Focaccia med tomatpuré, champinjoner, vitlök & persilja.

Hej Hej!
Att hitta det perfekta receptet på faccaciadegen är inte lätt.
Jag fick receptet ifrån ”Hela England Bakar” när man satt och kollade på det. När man satt och kollade på hela England bakar när dom gjorde faccaciad så blev man så sugen på detta. Det är inte ofta som jag bakar focaccia bröd, när man får suget så måste man bara baka det. Sååå fluffigt, saftigt och smakrikt bröd som man kan smaksätta med vad som helst. Ta det du har hemma, toppa sen med flingsalt. Foccacia passar perfekt att servera till middagen

P,st..
Jag bakade även pizza på foccaciadegen, det blev ju så gott!

Focaccia, 15-20 bitar:
25 gram färskjäst (2 tsk torrjäst)
400 gram kallt vatten
2 tsk salt
3 msk olivolja
550 gram vetemjöl special

Topping/Formen:
1 ugnsform 35x25x6 cm
2 st solovitlök
1 tub tomatpuré
2 dl riven parmesanost
3 stora champinjoner

Flingsalt
2-3 msk olivolja

Gör så här:
Börja med att blanda ihop jästen och vattnet i en bunke/bakmaskin tills jästen har löst upp sig. Tillsätt sen saltet, olivoljan, vetemjöl special och knåda ihop degen i 10-12 min tills den börjar släppa från bunken. Täck över bunken med plastfolier eller lägg degen i en plastlådan med lock. Låt degen jäsa i 2-4 timmar tills den blir dubbelt så stor, vik degen 2 gång under jäsningen. (Du kan även låta degen jäsa i 30-60 min till dubbel storlek. Om du har bråttom eller behöver brödet till middagen)

Efter 4 timmar så ser min deg ut så här!

Nästa steg:
Mjöla bakbordet lite lagom och häll ut degen på bordet. Vik ihop degen tills den känns slät, ta nu ugnsformen och häll olivolja i formen. Se till att hela ugnsformen botten/kanter är täckte med olivolja. (Det går även bra att lägga bakplåtspapper i ugnsformen, men häll olivolja på bakplåtspappret) Ta degen och lägg den i ugnsformen och tryck sen ut degen så den täcker hela botten på ugnsformen. Täck över degen med en bakhandduk och låt den jäsa till dubbel storlek i 30-60 min.

Sista steget och tillagning:
Tvätta händerna noggrant, blött ner fingrarna i vatten eller i olja. Sätt nu fingrarna i degen så att det formas en massa hål och det kommer bli luftbubblor i degen med (det är en bonus). Skär vitlöken och champinjoner i tunna skivor och tryck ner dom i hålen, spara några håll till tomatpurén som du fyller upp i hållen. Ringla nu på med olivolja och strö på med persilja, parmesanost och flingsalt. Sätt in brödet i mitten på ugnen och grädda tills den får en ljus färg i 10-15 min. Ta ut brödet och låt det svalna av något innan du skär upp det i bitar eller drar lås bitar från brödet.

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Oja, fler blir det.nouw.com/fikamedhanna
Beatrixerixon
Beatrixerixon,
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Oja, man kan inte sluta äta dom när man känner doften 😋nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229