Få saffran att smaka mera.

Hej alla finisar.
Julen närmar sig med stormsteg och nu börjar det klia extra mycket i fingrarna med julbakandet. Idag kommer jag ge er extra BRA tips när det kommer till saffran.

🌟

Få saffran att smaka mera:
För att locka fram smaken och få den vackra gula färgen på lussekatter. Så ska man mortla saffranet med strösocker och sen blanda ner vodkan eller en annan vätska. Sen ska detta få stå och dra i 30 - 2 timmar i rumstemperatur eller 1 dygn över natten. Beroende på när du ska baka dina lussekatter, jag kommer visa steg för steg och tala om hur du ska göra exakt med detta! Nu kör vi igång!

Börja med att välja saffran med bästa kvalité!
Jag brukar oftast handla mina saffran påsar på apoteket för jag har märket att dom är BÄST! (Om man inte vill köpa riktigt dyr saffran).

Nästa steg, hur vet man vilken saffran som är bäst att använda?

Saffran är många gånger uppblandat med andra kryddor. Äkta saffran är dyr och har en djup orange till brun röd färg. Ska man köpa den dyra eller den billiga?? Dyrast är bäst, i alla fall när det gäller saffran. Men de billigare sorterna är nästan lika bra. Jag har prövat dom flesta märkena, när jag köper saffran så tänker jag inte på vilket märke som man MÅSTE köpa. Utan jag köper saffran när man är i butiken/apoteket så får man hoppas på att det inte är slut. Denna gången var jag inne på apoteket och då såg jag saffran i kassan och köpte mig 2 påsar. Vist dom är dyrare än dom i affären, men man vet aldrig när saffran påsarna tar slut och när dom kommer in igen till butikerna.

Få saffran att smaka mera till en degsats..
Du behöver:
2 påsar saffran
(0,5 gram är det i varje påse)
1 msk strösocker
1 msk vodka eller annan vätska
Mortel
Om du inte har det så tar du fram en liten skål och ett redskap som är rund i ena ändan.

Steg 1:
Häll saffran och strösocker i morteln eller i skålen.

Steg 2:
Rör runt så hårt du kan i några minuter tills det krossas till ett pulver.

Så här blev mitt krossade saffran med strösockret!

Steg 3:
Tillsätt nu vodkan eller annan vätska och blanda runt allt noggrant.

Steg 4/sista steget:
Täck över skålen med plastfolier och låt nu detta få stå och dra i 30 - 2 timmar i rumstemperatur eller 1 dygn över natten. Beroende på när du ska baka dina lussekatter. Lycka Till!🌟

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229