Havrekakor med choklad & flingsalt.

Hej Hej..
Ny vecka och nya utmaningar väntar, härligt att känna att hösten är verkligen här och alla löv får sina vackra färger.🍂🍁

Havrekakor med choklad & flingsalt.
Åhh vem älskar inte bakverk som är sött & salt? Hade en lindt choklad excellence intese päron hemma. Som passade perfekt till mina havrekakor, är med i dessertutmaning på Instagram och veckans tema är sött & salt. Så då passade perfekt i höstvädret att baka ett gäng härliga havrekakor med ringlade lindt choklad och toppade med flingsalt.👌🏻🍂

Havrekakor med choklad & flingsalt, 40 st:
200 gram rumstempererad smör/margarin
1 dl strösocker
1 dl brun farin strö
6 dl havregryn
1 tsk hjortronsalt
3 dl vetemjöl

Garnering:
1-2 tsk flingsalt
100 gram Excellence intens päron

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C grader, klä två plåtar med bakplåtspapper. Rör ihop smör, strösocker och brun farin strö i en bunke. Tillsätt sen havregryn, vetemjöl, hjortronsalt och blanda ihop till en fast deg. Dela upp degen i 40 bitar som väger lika mycket, rulla dom sen till bollar och lägg dom på bakplåtspappret. Platta sen ut bollarna med en gaffel och grädda kakorna i mitten på ugnen i ca 10-15 min. Ta ut kakorna och dra av bakplåtspappret med havrekakorna på bordet. Låt kakorna svalna av helt.

Under tiden som havrekakorna svalnar av, så gör vi garnering. Smält chokladen över ett vattenbad och ringla chokladen över havrekakorna och toppa med en liten nypa med flingsalt. Låt chokladen stelna innan du staplar dom på varandra. Servera dina havrekakor med choklad & flingsalt på kafferepet eller på fikabjudning och njut!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229