du göra ett kulprov för att kontrollera när knäcken är färdig). Fyll knäcken i såskannan och häll sen knäckformarna med lagom mycket knäck. Strö sen på med flingsalt och låt knäcken stelna i rumstemperatur.

🎄

Pst..
Så här gör du kulprover: Häll en/flera droppar av knäcksmeten i kallt vatten och rulla sedan en kula. Kulan ska vara seg och ganska fast.

🎄

Hur vill du ha din knäck..
122-125°C är knäcksmeten lagom kokt.
140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i.
160°C är smeten karamellfast.

Gillar

Kommentarer

itismadeby
itismadeby,
Ja det är något man inte tror ska fungera men så gott det är med sött o salt tillsammans.nouw.com/itismadeby
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Framför allt inte på knäck, men det blev ju sååå gott!👌🏻nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229