Kattlådan..

Godkväll..
Höstlovet har startat igång, så vi passar på att vara sjuka jag & barnen. En perfekt start på måndagen och vi passar på att baka något enkelt. Det är inte måndag dagar kvar till HALLOWEEN, man har inte bakat så mycket med halloween tema. Så jag tänkte att denna veckan får bli en hel del halloween bakning med barnen.

Kattlådan..
Halloweendessert man gjorde innan, gick inte hem hos många + den blir borttagen på flertal ställen. Tydligen va den för LÄSKIG, Hahaha så vi får göra något med mindre blod och läskigt! Men det ska fortfarande vara en fruktansvärd halloweendessert, som ändå ger en obehaglig känsla. Ta med barnen in i köket och gör en härlig kattlåda med kattsand, kattbajs och lite blod. Vem skulle säga nej tack till ett gäng härliga chokladbolls korvar, kaksmulor med choklad och toppat med lite hallonsås. Halloweendesserten kommer ge gästerna en riktig funderar på om dom vill smaka. Framför allt om dom vet att du har katt/katter hemma och att kattlådan står där!😸🎃

Kattbajs - chokladbolls korvar:
200 gram rumstempererat smör/margarin
1 dl strösocker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe/vatten
6 dl fin mixad havregryn (görs med en stavmixer/matberedare)

Gör så här:
Ta fram en skål och tillsätt alla ingredienserna och rör ihop till en chokladbollssmet. Rulla och forma chokladbollssmet till små smala/tjocka/bitar till korvar som ska se ut som kattbajs. Lägg dom på en tallrik och ställ in dom i kylen, så dom får stelna tills sig i 30-40.

😸

Kattsand - kattsmulor med choklad:
40 st mariekex
20 st jätten choklad
4 tsk silver pulver dr oetker

Gör så här:
Ta fram en fryspåse och brödkavel/kötthammare och häll ner mariekex, jätten choklad i fryspåsen. Banka till du får smulor av alla kakor, tillsätt silver pulvret och slut igen påsen. Skaka och knåda påsen så att all silver pulver blandas runt i kaksmulorna.

😼

Blod - hallonsås:
200 gram hallon färska/frysta
3 msk vatten
2 msk strösocker

Gör så här:
Ta fram en kastrull och häll ner alla ingredienserna och låt det koka koka upp tills sockret har smält. Ta hallonpurén och passera den genom en trådsil över en skål. Täck över skålen med plastfolier och låt hallonpurén svalna av.
🙀

Montering
Ta fram en ugnsform/kattlåda och strö ut kattsanden så det blir nästan ett jämt lager över allt. Ta sen kattbajset och lägg dom lite här och där. Toppa med lite kattsand på kattbajset och även täck över några så det ser ut som katten har vart i kattlådan. Droppa sen med lite blod på kattbajset och i sanden. (Gå till affären och köp en kattspade eller ta något annat). Ställ den på bordet och överaska dina gäster med denna härliga dessert. Du kommer få många minner och reaktioner på detta. Sen får vi se hur många som vågar att äta ur kattlådan!😼

  • 496 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229